reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

ArliJ mój Gosiak spał pod kołderką od powrotu ze szpitala po porodzie i było ok. Nie była aż tak ruchliwa jak jej brat. Oglądam na allegro te śpiworki, chyba się skuszę na zakup.

reklama
Galwaygirl, tak ja z okresu mam na 29 wlasnie, a z usg na 23 mialam, a z drugiego usg na 19 :)
ale poprzednie obie corcie tez urodzilam po terminie :tak:

Udało mi się dzis zapisac maleńką na badanie stawów biodrowych i nawet w 6 tygodniu życia zgodnie z zaleceniami. Bylismy tez na kontroli neonatologicznej i Ala przybrała od wypisu ze szpitala 500g!!!! Teść sie smieje że jak dalej będzie rosła w takim tempie to brata przerośnie. Strasznie jej sie skóra łuszczy więc dostałam receptę na maść z cholesterolem... nawet ja lekarka ochrzciła: salamandra:D

co do spania to moja mała śpi owinięta w kocyk albo pod kołderką, prawie sie nie wierci więc nie widze problemu.

no ciekawe czy jutro jakiś dzieciaczek zechce wyjść :>
a my już wielkimi krokami zbliżamy się do skończenia pierwszego miesiąca życia !! ale to zleciało :szok:
byłam z Milenką na kontroli u lekarza, przybrała 220g, więc jak dla mnie to sukces, bo poprzednio tylko 70g było! więc jestem mega happy:-D

kitek81, super! urosnie z niej duza zuch dziewucha :0
Galway, my musimy jutro urodzic, bo inaczej bedziemy zmuszone przeniesc sie na marcowki :tak::-D

Mam nadzieję, że nasz dziewczyny nie wygonią, CHO, a z czym wypiłaś ten olejek, przeczyszczenie nie zaszkodzi, bo tu lewatywy nie robią... Uśmiałam się z tym złamaniem nogi zamiast porodu, hehehe.
W sumie już mi nie zależy czy będzie to 29, czy 1, chcę już tylko przytulić naszego synka, spojrzeć Mu w oczka, wiedzieć, że jest z nim wszystko dobrze. Już od urodzenia będzie się czymś wyróżniał, jak wyskoczy jutro. Dziś Mąż sobie nie pośpi... dobrze, że jutro lekarz a nie praca, to sobie później odeśpi :-D:-D:laugh2::laugh2::-D:-D albo nie... ups

Ależ produkujecie ;-) ale bardzo dobrze, bo w nocy jak karmię to chociaż mam co robić i Was podczytuję.

Ja również na razie nie stosuję żadnej diety. Nie jadłam co prawda jeszcze nic smażonego oprócz naleśników ale ogólnie u nas w domciu przepadamy za duszonym lub pieczonym mięskiem. Za to mam ogromną ochotę na nabiał w każdej postaci. Póki co chyba młodemu to nie szkodzi choć nie wiem czy czasem w kupce nie pojawi się śluz, choć nie wiem czy to jest śluz. Czy jakby był uczulony na nabiał miałby inne objawy??? Bo kupki robi bez problemu, ładnie przybiera na wadze i oprócz potówek żadnych krostek nie ma.

Ja chyb też skuszę się na śpiworek ale to za jakiś czas, bo młody śpi na razie cały czas w koszyku i nie ma możliwości manewru, a przykrywam go kocykiem ale w taki sposób aby nie miał możliwości się nim sam przykryć.

Digitalis - a gdzie zapisałaś się do ortopedy, bo jak ja dzwoniłam to były albo jakieś odległe terminy albo nie było miejsc i w końcu zapisałam do Centrum Damiana, zresztą jest tam fajny ortopeda i w dodatku cholernie przystojny:-p

Zazdroszczę Wam że wasze dzieciaczki potrafią sobie same poleżeć, mój nawet jak jest na leżaczku to musi mieć właczone wibracje i nogą muszę go bujać. Szkoda że na razie huśtawka mu nie pasuje tak to byłabym bardziej swobodna.

Jak znajdę wolną chwilkę to posprawdzam jak sie sprawdziły nasze wymarzone terminy :-)

A i od jutra jestem zdana tylko na siebie :-( bo m wraca do pracy.

..galwy ja też tęsknie za tuleniem dzida....w nocy ostatnio nie mogę spać max 2-3 godz...w dzień jak sie położe to i tak wszystko słyszę....oglądam seriale..hehhehehe:-) i teraz Przepis na życie..wczoraj w nocy akurat oglądałam o narodzinach Gniewka..matko dzid taki piękny..mój też będzie chodził w takich bluzach z kapturem...pajacach..mam tego sporo....a to tulenie łysinka z tyłu....wytarta od podusi...

synkowie w szkołach są atrakcją..wszyscy dopytują się czy już.....Szczep by zagadać panią na lekcjach zaproponował wymyślanie imion dla brata....koleżanki Bazyla to samo.
Pojawił się w szkole w nowej pięknej koszuli w kratę..a one..no taki wystrojony..pewnie matka urodziła?

:-)

Weronika-Moj m to mial tydzien wolnego jak ja bylam w szpitalu, jak wyszlam to byla ze mna dwa dni siostra.A pozniej juz sama.Choc wiem ze u Ciebie inna sytuacja bo masz juz dwojke brzdacow:)
widze ze skrot CHO sie przyjol.
OlciaLolcia co tam u Ciebie.
No i fakt Isia sie nie odzywala i Magdabb tez, ale jeszcze kogos mi brakuje.
Galwaygirl- korekta babcia zobaczy mala dopiero w srode za tydzien.
BetiBeti a macie juz imie wybrane?? chlopaki maja pomysly :) ciekawe jak bedzie jak sie dzidzia pojawi.Choc na oczatku na spacerach bedzie owjna kto wozek prowadzi :) Ja tak siostrze wyrywalam wozek z jej corka,bo jak dziadek dorwal wozek to wiedzialam ze juz swoja szanse stracilam.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry