reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
hejka
z mężem niby gadam, tzn odpowiadam jak mnie o coś pyta, a noc spałam z Matim u niego w pokoju :/ też mężowi tego dłuuuuuugo nie zapomnę :growl:
a z miłych rzeczy, wczoraj wygrałam aukcje na allegro spodni jeansowych ciążowych z H&M za 31 zł:laugh2:
chyba jeszcze nie pisałam, ale chyba nasz wniosek o zmianę warunków zabudowy będzie pozytywnie rozpatrzony:-)we wtorek dowiem się wszystkich szczegółów

Dee mi się wydaje, ze to tantum verde w sprayu też można, skoro dla dzieci je przypisują, to chyba kobieta w ciąży też może?! ja jak mnie już tak b.mocno bolało gardło to pare razy psiknęłam sobie właśnie takim:tak:

Witajcie sobotnio.
Moja nocka dzisiaj była nawet, nawet ;) tylko 2 razy wstawałam na siusiu.

Miałam dobry humor ale młody właśnie mnie do szału doprowadził ehh... takie uroki. Kurczę jak się denerwuję - to brzuch od razu mnie boli ;/

Miałam Wam coś napisać i wenę straciłam... no nic trudno.

Isia
- fajne urodzinki wymyśliłaś ;) wcale się nie dziwię, że dziewczynki miło wspominają :D

Ja małemu w sobotę wyprawię dla dzieci (jego przyjaciela najlepszego i koleżanki), a w niedziele w padnie rodzinka (babcie, chrześni itp.). Zrobię tanio bo na słodko - tak będzie najlepiej. Tort będzie miał w dniu urodzin.

Dee - dużo zdrówka, aby nic Cię nie złapało. Mój m. też nosem już dzisiaj pociągał - ehhh ta pogoda.

dzień dobry dziewczynki:-)

Dee- no to faktycznie nie zaciekawie Ci się dzionek zaczął,ja często mam problemy z gardłem pomimo tego że w tym roku usunęłam migdały to i tak często gardło pobolewa,mój lek.ogólny powiedział że moge ssać tabletki tamtum verde byle nie zadużó można też psikac sprayem tej firmy tyle że ja nie lubie psikac bo mam odruch wymiotny.Syropek dla kobiet w ciaży napewno pomoże ,ja ostatnio brałam rano i wieczorem te tabletki Prenatal gripcare i pomogło obeszło się bez antybiotyku.Mam nadzieje że Ci przejdzie!!!!dużo zdrówka dla Ciebie.

kitek superdobrze że wszystko jak dotąd idzie bezproblemowo daj znać we wtorek co i jak.Kurcze to bardzo fajna cena tych spodenek ja ostatnio za nowe w H&M dałam90 zł ,w sumie to mam dwie pary jinsów z H&M.To faktycznie aukcja udana:tak:Mnie też ostatnimi czasy tak jak dziewczynom po głowie chodzi co ja ubiore zimą,jak narazie to mam 2płaszcze w kóre się zapinam bez problemu tylko ciekawe co będzie potem.Pewnie mama mnie jakąś swoją kurteczką poratuje tak jak w pierwszej ciąży.Dobrze że ja nigdy kurtek i płaszczy nie kupuje dopasowanych tylko luźniejsze także jak narazie nie mam problemu:-)

Isia-pokoik zapowiada się rewelacyjnie:tak:bardzo mi się podoba.My nieszykujemy pokoiku dla synusia bo bedzie spał w łóżeczku w naszej sypialni.Nasza Nicol też po urodzeniu spała z nami w sypialni i później jak troszke podrosła to zrobiliśmy jej pokoik ,także z synem będzie podobnie bo nieuśmiecha mi się po nocy leciec przez korytaże co 3 godzinki syneczka karmić.No widzisz pomału się oswoiłaś z myśłą że będzie syn:-)to dobrze:tak:Powiem Ci że ja też z początku bardzo chciałam ażeby była córcia jednak później zaczęłam sobie tłumaczyć i uświadamiać sobie że trzeba sie nastawić na synka ,także jak lekarz na 4d pokazał mi "klejnoty"syna to na buzi pojawił się uśmiech i zero rozczarowania:tak:Jednak jak pare dni temu przeglądałam ubranka po córci i wpadły mi w ręce słodkie sukieneczki córeczki to troszeczke mi się żal zrobiło że nie będe mogła ubierać sukieneczek.
Ale zato napewno w dziale chłopięcym znajdą się jakieś fajne koszule czy cuś.A pomysł na urodziny przedni faktycznie musiało nieźle to wyglądać,moze kiedyś odgapie takowy pomysł:tak:Mała podrośnie to też będą koleżanki przychodzić na urodzinki,jak narazie to wyprawiałam jej urodzinki ale tylko dla rodziny.

Nic zmykam bo zamiast domek troszke ogarniać to siedze przed kompem a nic samo się niezrobi,jak narazie to tylko naczynia dałąm do zmywarki i włonczyam chleb do pieczenia i wstawiłam jedno pranie a gdzie tam ścieranie kurzy,mycie podłóg i obiadek.Mała prze12 idzie spać to troszke chatke poogarniam-miłego weekendu laseczki:tak:
Nasz zapowiada się na siedzeniu w domku bo mała nie jest jeszcze zdrowa także nadal z domku się nie ruszamy co mnie strasznie dobija!Poczekam aż m skonczy prace i zostawie go z Nicol i skocze do babci zobaczyć co tam moja mama i ciotki wykąbinowały bo pojechały przemeblować i posprzątać pokój dla dziadka bo trzeba w nim łóżko takie szpitalne wstawić-dziadek prawdopodobnie wraca ze szpitala do domku w poniedziałek.Nic zmykam pa

witam wszystkie lutowe mamy :)

dawno się tutaj nie pokazywałam. na początku trochę w szpitalu leżałam, teraz sprawy z kupnem mieszkania, internet słaby, więc często z niego nie korzystam, ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem. niestety nie będę w stanie na bieżąco śledzić forum, ale postaram się częściej tu zaglądać.

jak już wspomniałam byłam jakiś czas temu w szpitalu, bo miałam plamienie jednorazowe, a trzymali mnie prawie 2 tyg, później przepustka i znów tydzień. całe szczęście nic się nie dzieje. nikt nie wie dlaczego tak się stało. wczoraj byłam na USG 4D. wizyta trwała ponad 30 min, lekarz porobił wszelkie pomiary jakie się dało i powtarzał każdy z nich po kilkanaście razy. serduszko w porządku, wodogłowia nie ma, rozszczepu wargi też nie, dzidzia rośnie zdrowo i ciągle potwierdza się termin 2-3 luty. łożysko też jest w porządku i płyn owodniowy tak samo. płeć to na 98 % dziewczynka. powiedział, że zawsze do 28 tygodnia można mieć nadzieję na chłopca, ale w naszym wypadku to mało prawdopodobne.

mam nadzieję, że u Was też wszystko dobrze, a dzidziusie rosną jak na drożdżach :)

pozdrawiam mamusie i życzę duuużo zdrówka :)

agacinka - fajnie, że już jesteś z Nami. Dobrze, że już za Tobą szpital i że wszystko z Wami ok :D martwiłyśmy się o Was. No i gratuluję córeczki ;)

fetulka - w którym tygodniu jesteś? Jeśli masz termin na luty to już dawno u dziecka są wykształtowane narządy płciowe. W 12 tyg. ciąży można je już dojrzeć. Może lekarza zmień jak nie widzi co ma między nóżkami...

U nas sobota mija bardzo leniwie... cały dzień w domku siedzimy ;) odpoczywamy po męczącym tygodniu. Mąż na 17tą poszedł do pracy, a my się bawimy i oglądamy bajki ;) Jutro pewnie też leniwie spędzę niedziele. A w poniedziałek o 7mej pobudka i znów zabiegany tydzień.

Cisza tu dzisiaj - pewnie wszystkie spędzacie dzień ze swoimi połówkami.

fetulka ​mi wczoraj gin powiedział, że 28 tygodnia jajeczka u chłopców mogą jeszcze zstąpić, czy coś takiego i wówczas już na 100% wiadomo jaka płeć.

mama2006 miło jest przeczytać, że jednak ktoś o mnie tu jeszcze pamiętał :)

my staramy się teraz o kredyt hipoteczny. podałam zaświadczenie z banku dla pracodawcy, żeby wypełnił. już ponad tydzień czekałam aż dziś zadzwoniłam już sama nie wiem do kogo, bo każdy przekierowywał na inny nr tel, ale w gruncie rzeczy ściągnęli babkę z HRu, która wypełnia zaświadczenia, przeprosili i powiedzieli, że na pewno wyciągną wobec niej konsekwencje, bo pracuje dopiero 1,5 miesiąca, a już pełno skarg na nią jest. a zaświadczenie podali na moją prośbę pisemną koleżance z pracy. w poniedziałek jedziemy składać wstępny wniosek kredytowy. trzymajcie kciuki.

miłego wieczorku życzę :)

reklama
fetulka - nie masz suwaczka dlatego zapytałam o tydzień ciąży. No to pewnie u Was będzie dziewczynka, choć ja w pierwszej ciąży właśnie w 28 tyg. się dowiedziałam, że będzie chłopak. A wcześniej dziewczynka miała być w 75%. Teraz wiem o co chodzi ;) Co do lekarza to super, że fajny się trafił.

agacinka - mało Nas w weekend jest, więc dlatego nikt nie odpisał prócz mnie ;)

Idę kąpać małego, potem kolacja i spać ;)

Dzisiaj juniorek bardzo aktywny, ciekawe czy po porodzie też będzie mało spał w dzień. Mój Kuba był straszny śpioszek i zawsze na spacerach smacznie spał. Ciekawe jak z drugim będzie ;)

Do góry