reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Vanilia, a ten poranny ból brzucha nie jest związany z tym bólem pępka, o którym wcześniej pisałyśmy, może dzidzia zaczęła szybciej rosnąć albo się przekręciła w nocy i stąd ten ból:crazy:
M85 co do brzucha to mój też dziwne rzeczy zaczyna wyprawiać, bo spina się tak regularnie, że już przestałam na to zwracać uwagę, ale od kilku dni jak się zepnie to i 5 minut potrafi trzymać, aż bardzo nie przyjemnie mi jest, a w dodatku z lewego boku pupa, z prawego nóżki i zamiast piłki robi się kwadratowy brzuch, jak mi się nam się uda to uwiecznimy to na zdjęciu, bo podobno nie tylko z góry widać kanty.
Dgitalis, niech się uczy synuś, później będzie jak znalazł. Co do choinki, to myślałam, że tylko u nas w domku jeszcze stoi ale już jutro przyjdzie na nią czas :dry:
Betibeti, ale masz troskliwych synków, ale nie rezygnuj z postanowienia leżenia, niech zabraknie i skarpetek i bokserek, nawet i niech tę czekoladę jedzą, w końcu odkryją że jest pralka, że nie gryzie a czekolada w końcu im się znudzi i powoli zaczną gotować. Może poszukaj na necie jakichś przepisów prostych i powiedz, że masz na to straszną ochotę, a później chwal jak w najlepszej restauracji...
Munie, WIELKIE DZIĘKI za namiar na te filmiki, od dziś Mąż będzie miał obowiązkową filmotekę przed snem!!! A i ja się poduczę na nowo. On robi z tymi dziećmi co chce :szok: A Twoja córcia waży tyle co ja, jak się urodziłam, a do wtorku jeszcze podrośnie. Co do drugiego dziecka, to też jestem przerażona. Wymyśliłam, że najlepiej by było po 3 miesiącach zajść w ciążę, bo od 7m-ca Mama by miała przyjechać zająć się Piotrusiem tak czy inaczej, no i by już została do porodu jakby było tak źle, a może być :-(
Dagrab, ja też uważam, że zmywarka to duuuża oszczędność nie tylko czasu ale i pieniędzy, odkąd mamy tu wszystko na prąd i wodę trzeba by było grzać w bojlerze kilka razy dziennie, to pokochaliśmy zmywarkę, za zimną wodę nic się tu nie płaci (jeszcze), no więc na świeżo spłukujemy z gorszego i chop do zmywarki :-D, a co do ubranek, to też jak już coś mi się do ręki przyklei to powyżej 6 miesiąca kupuję, jak się ma wyprawkę na początek tanim kosztem, to później można kompletować po trochę, dodatkowo jakąś wyprzedaż załapać, no i trochę z czymś droższym zaszaleć.
Kitek, a niech Cie badają, kiedy będą o Ciebie bardziej dbali jak nie teraz :rofl2:
Dziewczyny, a takie ładne imię jak Magda/Magdalena, 30 latach już nie jest takie popularne, a tyle ładnych zdrobnień można: Madzia, Magdusia, Madziunia, Magdalenka :) Ja od bardzo dawna Julię, ale odpadło w przedbiegach, to teraz Maja i Julia królują
Co do daty, to nie mam nic przeciwko 13.02.2011, 3 lata temu poznałam mego Najwspanialszego Męża, to by dopełniło szczyt szczęścia 13-go
Magdabb i wszystkie te kobietki, co chcą już przyspieszyć, koleżanka powiedziała, że herbatka z liści malin na prawdę działa. Trzeba tylko popić przez tydzień ;-)
Mama2006 no Filipek superaśny. Jaki rozmiar ma na sobie? wcześniakowy, czy już 0-3. No a w tym rożku to jeszcze by się drugi maluch zmieścił :laugh2:
Dee, kurcze, ale obiad szykujecie, pychota, a brzmi wszystko jak z karty w restauracji, mniam
Isia, parkę masz jak z obrazka. Oby chętnie Ci pomagali :)
Krisowa, dzięki Bogu że Adaś to silny chłopak i bardzo chciał żyć. Co do lekarza, to straszne jest, że ktoś komu ufamy, kto powinien nam pomagać okazuje się ignorantem i tylko szkodzi :-:)baffled:, powalczyć możesz spróbować, ale prawnik musiałby być wybitny, bo wśród lekarzy niestety, ręka rękę myje. Jakby się udało coś wywalczyć to było by na leczenie Adasia, bo pewnie trochę pochodzisz po lekarzach, zwłaszcza że z jelitkami ma problem :/
ArliJ, no dziewczynki potrafią urobić tatusiów, ale jak to jest w genach zapisane to szok, znajomy z 16 miesięczną córeczką byli tydzień temu i mała mu co chwila w oczy zaglądała jedząc kolację, ale jak...!!! po prostu aż mi się miękko robiło w kolanach, to co taki biedny tatuś ma zrobić, za kilka lat jak o coś poprosi i tak spojrzy, to nie ma mocnych że dostanie :-D:-D:-D
Pluszacze, ja nie mam szans na jazdę samochodem, od Was to jest ponad 20 parę godzin, a od nas jeszcze kilka godzin więcej. Nigdy się nie odważyłam, wystarczyły kiedyś 2 podróże do Londynu i z powrotem autokarem, jak jeszcze na studiach byłam. Siostra czasem zamawia jakieś rzeczy, to jak jedziemy do PL to mało ubrań naszych, sporo rzeczy do PL, a później wałówka od Mamy na powrót i jakieś L&M dla wypełnienia miejsca w walizce ;) No i w Anglii są dużo tańsze rzeczy niż w IE, ale i tak często taniej wychodzi niż w PL.

