reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Arli, Hooba wiecie może ,czy w Krakowie w tym roku robią gdzieś usg stawów biodrowych za darmo?

Munie - no widzisz jak to jest z tym USG...jak byliśmy półtora tyg temu u ortopedy to powiedział żeby się nie spieszyć z tym usg bo wszystko jest oki i spokojnie za jakiś miesiąc-półtora możemy zrobić.Ale ja mam termin dopiero na połowę maja i nie mam pojęcia co zrobić...

cyska, chyba tylko prywatnie Ci pozostaje, albo podzwonic do jakis miejscowosci pod warszawa czy maja szybsze terminy na nfz i się ewentualnie przejechac te 20-30 km

MUNIE z tym szerokim pieluchowaniem jest tak że co lekarz to inna opinia jedni każą robić to profilaktycznie nawet jak sie nic nie dzieje inni dopiero jak jest już problem ze stawami a inni jeszcze zalecaja środki ortopedyczne.Własnie ja zastanawiam się juz teraz nad tym szerokim pieluchowaniem bo moje starsze dzieci mialy problem z bioderkami i miały zakładana poduszke Freyki synek nosil 2 m a córcia tylko miesiac bo wcale niechciala w tym lezec i inny lekarz zalecil tylko szerokie pieluchowanie i pomogło,takze być tu madry co jest lepsze.
U nas niema problemu z ortopedą skierowanie dostaliśmy juz w szpitalu wizyte mamy 19 marca a na USG czeka sie tydzien góra dwa.

Ostatnia edycja:
No i po wizycie w szpitalu. Jestem przeszczęśliwa. Pan doktor to cudowny człowiek. Przebadał dokładnie Tymka, nawet kupkę powąchał jak mały zrobił :-D. Synek jest w 100% zdrowy, widać potrzebuje więcej czasu by przybrać na wadze. Według lekarza mam takie zdolności produkcyjne, że mogłabym wykarmić trójkę dzieci. Mam nie podawać MM ani smoczka ale za każdym razem gdy dziecko ma odruch ssania podawać pierś. No i pilnować by było conajmniej 8 karmień na dobę ale na siłę nie szarpać dziecka, jeśli twardo śpi. Okazało się, że mam źle powpisywane pomiary w książeczce więc pan doktor wszystko pozmieniał. Powiedział, że waga urodzeniowa małego stoi pod znakiem zapytania, jeżeli takie błędy były to mógł ważyć mniej. Za tydzień mamy wizytę kontrolną jak waga idzie. A wiecie co jest najdziwniejsze? Że wczoraj podczas ważenia przez położną mały miał 2990g a dziś 3035g. A wierzę bardziej wadze szpitalnej bo jest legalizowana a ta położnej wątpliwej jakości.

Munie szeroko pieluszkuję Tymka. Położna kazała profilaktycznie do wizyty u ortopedy, z resztą moja córa miała problem z bioderkami i ja też. Podobno u chłopców występuje to 5x rzadziej niż u dziewczynek ale wolę chuchać na zimne.

U nas nie było problemu z zapisem na bioderka, zadzwoniłam, podałam datę urodzenia Tymka a pani w rejestracji sama wyliczyła dogodny termin. Idziemy 12.03.

hej
Mateusza też musiałam pieluchować, więc może i przy Milence będzie podobnie, no ale zobaczymy, na razie nawet skierowania nie mam, a jak we wtorek byliśmy u pediatrzycy, to nic nie mówiła ani nie dała skierowania, więc pewnie da jak pójdziemy na szczepienie, ciekawe, gdzie w u mnie jest ortopeda ??!!
no i już marzec, ale ten czas szybko mija !!

reklama
Do góry