reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

galwaygirl pociesze cie ze przed porodem czulam sie coraz lepiej i lzej.na pewno cie niebawem chwyci i sie rozpakujesz.trzymam kciuki.

reklama
dagrab - ja też miałam zoo i nic od dawna nie czuje.W zasadzie jak mi usunęli igłe to już nic nie czułam.

kacha - mój mały też ma troszkę takie zaczerwienione pod pachami i nie wiem czym mu to smarować...

A mój mały wczoraj jak zasnął coś ok 23 to obudził się dopiero 6.20 Ale oczywiście spał ze mną w łóżku.Sryluś mały jak ze mną śpi to 6-8g bez karmienia a jak w wózku to 3-5 Cwaniaczek mały.I zauważyłam że jak śpi w rożku to czasami jak śpi na boku to ma tam delikatnie wilgotne od spocenia.I dlatego teraz śpi już bez niczego.Czyli przykrywam go tylko kocykiem i jest oki.A wczoraj w nocy ze mną jak spał to przykryłam go tylko swoją kołdrą i też było oki:-)

Sencila dokladnie 1 lutego urodzilam :) o 6:10 :))
No to ja nie wiem comi sie dzieje, ja przez kilkanascie dni po porodzie wogole nie czulam miejsca po wkluciu,no ale moze dlatego ze mnie tak na dole bolalo ze przycmilo bol po wkluciu.
Tylko ze mnie nie boli kregoslup a tak jakby skora sama.
Kurcze mala zasnela a sasiedzi nademna zaczeli chyba przemeblowanie jakies, masakra.Ja ide po tabletke bo glowa coraz bardziej boli.
Co do przykrywania dziecka, to moja spi tylko pod kocykiem polarowym takim podwojnym,mam w sypialni prawie 23 stopnie(kaloryfer juz wylaczony), wiec ja lekko przykrywam, w duzym pokoju gdzie czesto jestesmy mam 24 stopnie!!! malej ni przykrywam w nim.A i tak ma potowki na twarzy, po wizycie u tesciow(26 stopni a tesciowa mala przykrywa kockiem, bo ona jest zmarzluch wiec uwaza ze Tynce tez zimno:-))

Galwaygirl niestety moja mama jest narazie komputerowa babcia na skypie,ale juz niedlugo, bedzie za tydzien we wtorek:) wiec od wtorku bedzie mamuska caly czas pewnie u mnie.Odpoczne- choc w sumie od kilku dni Martynka mnie oszczedza, az sie boje jak mi da popalic jak w piatek, tfu tfu.Co do porodu to moze zjedz cos bardzo ostrego, ja zanim mi sie zaczelo zjadlam barszcz, ktory sama sobie przepieprzylam(nie wiem jak mi sie udalo to zjesc!!)

Ostatnia edycja:
Galway ja tez latam jak latajacy holender haha,a jeszcze nic ani widu ani slychu.kto wie,moze nas w jednym dniu chwyci?:) a jest jeszcze jakas nierozpakowana mamusia?

Krisowa, ja jestem z 29 grudnia :) znam kilka osob z 30 grudnia i to sa super osoby. Takze nie ma sie o co martwic :tak::-D

Witam w klubie ;-) ja też jestem z 29.12 :-p

Bardzo nie chciałam urodzić w styczniu. Kiedy zaczął się luty byłam już spokojniejsza :-)

Co do snu to będziemy próbować wszystkiego :-)

Dziewczyny nierozpakowane.

W mojej poprzedniej ciazy tez troche przenosilam, gdzies wyczytalam w necie, ze pomaga napicie sie oleju rycynowego.
bylo juz prawie 2 tygodnie po terminie, kupilam olej. Napilam sie pol buteleczki pol na pol z sokiem pomaranczowym :baffled: o 16.00, o 20 czulam juz "cos", a o 1 w nocy zaczela sie akcja :)
polecam, hihi. Z tego tez powodu nie mozna pic oleju rycynowego w ciazy, bo mozna poronic. no ale jesli sie ciaza opoznia, to oczywiscie wskazane :)

Teraz mi sie troche nie spieszy, czekam do weekendu, bo wtedy latwiej nam bedzie zorganizowac opieke dla coreczek.

reklama
Do góry