reklama
Gieniusia biedna ty kobietka zapraszam na drugie do mnie na nalesniczki a co do kopniakow ojjj boli pewnie ale pewnie juz niedlugo bedziemy milo wspominac te kopniakiiiii,choc tak jak juz ja wczesniej pisalam moj Leonek malo aktywny wiec ja nie mam tak jak wy buuuuuu
Arlij ojjj powiem Ci ze dzis sie naprawde wykonczylam nawet jedna angielka sie smiala ze jak cos moze jechac ze mna na porodowke hehehehehehheheheh
MamaNiki a no tak to bywa z tymi naszymi klientkami stalymi az szkoda odmawiac no ale coz zycie samo zycie,mnie dwa dni temu klientka tak wkurzyla ze jak by byla kolo mnie to nierecze za siebiewiec to bylo tak:jeszcze jak pracowalam to mowilam ze jak bede sie dobrze czula w styczniu a juz bede w domku to podejzewm ze obciacham wloski ,teraz jak juz jestem w domku i nieczuje sie za fajnie bo maly juz jest bardzo na dole spina mi sie brzuch i ciezko mi glupie naczynia umyc no i dzwoni taka jedna i mowi ola mozemy sie umowic w tym tyg na strzyzenie a ja jej na to ze niestety ale juz nie dam rady i do niej ze pRzepraszam ale niemoge tego przewidziec a ona do mnie z tekstem:NO OLA PRZECIEZ MI OBIECALAS JUZ TAK SIE NIE ZACHOWUJ JAK BYS BYLA CONAJMNIEJ CHORA no rzesz jak to uslyszalam to az se usiadlam i zaraz po tym powiedzialam ze po takim tekscie to nie mamy o czym mowic prosze sobie isc gdzie indziej !!!!!!!!!!
GalwayGirl to wcale Ci sie nie dziwie ja myslalam ze fakt faktem macie troche dalej bo uk jest 1 ale i tak wygodniej autem ale szczerze Cie rozumiem choc ja i tak lubie podroze z moim mezusiem autem do polski heheh jest bardzo smiesznie czasami no i czasami jezdzimy na pare aut to tez super i razniej

Pluszacze na mojego m to metoda ze skarpetkami sie bardzo sprawdzila:tak: teraz sporadycznie jakies w sypialni widze, ale sie nie schylam po nie i jakos cudem same znikaja;-)a z ta klientka- bardzo dobrze jej powiedzialas!!
Galwaygirl- u mnie Tyna na odwrot, z lewej nozki a z prawej pupka.

Pluszacze kochaniutka poglaskaj Leonka ode mnie, na buziolki musimy poczekac ;-) Mam sporo zaleglosci w czytaniu Was tyle "na produkowalyscie" :-D ale wykorzystam, ranki jak moje chlopaki jeszcze chrapotkuja slodko ;-) o ile wczesniej nie wroci moj pecet :-D

Krisowa slonce w pl jest stowarzyszenie do walki z bledami lekarzy, poszukam dla Ciebie dokladnej nazwy, u mnie nie ma nic takiego... musze sama wojowac ;-) Swietnie, ze Adas ma apetyt, z tego co wyczytalam na watku mam wczesniakow wiekszosc maluchow ma problemy z jelitkami na poczatku, wszystkie sa pod dokladna kontrola specjalistow.
Bedzie dobrze, musi byc!!!

galwaygirl - ubranka Filipkowi zakładam na rozmiar 50-56. Dobrze, że zostawiłam sobie po Kubusiu parę - teraz są jak znalazł ;) Choć zastanawiam się czy nie kupić mu czegoś z ubranek jeszcze.

krisowa - super, że już jesteście w domku. Czekamy na zdjęcia Twojego Adasia. Niech smyk zdrowo Wam rośnie i ładnie na wadze przybiera. A powiedz mi dostałaś dla małego Bebilon HMF? dodaje się to do mleka matki - aby szybciej na wadze przybierał?

Isia
- Twoje dzieciaczki są cudne. Wcale się nie dziwię, że dumna z Nich jesteś ;)

Kubuś już śpi, Filipek coś się kręci pewnie niebawem się obudzi na cycusia. Mi się jakoś spać nie chce... o dziwo ;-)

Ale odezwę się do Was jutro, buziaki

GalwayGirl- ja uwielbiam imię Magdalena, moja najlepsza przyjaciółka to właśnie Madzia i faktycznie chyba rzadko je teraz przyszli rodzice wybierają.
U mnie ułożenie dzidzi też jak u Dagrab ale muszę przyznać że Dorian jest o wiele bardziej delikatniejszy niż był Wiktor choć równie aktywny. Jedynie to pewnie od razu po urodzeniu trzeba będzie mu pazurki obciąć bo czasem mam wrażenie że ktoś skalpelem mnie od środka tnie...

Pluszacze - no co za baba, trzeba było jej jeszcze jakoś dosadniej pojechać.

melduję, że my jeszcze w dwupaku :) jeszcze :( coś prognozy mojego gina się nie sprawdzają.... ale dzisiaj już spuchłam jak świnka pigi i bolą mnie plecki okropnie... może to już dziś w nocy (w co wątpię) hhahah pozdrawiam

reklama
Do góry