reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

vanilla, olcia ja tą herbatkę 2 dzień molestuję. Zaparzam cały dzbanek i popijam w ciągu dnia, nie jest najgorsza :)
w zielarskim można kupić albo w sklepie ze zdrową żywnością

reklama
Dagrab, kolejna pierworódka z wąskiego grona, która dzielnie czeka. Dobrze że zmieniłyście plany, na pewno bardziej się przyda jak już Martynka będzie na świecie. Moja Mama przylatuje 3 marca na 3 tygodnie, więc nawet jak się przeterminuję to i tak będzie w sam raz, a plan urlopu Męża się zmieni, najpierw będzie Mama a później on pójdzie na urlop. Się okaże. A Ty kochana ciesz cię swoją Mamą jeszcze 2 dni, Ona pewnie biedna już na szpilkach siedzi i zdrowaśki odmawia, by wnuczka się z nią przywitała przed wyjazdem :-D.
Ja tę herbatkę z liści malin to może jednak od za tydzień zacznę, bo jakby miała zadziałać w ciągu tygodnia to jeszcze za wcześnie, a u kilku koleżanek właśnie po tygodniu picia dzieciaczki wyskoczyły. No ale jak dziewczyny piszą, że zmiękcza szyjkę i łatwiejszy poród to warto popić. Zobaczymy jak u lutówek pójdzie, jak się sprawdzi to warto spróbować.

galwaygirl- moja mama to chyba juz stracila nadzieje,ze zobaczy mala przed wyjazdem na zywo.Jak urodze po jej wyjezdzie znowu bedzie babcia z komputerka, tak jak dla pierwszej wnusi.Ona jak widzi laptopa otwartego odrazu krzyczy "BABA".Czekam na ten moment grzecznie z jednej strony bo wiem ze Tynce u mnie dobrze w brzusiu, a z drugiej strony z powodu paniki i leku przed porodem.No niestety...

Dzisiaj brzusio przez chrzesnice znowu wysmarowany i wycalowany.:-D

Kurcze w Opolu w aptece i na stoisku z herbatą nie mieli takowej herbatki,jak unas jej nie zakupie to nie będe jej pić a szkoda.Popytam jeszcze unas w aptekach.

Weszłam do 5 10 15 i kupiłam małemu komplecik taki polarkowy spodnie +bluza słodkie przecenione z 80 zł na 30 pare wziełam rozm68 na potem.W H&M tylko skarpetki i to wszystko.No i w Smyku ten klin-poduszeczke dla maleństwa koszt 33zł wiec nie tak tragicznie.

Mała zadowolona bo poszalała w kinder planecie a tatuś musiał za nią gonić zjeżdzać na ślizgawce itd:-Da ja pomału toczyłam się po sklepach.

Potem z m zachaczyła o pizza Hat ,jest ten festiwal pizzy,niby fajnie bo płaci się 22zł i dostaje z każdej pizzy po kawałku,pizze wybierqa kucharz i każdy kawałek jest inny .Niby fajnie bo nawet smaczne były jedynie mnie złościło bo zjadłam i musiałam czekać aż laska łaskawie na deseczce mi przyniesie następny-zjadłam aż 5 kawałków masakra popiłam pepsi i myślałam że się nie rusze.

M zamiast siedzieć zemną to zabrał się do kuchni i robi przy swoim biureczku te głupie przynęty na ryby lepiej by się z żonką pomiział i potulił,ech te chłopy.Ja chyba zaraz się spać położe bo co robić ajk nudno.

Emile-super że tak szybko poszło!!!poród ekspresowy:szok:pozazdroscić tylko,mam nadzieje ze mój też taki krótki będzie;-)

OlciaLolcia-fajna fotka widze że już Ci się marzy figurka z przed ciaży,mi szybko waga po pierwszym porodzie spadła ,przybrałam 18 czy 19kg wtedy w ciaży a po 1.5 miesiąca straciłam 24kg:tak:Teraz po kolejnym dzieciątku obawiam się że tak szybko nie wrócre do normalnej wagi.Ale jak by co to w domku mam orbitrek także jak będą siły to wieczorami zaczne ćwiczyć.Może czasem uda sie pojechać do koleżanki ma w domku roll masaż to może sięuda troszke pomasować to dużó daje i ładnie ciało ujędrnia!!!kiedyś z tego kożystałam.

Nic kochane dobrej spokojnej nocki życze oraz miłego weekendu!!!

