reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

dobry :)
nadrobiłam pare ostatnich stron, widzę, że niektóre niecierpliwią się i nie mogą doczekać porodów i widoków swoich maleństw-nie martwcie się, kiedyś ta chwila nastąpi, już niedłuuuuuuuugo ;-) trzymam za Was kciuki :tak:
wczoraj miałam ciężki dzień, Milenka cały czas przy cycku, wcale w dzień nie spała, a jak już zasnęła, to na chwilkę, obstawiam, że to przez odpadający kikutek pępuszka, bo moja gwiazda to taki wrażliwiec, a nic jej nie dolegało, bo bąki i kupki normalnie były, a i ja żadnych nowości nie jadłam !
nocki za to przesypia mi pięknie, ale tfu tfu, żeby nie zapeszyć !!
wczoraj sprawdzałam swój laktator, który kupiłam jeszcze przy pierwszym dziecku, ale do doopy jest :/ nic mi nie ściągnął pokarmu, ani z opróżnionej, ani z pełnej piersi:no: mam z babyono, więc nie wiem, czy ja nie umiem ściągać pokarmu, czy o co kaman nawet opinie poszukałam i nie ma za ciekawych :/
BabyOno Laktator elektryczny opinie użytkowników - Cokupic.pl
dziś idziemy na kontrole wagi, jak się okaże, ze Mała ładnie przybiera na moim mleczku to pewnie będę musiała pomyśleć o kupnie laktatora !

reklama
Hej Kobietki :-)
Kurde, Sebuś ma jakiś katarek... W nocy pokasływał, bo miał zapchany nosek... Czyściłam mu co chwilę, żeby się biedactwo nie męczyło... Na szczęście widzę, że już mu przechodzi. Tylko to paskudne uczulenie... Nie chce cholersto zejść :confused2: wykrochmaliłam go wczoraj, a dzisiaj patrzę i mu na nóżkach też wyskoczyło :-(

Olcia spróbuj Balneum do kompania!Mój starszy synus miał uczulenie na ubrania po urodzeniu i zalecili nam balneum do kompania bo szybko łagodzi i powoduje ze skóra jest mniej wrażliwa tylko z tego co wiem do tanich niestety nie należy! Dziewczynki wyczekujace nie znamy dnia ani godziny ja w tłusty czwartek upiekłam pączki ugotowalam dzieciom obiadek no i dostalam skurczy tak ok 14 takich co 5 min.o 16:45 byłam w szpitalu ze skurczami co chwile,(ale wody mi nie odeszły) no a 17:15 Małgosia była z nami!Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozpakowania!

ja też tak robie gotuje na kilka dni....wypisuje listy rzeczy do zrobienia wrazie..jak mnie nie będzie:sorry: przez kilka dni...ale narazie jestem spokojna termin mam na 24 luty.....zwolnienie leci jeszcze..więc spokojnie czekam:sorry::-)

ciężko jest..jestem już zmęczona....ale napawam się tym....bo nie zamierzam już więcej być w ciąży...delektuję się wszystkim...synowie analizują brzuch..a ja im móię..zobacz synuś będzie twoja kobietka w ciąży ..to Ty juz będziesz miał cała wiedzę w małym palcu hheheh

Beti Beti - Mamy ten sam termin porodu czyli piatek ciekawe czy ktorejs z Nas sie sprawdzi :tak::-)

Ja od rana latam i sprzatam znow :sorry::-D...bo kilka dni sie gorzej czulam i nie mialam czasu na sprzatanie:-p bo a to kawka u kolezanki a to nie chcialo mi sie a dzis sie zmobilizowalam i planuje jeszcze pomalowac wlosy na czern -czas odswierzyc a na weekend planuje podjechac do kolezanki fryzjerki ;-).
Moja Córeczka to dzis sobie uswiadomila jak blisko jest juz dzidzi -siostrzyczki bo powiedzialam jej by zerwala karteczke z kalendarza (na ktorym odlicza dni do terminu) i az :szok:taka minke zrobila , biedactwo doczekac sie nie moze juz czasem mamy wrazenie z M z chyba juz nam nie wierzy w ta dzidzia bo od roku prawie słyszy ze dzidzia jeszcze musi posiedziec ...:-Di ze jeszcze chwile kilka dni kilka dni :-D:-D:-Da ciagle pyta na paluszkach ile jeszcze tyg, a teraz nie moze uwierzyc ze to dni a nie tygodnie juz :sorry2::cool2:.

