reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

trina mysmy w przedszkolu na bombonierki się złozyli i chętne dzieci laurki dały, ale to juz zalezy od pomysłowości rodziców.

Vanilia a u Ciebie też dziewczynka? bo ja jestem coraz bliższa teorii że z dziewczynkami mniej się tyje w ciąży. Z synkiem przytyłam 24kg, a teraz (przypuszczalnie dziewczynka) i w 6 msc zaledwie 3kg na plusie.

mama2006 nie zazdroszcze noski, ja tez ostatnio nie spię dobrze, z tym że dzis np od 5 na nogach jestem:/ ale przynajmniej z szefem pogadałam, uswiadomiłam go że niebawem na zwolnienie pójdę

cyśka a jak glukozę badałas? pobierali Ci krew na czczo a potem po godzinie od wypicia płynu?? już zupełnie nie pamietam jak to sie robiło a tez mnie niebawem czeka...

reklama
Hej :-) nie mam czasu ostatnio pisać. Byliśmy dziś na usg poprawkowym. Mała się znów przesunęła i teraz głowę ma po mojej prawej stronie. A raczej miała - podczas badania znów zmieniła swoje położenie :-D śmialiśmy się strasznie. Film nagrany, jednak z buźki nici. Na 2d widać pięknie nosek buźkę, ale na 4d od razu się rozmazuje, bo nasza córeńka nie potrafiła "usiedzieć" w miejscu :-)
Za to mamy piękne ujęcia stópek, rączek i widzieliśmy jak ślicznie tańcuje mi w brzuszku :-) lekarz nadal był miły, z uśmiechem i żartem do nas podszedł a filmiku nagrał nam około 15 min :-D więc fajnie.

Niestety nie pamiętam jakie były ceny ręczniczków :-( ale na pewno tam są.
Weekend pracujący przede mną :/ w dodatku są urodziny Arkadii, więc szykuje się masa ludzi.
Dla zainteresowanych Arkadia wyjątkowo jest otwarta do 1 w nocy i w godzinach 22-1 są w wielu sklepach promocje :-)

Wczoraj byliśmy w tesco na Połczyńskiej "przelotem" i mój mąż nie mógł się powstrzymać jak zobaczył przecenę śpiworków do spania. Kupił dla Poli piękny śpiworek z 79 zł na 30zł niebiesko różowy ze ślimaczkiem :-) rozkosz! Rozmiar 68, specjalnie większe, bo przecież to dużego znaczenia nie ma, a będzie na dłużej :-) Może po weekendzie jak nie padnę to wkleję jakieś zdjęcie w odpowiednim dziale.
Ja się za to skusiłam na komplecik takich ogrodniczek z body na krótki rękawek przecena z 35zł na 12zł :-) i w tym miesiącu musimy już przystopować, bo za bardzo polecieliśmy.

I przyszedł kombinezonik (ten niebieski jeśli któraś kojarzy) jest cudowny! nie wiem czemu on jest według sprzedającej tylko dla chłopca :-) taki delikatny błękit :-)

Lece nacieszyć się mężem, bo cały weekend nam przepadnie :-(
Odezwę się jak tylko będę mogła.

A ja juz spakowana calkowicie i jutro w koncu przeprowadza do swojego mieszkanka! :tak:

ale niestety moj dzidz chyba sie buntuje ze matka tyle robi i mnie pobolewa brzuch :(

ale jakos trzeba to wszystko zrobic!!

wiec na weekend pewnie znikne bo nie wiem jak tam z netem sie uporamy szybko!

Współczuje Wam dziewczyny z tym budzeniem się w nocy...ja mam problem tylko z zasnieciem długo się kotłuję w łózku...ale jak już zasnę to budzę się dopiero rano, z pęcherzem pełnym na maksa:)

Flower tylko mogę sobie wyobrazić jak się cieszysz:)

Dee fajnie ze Twoj mąż taki zaangażowany, moj mimo tego ze się ogromnie cieszy z córci i lubi rozmawiać do brzucha to jakoś zakupy go zupełnie nie obchodzą i wszystkie listy, wyprawki kupowanie czegokolwiek jest jak na razie na mojej głowie...

Vanilia - czeka nas wykończenie mieszkania, własnie dziś dostaliśmy klucze do wykończenia, więc na bank do świąt bedziemy super gotowi - pytanie czy będziemy mogli się już wporwadzić - to już wszystko zależy od developera i wszystkich urzędników.... może być róznie...no ale nic już z tym nie zrobimy...byliśmy pewni ze najpóźniej pod koniec listopada już na dobre zamieszkamy...a tu d**a Już się smieję, że pierwsza noc w nowym mieszkaniu i będziemy na porodówkę jechać;)

Digitalis - glukozę miałam 75g badaną.Najpierw na czczo pobierali krew.Potem wypiłam glukozę.Potem kolejne pobranie krwi po godzinie i po dwóch godzinach znów.Ale na szczeście mam już to z głowy.