Ostatnia edycja:
Jejku jak ja dzisiaj latalam, szybciej biegalam normalnie niz moj brzuch nadazal.
Babka mnie zaskoczyla na USG bo przyniosla inna koncowke i mi 3D zrobila!
A taka mila byla i 5 raz mam potwierdzone, ze synek, jajeczka sie majtaly pomiedzy nozkami, pieknie ulozony glowka w dol i bardzo nisko juz no i kurna ja z Blair nie chce rywalizowac, nie dziekuje ale moj mutancik 4,220g juz ponoc ma.
A jak widzialam tego buziaka przeslodkiego i ten moj nosek kochany to juz bym chciala go miec przy sobie. Chyba dzisiaj meza jumpne, w sumie weekend to moglby sie poswiecic dla dobra sprawy.;-)
Sklep dzieciecy mi 70% rzeczy przyjal z powrotem, reszte bede musiala sprawdzic na internecie, w ktorych sklepach je maja i znowu pojezdzic. A za pieniazki sobie kupilam karuzelke do lozeczka, kocyk i przescieradelko do kolyski.
Bylam tez w mojej drugiej swiatyni, poza Ikea: The Container Store. Tam maja wszystko potrzebne do oragnizacji domu, wszelkie koszyczki, poleczki no normalnie ja bym tam mogla caly dzien. Ale kupilam tylko koszyczki miciupisiowi do przewijaka, jeden na rzeczy do przewijania, drugi do kapieli.
Do Ikei tez zajrzalam bo tak po drodze mi byla:-) i zjadlam sobie lunch tam nawet, jeszcze w milionie innych miejsc bylam.
W Gymboree mnie wkurzyli bo w sumie na lato nie chce kupowac duzo T-shirtow bo za maly jeszcze bedzie i w szortach tez bedzie mu niewygodnie. Wymyslilam, ze kupie obydwu braciom po podobnych ubrankach a Kareniastej stroj kapielowy (bo oczywiscie znowu mam kupony). No i mnie wkurzyli bo rozmiarow nie mieli i babka mi zaczela wciskac to co maja. Na szczescie zadzownil gosciu od naprawy komputerow, ze jest pod moim domem i udalam, ze zaraz wroce, nawet ja poprosilam zeby rzeczy mi odlozyla na boki i sie stamtad zmylam.
Zla wiadomosc dnia, ze mojego M laptop nie nadaje sie do naprawienia. Gostek przestrzegal zeby nie kupowac HP bo sie przegrzewaja i psuja i nie oplaca sie ich naprawiac (M juz po pierwszym miesiacu odsylal jakas czesc bo przestala wlasnie chodzic a teraz juz gwarancja wygasla, a laptop nawet 2 lat nie ma). Na szczescie przegral na stacjonarny to co bylo na twardym dysku i przynajmniej dane nie zginely.
Zrobilam zupke parowkowa i teraz w koncu usiadlam z 4 literami na kanapie i zamawiam te ubranka z Gymboree z internetu. Maja wszystkie rozmiary przynajmniej, jeszcze moja rybcia sobie musi wybrac stroj kapielowy jaki jej sie bedzie podobal.
No zaczal sie weekend a jak wiecie moje dzieci lubia sie rodzic w weekend (kiedy robione wtedy rodzone hehe) takze zobaczymy czy sie cos bedzie dzialo.

Isia= to ty juz widzwe wrocilas do siebie, wszedzie Cie pelno:-D fajnie z tym usg 3d, no maly nie jest wcale maly!!!! ja zobacze we wtorek ile moja kruszynka ma.
Hmmm gdybym ja wiedziala kiedy dokladnie Martynka zrobiona!!!
Dzisiaj srednia noc, niby wstawalam 2 razy,ale cos nad ranem sie obudzilam i wiercilam z boku na bok.No i wstalam o 8 SZOK:szok:.
Milego weekandu dziewczyny.

witam z rana nie pisalam bo mamusia przyleciala:-)juz coraz blizej jeszcze tylko 4 dni:szok: ale zaczynam sie bac tej cesarki pozdrawiam was kochane i milego weekandu:-)

reklama
Hej dziewczynki. Noc minęła mi dość ciężko, problem ze snem. I chyba brzuchol mi twardniał - albo mi się śniło...
Mąż chciał się wczoraj poprzytulać, ale pierwszy raz w życiu spanikowałam!! :crazy: troszkę mi głupio z tego powodu, ale normalnie się bałam!! Chyba będę musiała mu to wynagrodzić :blink::zawstydzona/y:
W przypływie weny znów zmieniłam naszą tabelkę. Chyba wygląda ok, ale Wam zostawiam decyzję ;-)

Idę zjeść płatki :evil:

Do góry