reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Pogoda dziś u nas okropna..przez chwilę świeci slońce a zaraz robi się ciemno i śnieżyca że nic niewidac i tak na zmianę co kilka minut nawet na spacer niemożna wyjśc.
Pisałyscie o oksytocynie ja niewiem jak to jest bo przy zadnym porodzie niemiałam jej podawanej mimo to pierwszy porod wcale tak naturalny nie był bo byłam nacieta a potem mialam łyżeczkowanie łożyska,drugi odbył się jak najbardziej bez ingerencji medycyny bez oxy bez nacięcia bez szycia bez jakichkolwiek zabiegów.

reklama
Aneczka ja zamierzam rodzić na Klinicznej w Gdańsku, jak nie bedzie miejsc to Zaspa, Wojewódzki to już ostateczność - straszne historie z tego szpitala słyszałam, ale jak nie bedzie wyjścia to trudno...

Paluszku, to moze sie spotkamy na Klinicznej, bo tez tam zamierzam rodzic :)
11 lutego wstepnie mam ustalona cesarke. Mam nadzieje, ze dotrwam do tego terminu.

Instynkt wicia gniazda ciagle = 0
Nawet mi kotow klaki nie przeszkadzaja, patrze w druga strone.

Prawie się ze śmiechu zakrztusiłam, jak to czytałam. Mam tak samo!!! Z tym że brak kotów u mnie ;-) Omijam wzrokiem sterty rzeczy w pokoju, które trzeba ogarnąć :zawstydzona/y:;-)

chouette82 :) Śliczne zdjęcia :) pijam ten imbir :) z tym że u mnie juz z przeziebieniem jest prawie ok, zostal mi nadal wstrętny suchy kaszel.

kitek :wściekła/y: no żadnego, stąd nie wiem skąd to cholerstwo?! Chłop odpada :p więc nie od niego, bo przytulanki były na Nowy Rok :-p ja mam wrażenie, że po tych moich sensacjach w wc :confused: dodatkowe osłabienie organizmu i się wdało świństwo. Bo to tez takie dziwne jest, swędzi jak na grzybka, ale zapach wydzieliny raczej normalny, nie jest serowata ani nie ma dziwnego koloru. Przeczekam do poniedziałku chyba, bo swędzi jakby mniej, niech gin to obejrzy. Nie udało mi się zapisać na wizyte do kogo innego wczesniej :/ Ja taką 3-piętrową suszarkę mam z Lidla, nie wiem czy taka sama jak w Biedronce, ale porządne wykonanie, na kółeczkach, cena tez byla ok 60 zł. Kochana, nie przejmuj się znajomymi, powiedz im otwarcie, na tym etapie ciąży coraz bardziej trzeba unikać zarażania się, aby zbędnie nic nie przyspieszyć, więc nie chcesz ryzykować.

Digitalis :zawstydzona/y:ryż z warzywami... to żaden przepis... ja się tak żywilam swego czasu jak miałam kłopoty z żołądkiem (wrzody). Ja to robie w wersji mocno dietetycznej super podstawowej: marchewka, pietruszka, seler - na tym robie wywar, potem dorzucam ryż (sypki najlepiej bo się fajniej gotuje) i jak się już ryż ugotuje to dodaję łyżkę masła/oliwa z oliwek, bez soli. W wersji dla ciut zdrowszego żołądka - wywar na warzywach plus kawałek drobiu (indyk, kurczak), a do tego potem ryż, jak jest mięsko, to nie dodaję masła, trochę osolić można. Dla odrobine jeszcze zdrowszego żołądka - do wywaru można dodać pora/cebulę (ciekawszy smak ma), no i mozna dodać jakiś ziołowych przypraw do smaku :) W poniedziałek mój chłop został nauczony robić wersję super podstawową :tak:

renatka clotrimazolu używam, znam maść :tak: może dzięki temu nie swędzi mnie bardziej. Więc dzięki temu jestem w stanie wytrzymać jak nie moge się dostac na wizyte do lekarza na obejrzenie.

