reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

I u nas udana nocka :-) ostatnio spie do 10.00-11.00. Mam takie spanie jak na poczatku ciazy :-D trzeba spac poki mozna!! :-D
mala taka aktywna przez ostatnie dni, ze czasem zwijam sie z bolu jak mi dokopie :baffled: nawet moj pies sie zlosci na te kopniaki jak trzyma mi glowke na brzuchu :-D
U nas znow przytulance na porzadku dziennym, a od wtorku to w ogole najlepiej rano i wieczorem :szok::-D kurcze nie wiem co mi sie dzieje!! :-D
Mam takie malutkie zyczenie :-) CHCIALABYM BARDZO URODZIC W PRZYSZLY WEEKEND :-):-D

reklama
Mój m się nie boi, właśnie o to chodzi. Przeprosiłam go, ale niestety nie pomogło. Małego focha walnął.

Powiedzcie mi czy wasze maluchy też tak często mają czkawkę? Moja ma rano i wieczorem - nieważne czy coś jem czy nie...
Poza tym też uwielbia żebra po prawej stronie u góry.

Mój m się nie boi, właśnie o to chodzi. Przeprosiłam go, ale niestety nie pomogło. Małego focha walnął.

Powiedzcie mi czy wasze maluchy też tak często mają czkawkę? Moja ma rano i wieczorem - nieważne czy coś jem czy nie...
Poza tym też uwielbia żebra po prawej stronie u góry.
Dee moja tez ma bardzo czesto potezna czkawke :-):-) dopiero od 8 miesiaca zaczelam to odczuwac :-) no i zebra z prawej to u nas tez standard, w ogole ona jest bardziej tak po prawej stronie ulozona :-)

Mój m wczoraj sie obawiał, że mała jest jakoś dziwnie ułożona - więc czekam z niecierpliwością na 6.02, bo żebra bolą po prawej stronie, kopie w lewo a czasem lewo i prawo. Oby tylko nie zrobiła nam psikusa, w 31tc ładnie była główką do dołu.
Czasem też piecze mnie (jak się schylam, albo dziwnie ułożę) na granicy mostka i macicy. Tak jakby kość zahaczała o macicę. Piecze przez chwilkę i przestaje.

Wczoraj też wieczorem coś mnie zaswędziało na dole (może też stąd moja panika, żebym znów nie miała żadnej infekcji - tak niewiele zostało do porodu) i zobaczylam białą budyniową wydzielinę... to czop? Czy nie wiadomo co?

Dee nie martw sie na pewno nie fiknela juz :-) ja caly czas mam wrazenie ze mala jest w poprzek, a na USG pieknie widac, ze ulozona do porodu, glowka w dol :-)
Ja ta budyniowa wydzieline mam od jakiegos tygodnia :baffled: a czasem taka bardzo wodnista, przezroczysta, wystraszylam sie kiedys ze to moze wody, bo cieklo konkretnie, a ginka powiedziala na dodatek ze mam wody w dolnej granicy :baffled: ale to na szczescie nie to :-) podobno przed porodem zwieksza sie ta wydzielina :-)
a czop to chyba bardziej taka galaretka :rofl2:

Dzięki :-D
to jest niesamowite. Jak kobiety kiedyś miały wiedzieć o tych wszystkich rzeczach? Ja bym zwariowała żyjąc tylko od wizyty do wizyty...

chouette82 ja bym Solca nie polecała, może i nie czekają długo z wywoływaniem ale nie zawsze znieczulenie dadzą jak pacjentka sobie życzy bo nie zawsze anastezjolog obecny. Z resztą nie ma co się spieszyć, przyjdzie i na Twój poród czas.

Teoretycznie nie ma obowiązku meldunkowego ale jak występujesz o nr pesel to musisz podać gdzie dziecko będzie mieszkać i z tego co wiem opcje są tylko dwie: przy matce lub przy ojcu (za pisemną zgodą matki). U nas była taka sytuacja że każde z nas zameldowane było gdzie indziej a mieszkalismy jeszcze w trzecim miejscu i tak synek przy ojcu jest zameldowany. O córcie już się postarałam i przemeldowałam się co dopiero tu gdzie faktycznie mieszkam, żeby była formalnie z matką. Niby nic istotnego ale wszedzie w przychodni, szpitalu czy gdziekolwiek jest to czasem problem.

Olcia
mi ostatnio w przedszkolu powiedzieli że ładnie jak na dziewczynkę wyglądam - więc może jednak chłopak będzie:/ a zmotywacją byle by nie przesadzić. Gdzieś wyczytałam że nie licząc doby po porodzie nie powinno się tracić więcej jak 2kg miesięcznie podczas karmienia bo to niezdrowe.

emil_e30
to szybciutko Was wypuścili, chyba każda chciałaby tak szybciutko rodzić i tryskać taką energia jak Ty:) Jeszcze raz gratuluję i życzę aby starsze chłopaki szybko zaakceptowały nowego członka rodziny;)

dagrab nic na siłę, ja bym się bardziej obawiała że jak mama wnusię zobaczy to będzie jej trudniej do wyjazdu się zebrac;)

Mama Niki odpuściłby sobie już te ryby, jak Ty juz na wylocie, potem w ogóle nie bedzie czasu żeby razem we dwójkę spędzić...

Isia że tak powiem 'wow' ciekawa jestem czy Twój maluszek moje 4,780 pierwszego synka prześcignie;) Zgodnie z Twoją teorią córcia powinna się pojawić we wtorek wzglednie środe, więc jest szansa na 2.02:D

natalia26
będzie dobrze, przynajmniej nie namęczysz sie przy porodzie no i za 4 dni dzidzie zobaczysz:)

Dee
tabelka bardzo fajna, co dopiero wczoraj myslałam że warto by zrobic takie zestawienie:)

witam

noc - biodra i kolana masakra!!!!!!!! myslalam ze w koncu siade i bede do rana na siedzaca drzemac ale du.... tez boli :-D

moj m dzis pobiegal po aptekach wokol nas i niestety herbatki nie ma nigdzie! wiec narazie grzecznie czekam!

w pon wizyta u gin wiec zobaczymy jak tam Mlody! Ja tez jak Dee czasami mam wrazenie ze juz sie odwrocil i glowka na dole juz nie jest ale mam nadziej ze to tylko takie odczucie!

digitalis- dzięki za info o meldunku, już się naszperałam w necie przed snem więc jestem doedukowana w tej sprawie
renatka- jak my tu mamy ograniczać picie płynów skoro trzeba herbatkę z liści malin wlewać w siebie?:p

a już wam chyba pisałam, że w aptekach bardzo ciężko ją dostać, w zielarskim są i w sklepach ze zdrową żywnością. Ja swoją znalazłam na bazarku właśnie w sklepie ze zdrową żywnością.

dee strach przed przytulaniem jest chyba naturalny, jak Cie tam coś piecze to trzeba uważac, szkoda by było złapać na sam koniec jakąś infekcję

A co do nocy to przyłączam się do tym mniej wyspanych :( znowu mi nos zawaliło katarem i oddychać się nie da, głowa pęka od tego smarkania i ogólnie do dupy, zasnęłam ok 24 a wstałam ok4 rano i potem już męczarnia z przewalaniem się z boku na bok i chodzeniem na siusiu.

reklama
Witam dziewczyny,nocka przespana nawet też dobrze,ale trochę się martwię bo dzidzia jakoś mniej aktywna dziś jest zawsze kopie aż po żebra i czuć tam na dole w kroku jak by chciało wyskoczyć a dziś no właśnie jak nie zachece do zabawy <pukam paluszkami głaskam >to się rusza a tak to nie zbyt wiele ,jak myślicie moze coś się dziać czy po prostu odsypia bo niechce się nakrecać ale martwie się trochę.

Do góry