reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

placki z bananami i nutellą:D
to jest coś! muszę na weekendzie zrobić:D

a ten ryż z warzywami też jest spoko, ja czasem taki robię, bez żadnej diety tak po prostu :) pychota:)

Laski produkujecie tyle, że nie jestem w stanie komuś odpisać, bo całe 2 dni nie miałam neta, jakaś awaria:/ i tyle co Was po prostu nadrobiłam ;p

u mnie ciągle bóle bioder na zmianę z bólami kości ogonowej:/ odkryłam swój sposób na zgagę:) nic mi już nie pomagało, żadne medykamenty, więc spróbowałam wczoraj wypić herbatę z 2 łyżkami mielonego lnu, i pomogło:) całą noc miałam od zgagi spokój:D

reklama
Suzi a właśnie miałam sprawdzać kiedy ostatnio pisałaś, bo coś mi się zdawało, że jakoś dziwnie zamilkłaś!

Dee masz może jakieś info od Cyśki, jak się czują i czy wszystko ok???

miałam awarię internetu, a słuchajcie, ja w domu mam tylko kompa, bo tv mieliśmy stary wielki to wywieźliśmy, bo nikt go nie oglądał, radia nawet nie mam:/ heh taka nuda przez 2 dni, że szok, zero kontaktu ze światem! ale mam jeszcze bony świąteczne z pracy to jakiś mały tv się kupi niedługo i na radyjko małe do kuchni też wystarczy ;p

czesc wszystkim.dzis bylam ostatni raz w pracy.teraz tylko pozostaje przygotowac sie psychicznie i fizycznie do porodu, no i odliczanie.tak b. boje sie porodu, ze cos czuje , ze z tego strachu przenosze malego.
geniusia mnie od ponad 3 tyg. swedzi srom, stosuje pelno masci, kremow i nic.najgorzej jest po wodzie i w kontakcie z wkladka, bielizna.bylam u ginki juz pare razy i ona mowi ze tam nic nie ma, ze poczatkowo to wygladalo na uczulenie a teraz wszystko jest w idealnym stanie.juz zaczynam sie zastanawiac czy na tle nerwowym mnie nie swedzi.bo tez tam codziennie patrze i faktycznie jest czysto.

ja miałam chyba grzybka jakiegoś na początku ciąży, swędziało właśnie, i mój prywatny gin zauważył, że coś mam śluz gęstawy, ale mówi poczekajmy jak nie przejdzie samo to niech pani przychodzi za 2 tyg, ale ja byłam na początku ciąży też u gina na nfz i przepisał mi od razu clotrimazolum, ale że było napisane, że w piewrszym trymestrze nie wolno brać, to nie brałam, zaczął się drugi i znowu zaswędziało, to zaaplikowałam sobie ten clotrimazolum i tak mi się zaczął w środku buzować, jak jakaś tabletka musująca, ale sprawdzałam, na pewno był dopochwowo ;p heh no i po 2 globulkach przeszło i do teraz nic nie mam :D

Czesc Dziewuszki!
kitek81 przez noc spadlo troche sniegu, tak w sumie po kolana moze. M rano wstal i niby mamy odsniezarke ale marudzil bo to wiadomo trzeba sie ubrac, wyjsc, odpalic itd. Jemy sniadanie i slyszymy jakis dziwny dzwiek. Patrzymy a to nasz kochany sasiad ma pick-upa z plugiem i raz dwa nasz podjazd odsniezyl. No ze swieca takich sasiadow nie znajdzie.
A ja dla dzidzia nie mam jeszcze nic. Kupilam ciuszki i takie grubsze rzeczy ale musze dokupic jeszcze wszystko poczawszy od pieluch, kosmetykow, reczniczkow na jakichs brzydkich gaciach, podpaskach dla mnie skonczywszy. Prania tez jeszcze nie zaczelam robic. Moze w weekend mi sie uda.
Karen byla wypisz wymaluj tesciowa jak sie urodzila.
biczusia ja wciagam nalogowo kryminaly i uwielbiam wlasnie takie serie. Polecam J.D. Robb "... in night" i Patricii Cornwell serie o dr. Scarpetta. To sa moje 2 ulubione i zawsze wyczekuje kolejnej.
Ponoc Beyonce jak rodzila to za ponad milion wynajela sobie cale pietro porodowki.
My tez jedziemy w weekend do Ikei. Od tamtego roku robia co jakis czas taka promocje, ze jak zrobisz zakupy na $100 to rachunek z restauracji jest za darmo. Takze robie sobie liste co tam musze kupic i jak tylko jest promocja jedziemy na wyzerke. Uwielbiam ich wedzonego lososia i ciasto jablkowe z tym budyniem.
mama2006 doskonale Cie rozumiem. U nas tez chyba czas porozmawiac ze znajomymi kto zostanie z dziecmi jak my pojedziemy rodzic. W tym szpitalu az 2 doby trzymaja, mam nadzieje, ze znowu bede rodzila na weekend to nie bedzie problemu.
Tylko zeby zadna dzisiaj nie rodzila bo piatek i do tego 13sty!
O widze sylcia007 nastepna w kolejce sie ustawia do rodzenia.;-)
Uff dzieciaki do szkoly wyprawione, ja leze bo zaczynam miec takie bole jak na okres ale tylko lewego jajnika i krzyz. Wczoraj troche posprzatalam, codziennie robie pranko i prasowanko zeby w koncu zaczac maluszka rzeczy szykowac.
Dzisiaj musze jechac na zakupy bo nic na obiad nawet nie ma ale M wzial vana a zwyklym sie bede slizgac, poczekam az troche drogi odtajaja, daleko nie mam.
A i brzuch mi chyba opada bo lepiej mi sie oddycha. O dziwo nie ganiam co 5 minut do lazienki nawet. Malego tez juz niezle czuc jak sie rozpycha. Moj akurat na tatusia glos sie uspokaja.

Susi a gdzie Ty jesteś?bo ja takich stanikow w H&M tu w Dublinie nie znalazłam??
OlciaLolcia mój termin czy z usg czy z OM jest miedzy 8-10 lutym, poza tym ja wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciaże tzn kiedy miałam owulacje wtedy ;-) a myślisz że te bóle to jakiś pierwszy objaw czy po prostu to tak bedzie przez kolejny miesiąc?
Może mamy, które już rodziły coś podpowiedzą...??

tynka zazdroszcze takiego dokladnego terminu :-D
Ja wg OM mam na 14 lutego, a wg USG 4, 8, 9, 12, 17 lutego a ostatnio nawet na 30 i 31 stycznia :-Dczyli rozpietosc miedzy 30 stycznia, a 17 lutego :-p
Najdokladniejsze jest podobno USG robione miedzy 12-14 tc, wiec mi wychodzi 4-8 lutego ( bo wtedy mialam 2 razy robione ), a jesli chodzi o termin wg daty zaplodnienia to wychodzi 10 lutego :-D

reklama
geniusia może to nie jest grzybek, może wystarczy jak zaaplikujesz sobie Lactovaginal? w ciąży zmienia się ph pochwy, może dlatego tak swędzi. jabym parę dni spróbowała Lactovaginal, a jak nie przejdzie to dopiero działała lekami p.grzyb.

Olcia, a Ty miałaś przecież leżeć... zwłaszcza ze odszedł Ci już czop, więc najprawdopodobniej masz rozwarcie. A tu czytam, że Katowice odwiedziłaś, no ładnie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry