chouette82 ja bym Solca nie polecała, może i nie czekają długo z wywoływaniem ale nie zawsze znieczulenie dadzą jak pacjentka sobie życzy bo nie zawsze anastezjolog obecny. Z resztą nie ma co się spieszyć, przyjdzie i na Twój poród czas.
Teoretycznie nie ma obowiązku meldunkowego ale jak występujesz o nr pesel to musisz podać gdzie dziecko będzie mieszkać i z tego co wiem opcje są tylko dwie: przy matce lub przy ojcu (za pisemną zgodą matki). U nas była taka sytuacja że każde z nas zameldowane było gdzie indziej a mieszkalismy jeszcze w trzecim miejscu i tak synek przy ojcu jest zameldowany. O córcie już się postarałam i przemeldowałam się co dopiero tu gdzie faktycznie mieszkam, żeby była formalnie z matką. Niby nic istotnego ale wszedzie w przychodni, szpitalu czy gdziekolwiek jest to czasem problem.
Olcia mi ostatnio w przedszkolu powiedzieli że ładnie jak na dziewczynkę wyglądam - więc może jednak chłopak będzie:/ a zmotywacją byle by nie przesadzić. Gdzieś wyczytałam że nie licząc doby po porodzie nie powinno się tracić więcej jak 2kg miesięcznie podczas karmienia bo to niezdrowe.
emil_e30 to szybciutko Was wypuścili, chyba każda chciałaby tak szybciutko rodzić i tryskać taką energia jak Ty
Jeszcze raz gratuluję i życzę aby starsze chłopaki szybko zaakceptowały nowego członka rodziny
dagrab nic na siłę, ja bym się bardziej obawiała że jak mama wnusię zobaczy to będzie jej trudniej do wyjazdu się zebrac
Mama Niki odpuściłby sobie już te ryby, jak Ty juz na wylocie, potem w ogóle nie bedzie czasu żeby razem we dwójkę spędzić...
Isia że tak powiem 'wow' ciekawa jestem czy Twój maluszek moje 4,780 pierwszego synka prześcignie
Zgodnie z Twoją teorią córcia powinna się pojawić we wtorek wzglednie środe, więc jest szansa na 2.02
natalia26 będzie dobrze, przynajmniej nie namęczysz sie przy porodzie no i za 4 dni dzidzie zobaczysz
Dee tabelka bardzo fajna, co dopiero wczoraj myslałam że warto by zrobic takie zestawienie