reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ja tak próbowałam ale Adaś jest malusi i szeroko go pieluszkują pampki jedynki ;p

ja próbuję z boboticiem, ale dałam dopiero raz, a trzeba 4 razy, kurczę jakiś sposób ma któraś na podawanie takich płynnych rzeczy maleństwu nie przez łyżeczkę i butlę ze smokiem? może jakoś przez strzykawkę?

reklama
Ja nie pieluszkuję szeroko Larci bo chyba bym zwariowała, ona i tak średnio co godzinę robi kupęe albo puszcza baki z kleksami więc takie odwijanie i zawijanie jej to dla mnie za dużo na chwilę obecną.
Na usg bioder zapisaliśmy się na Bemowie (Warszawa)- tam nie ma kłopotu z terminami.

Możecie mi polecić okulistę w ramach nfz na terenie Warszawy, który przyjmie mnie od ręki? do maja na termin czekać nie możemy bo z oczkiem mamy problemy- ropieje pomimo podawania kropelek z antybiotykiem, dziś minął 7 dzień i ropka dalej siedzi więc jest konieczna konsultacja okulisty.

Możecie mi polecić okulistę w ramach nfz na terenie Warszawy, który przyjmie mnie od ręki? do maja na termin czekać nie możemy bo z oczkiem mamy problemy- ropieje pomimo podawania kropelek z antybiotykiem, dziś minął 7 dzień i ropka dalej siedzi więc jest konieczna konsultacja okulisty.
my mielismy to samo, nam okulista kazala kupic sol fizjologiczna i gaziki i robic masaz miedzy noskiem a okiem... ropa schodzila a chodzilo o uwolnienie lez z kanalikow lzowych, mozecie sprobowac, wiele dzieci tak ma a wizyte swoja droga choc z dnia na dzien bedzie ciezko

Krisowa dzięki za radę.
Problem w tym, że to nasze dziecie nie uleży spokojnie ani chwili (chyba że śpi:))
Może spróbuje jej małym palcem porobić ten masaż podczas karmienia. Solą i gazikami non stop jej to oczo przemywam aż ma je troszkę zatarte.

a ile kropelek Wy wpuszczaliście?
rozumiem, że po wpuszczeniu soli, kładę gazik na oczko i masuje pomiędzy noskiem a wewnętrznym kącikiem oka? ile czasu powinien trwać taki masaż i jak często go wykonywać?

Antila - właśnie nie wiem, muszę sie zorientować czy w ramach Lux medu da się....
z Nadią byliśmy na Rynku gdzieś...nie pamiętam dokładnie ale chyba na Wiślnej - koszt ok 50 zł

znalazłam coś takiego, trzeba zadzownić i sie zapytać bo może akurat da się bezpłatnie tam
Magiczny Kraków - Bezpłatne badania USG dla niemowląt

ani
- super, że lekarz rozwiał Twoje watpliwości i że wcale nie musisz dokarmiać, chociaż to nic złego gdybyś musiała ale fajnie, że synek zdrowo rośnie;)

a ja mam problem też z laktacją....ostatnie 2 dni Lena wisiała na mnie na żądanie, najadła się tylko chwilkę zasypiała, budziła, jadła i tak w kółko, nie wyjadała do zera i teraz mam wrazenie ze mam takie jakieś pustawe te piersi i mloda sie denerwuje bo mało leci...musiałam ją dziś dokarmić:-(. Chyba mi się produkcja zmieniła na małe dawki czy co....
dla mnie karmienie jest wyzwaniem bo z jednej piersi miałam wycinany guzek i lekarz mnie ostrzegał, ze karmienie nią będzie raczej niemożliwe ale z Nadią się udało, jest tam mniej mleka dlatego zawsze karmię z dwóch ale dało się. Teraz chyba jest gorzej....może to chwilowe...muszę laktację rozruszać ....

kiedyś znalazłam, może się komuś przyda JAK ZWIĘKSZYĆ LAKTACJĘ :) - Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

reklama
Witajcie.

Dzisiaj byłam z małym u lekarza na ważeniu i szczepieniu. Jak położyłam go na wagę to aż w :szok: byłam. Mały waży 4275 - 2 tyg. wcześniej ważył 3450. Nieźle goni rówieśników ;) Co do katarku to go nie ma - jest zdrowy, a nosek ma zatkany od suchego powietrza... za szczepiłam go na dwie szczepionki w oba udka. Bidulek teraz odsypia mi, nóżki ma troszkę spuchnięte. Zaraz pewnie obudzi się na jedzenie.

ani - super, że jednak dokarmiać nie musisz.

cyśka
- nie wiedziałam, że robią takie problemy. A mówi się, że nie ma rejonizacji g.... prawda. Ja na USG bioderek idę 12.03 a 13.03 mam neurologa.

Digitalis - z Kubą chodziłam na Romera do przychodni ;) Bardzo fajna przychodnia - szkoda, że tak daleko teraz mieszkam. Miałam tam fajną lekarkę dla niego, no i neurologa super ;)

no i zmykam miłego dzionka

Do góry