reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

ja tak próbowałam ale Adaś jest malusi i szeroko go pieluszkują pampki jedynki ;p

ja próbuję z boboticiem, ale dałam dopiero raz, a trzeba 4 razy, kurczę jakiś sposób ma któraś na podawanie takich płynnych rzeczy maleństwu nie przez łyżeczkę i butlę ze smokiem? może jakoś przez strzykawkę?

reklama
Ja nie pieluszkuję szeroko Larci bo chyba bym zwariowała, ona i tak średnio co godzinę robi kupęe albo puszcza baki z kleksami więc takie odwijanie i zawijanie jej to dla mnie za dużo na chwilę obecną.
Na usg bioder zapisaliśmy się na Bemowie (Warszawa)- tam nie ma kłopotu z terminami.

Możecie mi polecić okulistę w ramach nfz na terenie Warszawy, który przyjmie mnie od ręki? do maja na termin czekać nie możemy bo z oczkiem mamy problemy- ropieje pomimo podawania kropelek z antybiotykiem, dziś minął 7 dzień i ropka dalej siedzi więc jest konieczna konsultacja okulisty.

Możecie mi polecić okulistę w ramach nfz na terenie Warszawy, który przyjmie mnie od ręki? do maja na termin czekać nie możemy bo z oczkiem mamy problemy- ropieje pomimo podawania kropelek z antybiotykiem, dziś minął 7 dzień i ropka dalej siedzi więc jest konieczna konsultacja okulisty.
my mielismy to samo, nam okulista kazala kupic sol fizjologiczna i gaziki i robic masaz miedzy noskiem a okiem... ropa schodzila a chodzilo o uwolnienie lez z kanalikow lzowych, mozecie sprobowac, wiele dzieci tak ma a wizyte swoja droga choc z dnia na dzien bedzie ciezko

Krisowa dzięki za radę.
Problem w tym, że to nasze dziecie nie uleży spokojnie ani chwili (chyba że śpi:))
Może spróbuje jej małym palcem porobić ten masaż podczas karmienia. Solą i gazikami non stop jej to oczo przemywam aż ma je troszkę zatarte.

a ile kropelek Wy wpuszczaliście?
rozumiem, że po wpuszczeniu soli, kładę gazik na oczko i masuje pomiędzy noskiem a wewnętrznym kącikiem oka? ile czasu powinien trwać taki masaż i jak często go wykonywać?

Antila - właśnie nie wiem, muszę sie zorientować czy w ramach Lux medu da się....
z Nadią byliśmy na Rynku gdzieś...nie pamiętam dokładnie ale chyba na Wiślnej - koszt ok 50 zł

znalazłam coś takiego, trzeba zadzownić i sie zapytać bo może akurat da się bezpłatnie tam
Magiczny Kraków - Bezpłatne badania USG dla niemowląt

ani
- super, że lekarz rozwiał Twoje watpliwości i że wcale nie musisz dokarmiać, chociaż to nic złego gdybyś musiała ale fajnie, że synek zdrowo rośnie;)

a ja mam problem też z laktacją....ostatnie 2 dni Lena wisiała na mnie na żądanie, najadła się tylko chwilkę zasypiała, budziła, jadła i tak w kółko, nie wyjadała do zera i teraz mam wrazenie ze mam takie jakieś pustawe te piersi i mloda sie denerwuje bo mało leci...musiałam ją dziś dokarmić:-(. Chyba mi się produkcja zmieniła na małe dawki czy co....
dla mnie karmienie jest wyzwaniem bo z jednej piersi miałam wycinany guzek i lekarz mnie ostrzegał, ze karmienie nią będzie raczej niemożliwe ale z Nadią się udało, jest tam mniej mleka dlatego zawsze karmię z dwóch ale dało się. Teraz chyba jest gorzej....może to chwilowe...muszę laktację rozruszać ....

kiedyś znalazłam, może się komuś przyda JAK ZWIĘKSZYĆ LAKTACJĘ :) - Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

reklama
Witajcie.

Dzisiaj byłam z małym u lekarza na ważeniu i szczepieniu. Jak położyłam go na wagę to aż w :szok: byłam. Mały waży 4275 - 2 tyg. wcześniej ważył 3450. Nieźle goni rówieśników ;) Co do katarku to go nie ma - jest zdrowy, a nosek ma zatkany od suchego powietrza... za szczepiłam go na dwie szczepionki w oba udka. Bidulek teraz odsypia mi, nóżki ma troszkę spuchnięte. Zaraz pewnie obudzi się na jedzenie.

ani - super, że jednak dokarmiać nie musisz.

cyśka
- nie wiedziałam, że robią takie problemy. A mówi się, że nie ma rejonizacji g.... prawda. Ja na USG bioderek idę 12.03 a 13.03 mam neurologa.

Digitalis - z Kubą chodziłam na Romera do przychodni ;) Bardzo fajna przychodnia - szkoda, że tak daleko teraz mieszkam. Miałam tam fajną lekarkę dla niego, no i neurologa super ;)

no i zmykam miłego dzionka

Do góry