reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

munie pediatra mi powiedziala ze 6 tyg. od narodzin. dziecko musi sie nauczyc trawic.ja tez tylko czekam az te 6 tyg. sie skoncza.natomiast ginka mowila ze trzeba przeczekac 3 miesiace, ze kazdy dzien to walka z tymi kolkami.

reklama
Arlij maść z cholesterolem, myśle że jak poprosisz pediatrę to też powinien Ci recepte wypisać.

maron u nas na stópki też o parafinie wspominała, ale sama olwika zadziałała, gorzej z resztą ciałka bo cała się łuszczy włącznie z powiekami, uszami. Dzi juz jest lepiej może maść pomogła...

u nas dziś spokojnie... tatuś został z młodą, nie bardzo chciała pic z butelki ale w końcu się udało i wypiła 80ml więc całkiem przyzwoicie.

powiedzcie dziewczyny; do kiedy trzeba zarejstrować dziecko?

Balir_ - a Ty usg i neurologa to na NFZ czy prywatnie robisz że takie szybkie terminy masz?? Ja dziś pół dnia na telefonie spędziłam o całe g.... załatwiłam.Do neurologa pod adresy pod które podała nam pediatra dodzwonić się nie mogłam a usg dopiero w maju termin.Ale nic muszę poszukać jutro w necie gdzie można je prywatnie zrobić nie mam zamiaru tyle czekać.

ale wam dzieci ładnie na wadze przybierają-brawo !!
ja dziś też mam suszę w cyckach, mała wyła a ja z nią, musiałam dokarmić, bo aż mi jej żal było tak płakała, nie wiem czy to ma znaczenie, ale od 2 dni nie piłam tej herbatki na laktację, może stąd się susza w cycach zrobiła ?! dziś mąż mi kupił 2 opakowania herbatki to piję od nowa, może znów się ruszy !!

Digitalis- 2 tygodnie :-)
Cho- nie mam, bo nawet nie sądziłam, że będę miała takie problemy... :eek: ale dzisiaj już jest git :-D mleczarnia
Bąbelkowi na kolki kupiłam Delicol, mam nadzieję, że mu ulży

a u nas od rana do wszystkich karmień dodajemy Delicol i jest wreszcie spokój, zobaczę jak będzie przed snem - to ostatnie kryzysowe karmienie... aż strach myśleć czy będzie tak dobrze jak w ciągu dnia

a co jeśli się przyjdzie do urzędu po tych przepisowych 2 tygodniach? nie zarejstrują mi dziecka?
mężowi jakoś nie śpieszno żeby to załatwiać, a nie chcę małej po urzędach ciągać, zwłaszcza w taka pogodę...

reklama
Digitalis- nie mam pojęcia... Ja byłam w urzędzie jak Junior miał tydzień i 2dni. I zapomniałam swojego aktu urodzenia i kobietka mi mówiła, że spokojnie, bo mam jeszcze 5dni na załatwienie tego

Do góry