reklama
Dziewczyny nierozpakowane.
W mojej poprzedniej ciazy tez troche przenosilam, gdzies wyczytalam w necie, ze pomaga napicie sie oleju rycynowego.
bylo juz prawie 2 tygodnie po terminie, kupilam olej. Napilam sie pol buteleczki pol na pol z sokiem pomaranczowym o 16.00, o 20 czulam juz "cos", a o 1 w nocy zaczela sie akcja
polecam, hihi. Z tego tez powodu nie mozna pic oleju rycynowego w ciazy, bo mozna poronic. no ale jesli sie ciaza opoznia, to oczywiscie wskazane
Teraz mi sie troche nie spieszy, czekam do weekendu, bo wtedy latwiej nam bedzie zorganizowac opieke dla coreczek.
ja slyszalam, ze porod przyspiesza lykanie wiesiolka i picie herbatki z lisci malin, co tez robilam :-) urodzilam 9 dni przed terminem
Maron, tez pije ta herbatke, ale na razie bez efektu
To nic ;-) innym plusem tej herbatki jest fakt, ze porod jest ( ma byc latwiejszy) po niej :-) i po lykaniu wiesiolka tak samo :-) ja mialam latwy porod :-) takze pij dalej :-)
Dziewczyny ja też przed porodem czułam się lżejsza, jakbym w ciąży nie była. Dodatkowo figlowaliśmy z mężem koło 23 a o 2 miałam pierwszy skurcz, 9.50 Lena była na świecie
ani - ja spiworek polecam, to podstawa dla nas, Nadia spała bardzo długo i miałam 2 rozmiary 0-6 i 6-12 więc tak szybko nie wyrasta, zresztą kołderki nie powinno sie uzywać do 1 roku. Nie musiałam się martwić czy jest przykryta itd.
ani - ja spiworek polecam, to podstawa dla nas, Nadia spała bardzo długo i miałam 2 rozmiary 0-6 i 6-12 więc tak szybko nie wyrasta, zresztą kołderki nie powinno sie uzywać do 1 roku. Nie musiałam się martwić czy jest przykryta itd.
podrzucę Wam książki do pobrania...Rojkowską i Domana...
tam jest opisane dokłądnie jak wpływa podnoszenie główki..jednym słowem mega pozytywnie...czytam je właśnie...miałam kiedyś je na studiach
Rojkowska Katarzyna Naucz małe dziecko myśleć i czuć - Beqisto - Chomikuj.pl
a tu Doman..Mitra widzę stosuje więc może coś więcej powiedzieć
Glenn Doman Jak nauczyc dzieci czytac.doc - Doman - Beqisto - Chomikuj.pl
tam jest opisane dokłądnie jak wpływa podnoszenie główki..jednym słowem mega pozytywnie...czytam je właśnie...miałam kiedyś je na studiach
Rojkowska Katarzyna Naucz małe dziecko myśleć i czuć - Beqisto - Chomikuj.pl
a tu Doman..Mitra widzę stosuje więc może coś więcej powiedzieć
Glenn Doman Jak nauczyc dzieci czytac.doc - Doman - Beqisto - Chomikuj.pl
Dziewczynki ja też mam dwa śpiworki,ale mały jeszcze w nich nie spał bo są za duże.Mam takie zapinane na ramionkach jak śpiochy i tak się zastanawiam czy potem jeszcze przykrywacie kocykiem,kołderką?? Pojęcia nie mam...
galwaygirl
Mamusia Piotrusia
Maron, ja herbatkę z liści malin piję od 3 tygodni od 2 po 2 dziennie, a teraz 2 x dziennie z podwójnej torebki no i czekamy. Jak się jutro urodzi, to już ma ksywkę "Przestępca", no i sam sobie będzie winien że urodziny co 4 lata.
ArliJ, mi jakoś przytulanki też nie chcą pomóc, ale ja nie mam takiego zapędu jak Isia (coś ostatnio jej nie widać), by męża budzić jeszcze później kilka razy w nocy, ale może dziś nas poświęcę
Dagrab, ja za ostrym nie przepadam, ale specjalnie w niedzielę poszliśmy na obiad i jadłam curry, wczoraj też zrobiłam kurczaka w sosie curry i jeszcze sobie chilli doprawiałam, no a teraz idę jeść zupkę, to ją "spieprzę" :-)
Sencilla, mi sobota bardzo nie pasuje na poród, bo Mąż po Mamę do Dublina musi pojechać, bo przylatuje na 3 tygodnie, a u Ciebie ten termin na 29 to chyba był od początku czy się mylę?
Ciekawe jak Atan, już rozpakowana?
Beti, a Ty masz już skierowanie, to kiedy idziesz na wywołanie?
ArliJ, mi jakoś przytulanki też nie chcą pomóc, ale ja nie mam takiego zapędu jak Isia (coś ostatnio jej nie widać), by męża budzić jeszcze później kilka razy w nocy, ale może dziś nas poświęcę
Dagrab, ja za ostrym nie przepadam, ale specjalnie w niedzielę poszliśmy na obiad i jadłam curry, wczoraj też zrobiłam kurczaka w sosie curry i jeszcze sobie chilli doprawiałam, no a teraz idę jeść zupkę, to ją "spieprzę" :-)
Sencilla, mi sobota bardzo nie pasuje na poród, bo Mąż po Mamę do Dublina musi pojechać, bo przylatuje na 3 tygodnie, a u Ciebie ten termin na 29 to chyba był od początku czy się mylę?
Ciekawe jak Atan, już rozpakowana?
Beti, a Ty masz już skierowanie, to kiedy idziesz na wywołanie?
chouette82
Fanka BB :)
ja slyszalam, ze porod przyspiesza lykanie wiesiolka i picie herbatki z lisci malin, co tez robilam :-) urodzilam 9 dni przed terminem
Ja piłam i ową herbatkę przez 2 tygodnie. A 3 dni po terminie wypiłam też koktajl z olejku rycynowego-...jedynie mnie ładnie przeczyściło, porodu niestety nie wywołało.
Sprzatałam codziennie, nawet biegałam po schodach- bardziej prawdopodobne było, że złamię sobie nogę niż że zacznę rodzic ;P
Nasze dwie nierozpakowane mamusie- trzymam kciuki!!!
galway- no niech juz będzie ten marzec skoro 29 Ci nie leży
Ostatnia edycja:
reklama