Paluszku a gdzie macie to mieszkanie? Pytam bo moja przyjaciółka podstawówkowa jeszcze właśnie teraz miała odbierać klucze, może to samo osiedle :-)

Czesc Dziewuszki!
Mama2006 wystarczy miec fajny pomysl.
Na Karen 5 urodzinki (ktore robilismy w naszym 2 sypialnianym mieszkanku, 12 dzieci) wymyslilam temat syrenki Ariel i naprawde niewielkim kosztem urzadzilam jej takie urodziny, ze do dzisiaj dziewczynki mi mowia, ze to bylo najlepsze party na jakim byly.
Z bibuly zrobilismy fale na suficie, przywiesilismy papierowe rybki, pare sieci (ja uwiebiam morskie klimaty wiec w domu normalnie mam pelno muszli, latarni itp.). Do jedzenia serwowalismy kanapeczki wyciete foremka do ciastek w rozgwiazdy, paroweczki pokrojone jak osmiornice i makaron z ksztalcie muszelek z serem. Picie zabarwilam na niebiesko barwnikiem i wlozylam swiecaca lilie w srodek.
A zeby nam dziewczyny nie rozniosly chaty i sasiedzi nie wzywali policji zorganizowalismy milion konkursow (limbo, przypnij korone syrence, krzeselka, goracy ziemniak itp.), w dolar store nakupywalam pelno *******ek i schowalam je do skrzyni wypelnionej makaronem suchym muszelki i dziewczynki mogly sobie wybierac nagrody.
Impreza superasna, koszt naprawde smieszny, Karen strasznie uchachana, tylko my bylismy z deczka zmeczeni ale w koncu nie codziennie nasza jedyna coreczka konczy 5 lat.
kitek81 ja mojemu ciagle tej 30stki nie wybaczylam. Rozmawiamy tylko o sprawach "sluzbowych".
W poniedzialek mam wizyte, bede robila glukoze a pozniej gina za jednym zamachem (ciekawe ile juz przytylam bo brzuchol mi sie robi wiekszy z dnia na dzien?).
Chyba jutro zakupie pierwsza rzecz dla dzidzia.
Pamietacie jak pisalysmy na temat wozkow? Strasznie mi sie podobal Bumbleride Indie ale nowy kosztuje $550 i myslalam, ze bede sie musiala zadowolic taka podroba za $150. Wlasnie wczoraj przysiadlam na craigslist (cos jak polska tablica.pl) i gosciu sprzedaje 2 letni wozek, w moim zielonym kolorze za $150 i jeszcze cena do negocjacji. Jutro jade go obejrzec, na zdjeciach koszyk wydaje sie jakis maly i wogole nigdy na oczy tego wozka nie widzialam wiec musze wyprobowac czy to jest to czego chce. Ale jakby mi sie udalo jeszcze z ceny zejsc to by bylo super.
No i wybralam juz kolorki do malego pokoju. W sumie juz mi zupelnie przeszlo, ze chlopak. Jak poszukalam to nawet mi bardziej pasuje do wystroju domu (jezu czy wy slyszycie co ja za bzdury wygaduje? :-)). Pomysl nie moj ale zgapiony z firmy w Californii ale moja praca w znajdywaniu tanszych zamiennikow (fotelik za $1,500:confused:) i jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem dzidzia pokoj bedzie wygladal tak:

dzień dobry
i znów noc bez snu w dużym stopniu, a w jednym moemncie to wstałam z wielkim bólem od zapchanego pęcherza... co będzie w 8 lub 9 miesiącu?? nie bede chyba w ogóle spać, a to własnie teraz jest osttatni dzwonek na odpoczywanie :)

Dee, super że z malusią ok, a kupowanie dla dziecka to mega przyjemność
ma
mama2006 po prostu zrób urodzinki ale skromne, a dla rodzinki obioadzik i torcik i tyle... zawsze mozna zrobić coś tańszego, a dla dziecka urodziny są czymś waznym wiec odmawiać nie wolno

hej dziewczynki :-( obudziłam się z zapchanym nosem i bólem gardła :-( a do pracy na 12 mam przyjść...
znacie jakieś sposoby na takie dolegliwości?
Mam w domu Isla na gardło, ale mimo, że na ulotce nie ma przeciwwskazań do zażywania w ciąży to boję się brać cokolwiek :-(

reklama
Do góry