reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

chouette82- śliczne zdjęcia... Marzą mi się takie :-p
AAAA!!! Widzę, że mam koleżanki z Sagi haha może nowy wątek założymy haha:-D
Dzisiaj jakoś się brzusio stawiał w nocy, kilka wizyt w wc, a raz się obudziłam bo jakoś się Junior odnóżem rozpychał i tak bolało... Ale nawet się wyspałam :-) Jadę z tym L4 zaraz :-D

reklama
witam!
No dzis to juz MUSZE sie zabrac za to prasowanie w koncu.
Ale sliczna sesje sobie zrobilas z mezem Chouette.https://www.babyboom.pl/forum/members/chouette82-109327.html
Geniusia
imbir i miod to cudowne leki:tak: ja tez polecam
Kitek a jak robisz te kluski? Moi tacy kluskowi to moze by zjedli i takie.
Powiem wam ,ze zazdroszcze tych pomagajacych tesciowych i mamusiek ,choc z drugiej strony w domu bym nie chciala z nimi siedziec. Moja mama mieszka ze mna drzwi w drzwi ale to ja czesciej w czyms pomagam niz ona. O obiadach to juz w ogole nie wspomne. Z mama mieszka tez babcia , ktora jest mocno chora (z duzym otepieniem) i wlasciwie lezaca wiec czasu tez nie ma specjanie.
Paluszek widze ,ze Ty tez z Trojmiasta , gdzie bedziesz rodzic? Ja pierwsza masakre mialam w Wojewodzkim a drugi porod na Zaspie. Teraz tez Zaspe wybralam.
https://www.babyboom.pl/forum/members/weronika-mudant-91245.html

dagrab czas szybko leci, co dopiero dzidzię zmajstrowaliśmy a to juz niedługo będzie się rodzić;) Oby tylko ten ostatni miesiąc szybko i spokojnie zleciał bo najbardziej uciążliwy. Przynajmniej dla mnie, nie dość że sił braknie, wszystko z rąk leci to jeszcze nie wygodnie spać i nogi puchna jak u gibbona.

geniusia a jak się ryż na warzywkach dokładnie gotuje? bo też żadna ze mnie kucharka, a po porodzie się przyda.
W Realu chyba faktycznie takiej kasy nie ma, ale ja ostentacyjnie próbuje usiąść na barierkach to widzą kasjerki że mi ciężko stac i z reguły przepuszczą. Co do ubranek to jak mniej to po prostu będziesz musiała częściej prać. Wiem że młodemu to czasem nawet 3 razy dziennie zmienialiśmy bo sie cały "uwalił" ale to wszystko od dnia zależy.

Dawidowa
co do miejsca w tramwaju to mi też często staruszki ustępują i aż mi głupio, bo im też nie jest lekko stać. A młodzież często podchodzi na zasadzie: "chciała dziecko to niech się męczy i stoi" - przykre.
Mnie korci z tym ścieleniem łóżeczka, ale cały czas się powstrzymuję żeby jak najmniej się zakurzyło.

Weronika
chyba już wszystkie na zwolnieniu bo i Olcia i Dee, ale może którąś przeoczyłam. A co do tych zwolnień po 38tc to przeczytałam wczoraj że internista spokojnie może je wystawić jeśli nie jesteśmy zdolne do pracy. Zawsze można powołać się na grypę żołądkową, czy inne choróbsko którego gołym okiem nie widać.

Karola
śliczny synuś, muszę przyznać że zdziwiłam się jak napisałaś kluseczka bo istotnie na chłopaka wygląda:)

chouette82
nie przejmuj się jeszcze przyjdzie pora na Twoje maleństwo, chociaż jak zależy Ci na czasie to już możesz zacząć pić napary z liści malin i myć okna;) Śliczne zdjątka - widać że szczęśliwi z Was rodzice:)

kitek81
brałam pod uwagę że córcia może być podobna charakterem do teściowej, ale nigdy przez myśl mi nie przeszło że urodę po niej będzie dziedziczyć. W sumie moja teściówka w porządku, ale sen śmieszny:)

mi dziś się fatalnie spało, nawet się do tej pory nie ubrałam bo jakaś zmęczona jestem. Też powinnam zwolnienie zawieść ale nie chce mi się do roboty jechać. Na razie chyba wezmę się za sprzątanie, a potem może pojadę jeśli się zbiorę w sobie.

Witam
Kurcze ale się wkurzyła odpisałam chyba każdej i wszystko mi się skasowało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nocka minęła ok wstawałam 3razy tylko i m nie chrapała aż tak mocno.Może się wystraszał bo powiedziałam mu że jak będzie chrapała to go wykurzę z łóżka.
Kitek to nie za fajnie ci się skończył i zaczął dzień.Ale głowa do góry piękny uśmiech i będzie dobrze.
Ja też wczoraj wstawiła dwa prania dla małego i dziś biorę się za prasowanie i kolejne pranie.
Dawidowa też współczuję nocki i też oglądam DDTVN to mój ulubiony program oglądam codziennie.
Dziewczyny ostatnio któraś pisała ze ma sny o sexsie to mi się chyba udzieliło bo ostatnio śni mi się sexxxx
Miłego dnia
Przepraszam że nie odpisałam wszystkim ale naprawdę się starałam a tu zonk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam się i ja po niezbyt dobrej nocce! Nos zawalony nie pozwala spać a do tego gardło zaczęło mnie boleć jak cholerka!

Spadam teraz do Ikea po jakieś pierdołki do pokoju dzieciaków i D&M po kosmetyki dla dzidzi!

Później się pewnie odezwę:)

Cześć dziewczynki

Rano poleciałam jeszcze zanieść do laboratorium wymaz na paciorkowca, i już mam wszystkie badania. Torba leży spakowana i czekam:-D jakoś po cichu liczę że mała zdecyduje się jednak na wcześniejsze wyjscie końcem stycznia!

Musze się zabrać za jakieś sprzątanie bo wieczorem przyjeżdża kuzynka m z narzeczonym prosić nas na ślub, ech tak nie mam ochoty na gości:confused2: ostatnio tylko bym leżała, tak się rozleniwiłam pod koniec tej ciąży

Karola2 noo klusek prześliczny. Cudny dzidziuś będzie:-D
chouette piękna sesja, super pamiątka będzie:tak:

było już w DDtvn o tym wchodzeniu w macierzyństwo?? kurcze chyba przegapiłam:p chciałam słyszeć co Skrzynecka powie

chouette82
śliczne zdjęcia,m wczoraj też mi robiła zdjęcia może coś wybiorę i wstawię w odpowiednim wątku
olcialolcia szczęśliwej podróży:-)
Karola śliczny synuś
geniusia pisałaś coś że chyba jakiś grzybek ci się zaplątał.Próbowałaś maści clotrimazolum jest ona dla nas bezpieczna bo pytałam lekarza a mi jak coś się dziej to sobie smaruję i za raz przechodzi.

Witam, też jestem fanką Sagi :) przeczytałam wszystkie trzy, szkoda, że trzeciej nie wznowili i nie mogłam kupić, zaczęłam czytać przed maturą i to był horror zamiast nauki dwie książki dziennie :) Ogólnie lubię sagi co prawda teraz kryminalne, mam swoich ulubionych autorów, którzy w kolejnych książkach przedstawiają dalsze losy bohaterów.
Tak z innej beczki we Wrocławiu teraz śnieg pada a wczoraj normalna burza była, już myślałam, że wiosna się zaczyna.
*Vanilia* Skrzyneca już była, ale nic specjalnego jak dla mnie nie powiedziała, osoby znane są całkiem inaczej traktowane w szpitalu nie ma co porównywać.

reklama
Aneczka, kluski robi się bardzo łatwo, dodam przepis w naszym wątku przepisowym.
Vanilia mi się udało i wymaz mąż mi zawiózł, więc nie musiałam się fatygować. Wczoraj nas znajomi zapraszali do siebie na któryś dzień w weekend, ale nie mam najmniejszej ochoty i chyba się jakoś wykręcę, tym bardziej, że oni do końca nie wyzdrowieli, a ja dopiero co antybiotyk skończyłam, więc nie mam ochoty znów być chora! No i jeszcze tyle do zrobienia w domu:szok:
Renatka, miłego prania i prasowania!
Susi, zdrówka i udanych zakupów w Ikei.
Digitalis, no to też Cię czeka wypad do pracy ze zwolnieniem. Ja już 2 wysłałam faxem i priorytetem, tak mi się nie chciało tam jechać, ale tłuc się autobusem i zmarnować cały dzień, to wogóle mi się nie uśmiecha taka wyprawa :/

Do góry