reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Isia super pomysł z tymi tematycznymi urodzinkami, u nas pewno trzeba by było zrobić w stylu jurajskim z mnóstwem dinozaurów:) a kolory pokoiku też śliczne, delikatne bardzo i widze że motyw worski tez sie przwija:D

Dee ja juz 2 tydzien z przeziebieniem się męczę i cały czas niestety w pracy. Na ból gardła mleko z miodem, ewentualnie tantum verde, a z nosem sama nie wiem co robić bo zapchany mam non stop:( *spam* tez już mi sie drugi skończył. Zaczynam się obawiać czy to tak długotrwale można przyjmować, no i czy to moje przeziębienie nie odbije sie na stanie zdrowia córci....

Mama2006 ciesz się że możesz podzielić impreze na znajomuch i rodzine, my mamy tyle dzieciaków w rodzinie, że już dla kolegów nie robimy bo za dużo by tego wszystkiego było.

agacinka1221 w takim razie gratuluje córci i zdrówka dużo życzę:)

dalej mieszczę się w swój zimowy płaszcz - w sumie dobrze bo szerszego nie mam, tyle że miejsca nawet mi w metrze nie ustapią, ale taki los zimowych mamuś - pod płaszczem niewiele widac;)

reklama
MAM WOZEK!
Gosciu co prawda z ceny nie zszedl, mowi, ze juz ktos do niego napisal, ze chce go kupic ale ze mna sie juz umowil. Ale i tak to smieszna cena. 9 lat temu za Graco Quattro Deluxe zaplacilismy ponad $200.
Wozek jest perfekt, nic nie jest z koszykiem tylko sie zwinal na zdjeciu. Wozek jest super lekki, sklada sie szybko, no i gostek dorzucil na zime taki jakby spiworek czy nie wiem przykrywke czy cus.
Pozniej laska zadzwonila o wycene i od razu pojechalam i mam nowy domek.
A zeby pieknie zakonczyc dzien laska mi rzucila robote z dnia na dzien, w poniedzialek musze jechac na glukoze, 3 domki i d..a.
A tak na marginesie nie orientujecie sie czy ta glukoza naprawde taka wazna jest? Nie mozna jej kiedy indziej zrobic?
Nie mam na kiedy juz przelozyc tych domkow, kazdego dnia mam po 3-4, wtorek 5. To na 2 osoby oczywiscie, na jedna to bym musiala po 24h robic.
No tak jak nie urok to...

Witam gratuluje zdrowych corczeek i synkow dawno mnie nie bylo ale praca a jak bylam chora teraz to jakos sily nie miałam... ale melduje sie ze zyje ;-) dzidzia tez bo coraz mocniej kopie ;-) za niecale 2 tyg moze poznam plec bo wczesniej niestety dzidzia byla zle ulozona i nic nie bylo widac.. napewno dam wam znac ;-) pozdrawiam ;-)

Uff w końcu udało mi się nadrobić z czytaniem te kilka dni. Nie miałam ostatnio siły po powrocie z pracy siedzieć przed kompem.

Dee_ dużo zdrówka życzę

mama2006 tak czytając wstecz widzę, że często głowa Cię boli. Ciśnienie masz w porządku?

Powoli przyzwyczajam się do myśli, że będę miała synka. Jakoś nie wierzyłam w taką możliwość. Mam trochę obaw w tej kwestii, najważniejsza czy będę potrafiła wychować chłopaka. No i żal tych sukieneczek. Muszę przeorganizować całą zaplanowaną kolorystykę dla maluszka. A tak marzył mi się wózeczek w kolorze fuksji. Córce narazie nie mówiliśmy co będzie, chwilowo chce siostrę, więc po co ma się negatywnie nastawiać.

ani83- a ja mam już Synka i byłam nastawiona na następnego. A tu dziewczynka:) Mam takie same obawy jak Ty, jak to będzie z dziewczynką. Nawet paradoksalnie zastanawiam się czy będę umiała przewinąć dziewczynkę :p
Isia- mnie się zdaje, że jak kilka dni w tą czy w tą zrobisz glukozę to nic się nie stanie. Mi kazał zrobić na następną wizytę, wyczytałam, że najlepiej robić ok. 24-25 tygodnia ciąży.

Ostatnia edycja:
Ja tak sobie właśnie myślałam, że dziecko innej płci, to tak jakby na nowo uczyć się jak to jest mieć maleństwo :-) np. czesanie. Jak młody ma krótkie włoski, to nawet nie wie co to grzebień, teraz trochę dłuższe mu urosły, to raz dwa go rano ogarniam. A dziewczynkę trzeba czesać. Jak sobie przypomnę, co moja mama wyprawiała, żebym dała się uczesac... Włosy miałam bardzo kręcone i strasznie mnie wszystko ciągnęło.
Isia - glukoza ważna jest, bo to sprawdza czy nie masz cukrzycy ciążowej

hej dziewczynki.
Moja Polcia coś wczoraj mało aktywna była, dziś jeszcze też nie czuję jakichś super ruchów. Myślicie, że powinnam się martwić?
Boje się, że to przez moje osłabienie coś się dzieje. W poniedziałek idę z rana do lekarza, troszkę zwolnienia się przyda, muszę się wykurować i odpocząć.

Martwię się :-(

Odetchnęła :-) malutka mnie pokopała aż brzuch podskakiwał. Jednak słucha jak mamusia mówi :-)

Ostatnia edycja:
witam nadrabiam i podczytuje bo piatek u nas w domu był szpitalny córę bolał brzuch wpierw myslałam że cos jej siadło ale w piatek to juz był 2 dzien i do przychodni pan dr widząc brzuch i usłyszawszy że nie chce się przez weekend martwić dał skeirowanie do szpitala ze podejrzewa zapalenie wyrostka wrrr
prawie 4h spędzilismy w szpitalu a tylko krew pobrali i usg zrobili ale wyczekiwanie na jedno i 2 trwało i trwało
ale nic nei wykazało i do dziś nie wiemy czemu ja lekko pobolewa jutro idziemy zas do przychodni i bedziemy szukac innej diagnozy mleko odstawiłam bo mała kiedys cierpiała na nadwrażliwośc na białko ale nigdy jej nie bolał brzuszek

Dee moja za to od wczoraj taka ożywiona ze hoooo ale to chyba ze wzgledu na to że mama tyle stresu miała a ty wypoczywaj moze czas na L4
Trina moja córka jak ma mokre włoski to sa do pupy i nagimnastykować się muszę bardzoooo ale obiecałam jej że jej nie zetne włosków ja jako dziecko miałam scinane włosy na chłopaka bo były b słabe i wtedy było modne ze jak sie bedzie często obcinać to sie polepszą taa nic się nie polepszyło a ja mam obrzydzenie jak patzre na foty ze szkoły hehehehhe
Deissy dziewczynkę taks amo sie przewija :))) i więcej frajdy jest z tymi gumeczkami i spinkami :p
ja tez teraz mam glukozę wrr juz mnie trzęsie na samo uczucie tego świnstwa w 2 ciązy musiałam 2 razy robic bo były za wysokie wyniki i trza było powtarzac po diecie
Ani moje juz sie nauczyły mówic jak ktos pyta chcesz brata czy siostre mówią ważne by było zdrowe ludzie zawsze w szoku ze 5 latek takei wali teksty hehehheh
Isia a u mnii czeka na kupca własnie taki wózek tylko nowszy model hehehehe foteli gondolka i spacerwówka w 1 dodatkowo w raczce ma zegarek i pojemnik schowek
moze mamy z trójmiasta szukaja ehhehehehe

Ostatnia edycja:
Dee_ u mnie dizidziuś też ma dni kiedy staje się mniej ruchliwe. Wtedy odrazu zaczynam sie martwic i brakuje mi tych kopniaczków. Nie martw się kochana Twoja Pola pewniejeszcze dzisiaj da Ci o sobie znac :-) Miłej niedzielki

reklama
Nadrabiam weekendowe zaległości, jakoś tak od dwóch dni nie mam humoru, wszystko mnie przygnębia, czuję że sama się nakręcam, ale po prostu ciągle jest mi smutno, a to nie takie relacje z m. a to sama na siebie jestem zła...ogolnie gównianie...
Dee życzę zdrówka i myslę ze mniejszy ruch maleństwa nie powinien chyba nas jeszcze martwić...u mnie też tak czasem jest, że Niunia prawie cały dzień cicho siedzi a czesem jak jak się rozkręci to przestać nie może:)
Trina będziemy mieszkać w Gdańsku na Osowej, osiedle energooszczedne pierwszy taki projekt w Polsce jak nie w Europie:) wielorodzinny dom ocieplany pompami ciepła i dodadtko mający mase jakiś energooszczędnych i ekologicznych cudów:) No i przez to, że taki innowacyjny to mają ciągle jakieś opóźnienia....

Do góry