paluszek, galwaygirl :) ja mam zamiar skorzystać z tego przepisu na kurczaczka na urodziny Mojego za 2 tygodnie :) zamiast piersi mam zamiar nadziać udka, bo kupilam akurat takie bez kości :) w sam raz, żeby coś tam wsadzić. A bez tego przepisu nie miałam pomysłu na coś ciekawego :)

Ja dziś się obudziłam dopiero o 9.50, ale jak się położyłam dopiero o 2! to nic dziwnego ;) na kanapie lezy mi nastepna porcja prasowania, ale nie chce mi sie tym zająć :p Ha! ja Wam wcześniej tego nie pisałam, ale... synuś reaguje na glos i dotyk tatusia swojego :) fika od razu, turla się i przesuwa. Ale jak tatuś poruszy sprawę totka, trafienia szóstki, to w brzuchu zapada cisza i spokój. Wredny dzieciuch :wściekła/y: nie chce żeby rodzice wygrali :-D Więc jak synuś mi się wije tak, że wytrzymać nie mogę, to idę do Mojego i mówię, żeby z synem o totku poważnie pogadał ;-)

kitek81 masz rację, zdrowie najważniejsze zwłaszcza teraz przed porodem, więc lepiej z wizyty wykręcić, a do pracy się nie zebrałam, może masz rację żeby to pocztą puścić, bo nie chce mi się strasznie.

mama2006 trzymaj się, może wypuszczą Cie w poniedziałek to już się Kubą zajmiesz. A jak Filipek? Ten niedobór wapnia to mimo karmienia piersią, bo pierwszy raz z czymś takim się spotykam...?

Mama Niki dyżury wyglądają tak że pracuje tylko kilka grup (w zależności od tego ile dzieci przyjdzie) przez co dzieciaki siedzą często w innej sali z inną pania, chyba że akurat Pani Twojej córci będzie miała dyżur. Mój synuś bardzo to źle znosił jak był młodszy, bo nie lubi nowych miejsc i ludzi - długo się przyzwyczaja. Może Twojej Nikusi to nie będzie przeszkadzało.

geniusia nawet fajny pomysł z tym ryżem, będę musiała spróbować bo ogólnie bardzo zdrowo sie nie odżywiamy a podczas karmienia warto by nie truć malutkiej byle czym.

u mnie leń totalny. Miałam cos porobić, ale ledwo kuchnie ogarnęłam i zasiadłam przed kompa bo mi się zwyczajnie nie chcę. Nie lubię tak przetracać czasu... jeszcze taka pogoda że tylko depresje jakąś złapać:/

... Tak wiec tak jak Mitra jestem zdecydowanie przeciwna podlaczaniu oksytocyny w celu przyspieszenia porodu:sorry2::tak:...

I ja tez! Przeszlam to na wlasnej skorze i jak pomysle, ze mialabym to przechodzic raz jeszcze to az mi ciary przechodza.
"Naturalnie" probowalam rodzic od godz 9 do 17, bole byly okropne a rozwarcie praktycznie zerowe.
Skonczylo sie na cc, bo po przebiciu pecherza okazalo sie, ze wody sa geste i zielone.
Niezbyt dobrze wspominam 1 porod, najpierw przez 8 godz meczylam sie po oksytocynie, potem gdy lekarze zdecydowali cc i dali znieczulenie zew.opononowe, ktore niestety na mnie nie podzialalo musieli zrobic znieczulenie ogolne.
Mam nadzieje, ze tym razem bedzie lepiej :)
A sny ostatnio mam dziwaczne, np. snilo mi sie, ze urodzilam psa :eek: albo ze zaraz po urodzeniu (tym razem dziecka) przez cc, ucieklam ze szpitala do domu, bo starsze dziecko w domu samo zostalo a przeciez nie moglam go samego zostawic. Z otwartym brzuchem sama samochod prowadzilam ;) Potem policja mnie szukala itp. itd. ze wyrodna matka ze szpitala uciekla i noworodka zostawila.
Zaczyna mi sie jazda z tymi snami nt porodu. Mozna ksiazke napisac, ha, ha :)