Już nawet dla córeczki chciałabym urodzić - Moj M tez powiedział ze do masazu jeszcze tydzien wynosze , ze po terminie znow urodze..jemu tez sie juz dłuży ..i te telefony od znajomych jeszcze nie urodzilas?!:cool:

Witam :)
Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, strasznie wieje wiec chwilkę byłyśmy ale że balkon mam zabudowany to Mała w wózeczku jeszcze chwile się powarenduje wiec mam chwile żeby napisać :)
Mamy problem z kupkami, Mała nie moze zrobic. Pomogłam jej 2 razy termometrem ale nie można za często podobno.
Staram sie jej dawac herbatki na trawienie ale nie bardzo chce je pić. Już nie wiem co robić. Ehh...
Dziś mamy kontrole to zapytam pediatry o to.

Olcia - Nasza Anielka tez ma uczulenie na Johnsona, na szczęscie podobnie jak Ty mamy wszystki Nivei :) I też zaliczylismy kąpiel w krochmalu, na szczęście pomogła. Oby Sebusiowi szybko zeszły te krostki :)
[h=3][/h]

Wróciłam właśnie z IP Ktg w porządku, ale na Usg mało wód:-(
Zapakuję rzeczy i po 14 wracam do szpitala na OCT.
Zobaczymy może jakoś akcja się rozkręci trzymajcie kciuki.

Pierwszy spacer za nami :)
wyszlysmy sobie po 9 i mala caly czas spala, zaliczylysmy przychodnie i dostalysmy skierowanie na USG bioderek,ale dalsze "ogledziny"malej przeniesione na jutro bo mama sie tak zakrecila tym pierwszym spacerem ze nie wziela dzidziowej ksiazeczki zdrowia:szok:
Siuskow malej nie udalo sie zlapac, co chcialam przykleic worezek to siku szlo,a pozniej zle woreczek przyklejony.Dzisiaj w nocy kolejne proby.Masakra
Co do objawow porodu, ja w dniu porodu rano bylam u lekarza-bez badania ginekologicznego, pozniej pojechalam do kolezanki,zjadlam dosyc ostry barszcz(smieja sie ze to przez niego zaczelam rodzic), pojechalam pozniej do sklepu z m i w nim juz sie dziwnie czulam, cos zakulo w dole, coc zabolalo.Ale myslalam ze to zmeczenie.
No i o 20 ogladajac z m fim poczulam pierwsze skurcze jak na @.A o 6 rano tulilam martynke :-D wody odeszly w trakcie porodu, dokladnie o 5:40, i tak zostalam druga lutowa mamusia.
Wiec nie stresujcie sie nie znacie dnia ani godziny.
Antila 3 mam kciuki bedzie dobrze.
Blair moja tez cos nie umie kupki zrobic, jedynie takie minimalne zabrudzenie pieluszki,jakby przy pruknieciu cos poszlo.Ale w szpitalu mowili ze kupki moze nie byc 3 dni, a u mnie tylko wczoraj nie bylo.Wiec czekam co bedzie dalej.Ja termometra balabym sie uzyc.

Ostatnia edycja:
blair_90- a po pierwszej kąpieli jej zeszło odrazu?? Bo zaczynam się martwić... :-( i nie wiem, czy dzisiaj powtórzyć krochmalenie, czy jak...

reklama
Antila, by było jakbyś tuliła już dziś dzieciątko w ramionach, no i super data 21.20.2012 taką bym chciała skoro 13 nie wypalił.
Dagrab, ale Tobie brzuszek trochę się obniżył przed porodem, niby u nas jeszcze kilka dni do terminu, więc a nóż widelec któraś z nas trafi w termin.

Do góry