kitek81- spojrzałam!!! :-D
renatka.wawa- czyżby jakieś braki??:-D ja to się śmieję, że do porodu będę wtórną dziewicą....
geniusia- na grzybka najlepszy pod słońcem jest gynazol... Wprawdzie troszkę drogi, bo prawie 40zł kosztuje, a to jednorazowa dawka jest... Ale jak masz się męczyć z jakimiś płukankami, globulkami, później tu leci, tu coś a to raz się aplikuje i finito na receptę
mama2006- fajnie, że masz jako taki dostęp i możesz się odezwać... Mam nadzieję, że uda się jakoś rozwiązać kłopoty... Buziaki
tynka27- kurde wiesz, że ja też już mam takie bóle... Czasami jak mnie złapie, to aż skręca... No i brzuszek mi strasznie twardnieje w nocy, a wcześniej bywało tak tylko przy jakimś większym zmęczeniu, czy cuś...
tynka27, ANEK M- a ten termin to macie wg OM czy USG?? Bo ja mam wg USG na 11 :-D
Wróciłam z tych zapyziałych Katowic :-D Pogoda okropna!! W momencie się ciemno zrobiło, zawierucha, śnieżyca!!! Mykam do wanny, wypiję herbatkę i może bym się w końcu za prasowanie zabrała... ;-)

normalnie produkcja postow tu wrze :-D ale jakos dobrnelam :)

Karola witaj znowu a dzidzia przesliczna

Chouette82 super zdjecia! narawde fajan pamiatka bedzie!

mama fajnie ze masz mozliwosc sie do nas odewzac wszystkie trzymamy kciuki zeby jak najszybciej was wypisali!

i przepraszam ale ta macica uciskajaca na mozg sprawia ze nie ogarniam wiecej :-D

o nocy sie nie bede wypowiadac bo to nic nowego :-)

ale w koncu sie zebralam w sobie i zrobilam zdjecia pokoiku Gabrysia i oczywiscie zamiescilam w odpowiednim watku!

tak sobie mysle ze juz wszyteko gotowe i ja rowniez dolaczam sie do dziewczyn ktore chca zaraz rodzic!!!!

aaaa no i niektore z was co maja dzieci pisaly ze sie one dopytuja kiedy bedzie dzidzia! No to ja mam takiego wyrosnietego bachorka ktory wraca z pracy i wita mnie slowami Urodzilas juz? albo Rodzisz juz? lub No wez juz urodz!! :-D

Wróciłam! Boże, nie pamiętam kiedy zakupy tak bardzo mnie zmęczyły! To chyba była moja ostatnia wyprawa przed porodem! Ale kupiłam wszystko co chciałam, więc jestem happy!

Oprócz rzeczy do pokoju i kosmetyków udało mi się zakupić 2 biustonosze do karmienia w h&m po 5 Euro. Przymierzyłam najpierw te na dziale dla ciężarnych, ale po pierwsze wszystkie (nawet B) jakieś wielkie były a po drugie jak dla mnie nie warte swojej ceny (15Euro) i jak zrezygnowana wychodziłam ze sklepu zobaczyłam kilka staników ciążowych w zupełnie innym dziale, w dodatku przecenionych i aż dwa mi spasowały (jeden nawet roz.C)! Więcej nie kupuję!

A najlepsze jest to, że do sklepu jechałam w okularach słonecznych bo tak słońce raziło a jak wracałam to nic nie widziałam bo tak śnieg sypał! W ciągu 15 minut zrobiło się bieluteńko a dalej sypie! Czyżby zima jednak do nas zawitała??

Mama2006, nie stresuj się kochana, wszystko jakoś się ułoży! Dużo zdrówka dla Filipka:)

I jak to fajnie Flower napisała:" i przepraszam ale ta macica uciskajaca na mozg sprawia ze nie ogarniam wiecej
laugh.gif
"

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry