reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
ja za to mam imieniny 5 lutego i jak nie w urodziny męża, to chociaż w swoje imieniny chciałabym wycelować. z resztą tak: mama ma urodziny w styczniu, później ja imieniny, mąż urodziny, brat urodziny i ciocia urodziny. każde z nich uważa, że nasz dzidziuś będzie ich prezentem :-)

mojego meza na poczatku przerazil ten termin bo pomyslal ze w grudniu 2 os. z jego rodziny maja urodz., potem prezenty na swieta, w styczniu moje a w lutym jego wujka i naszego bejbika.mowi ze sie nie wybuli na tyle prezentow pod rzad.
tak troche z innej beczki- macie jakies silne przeczucia co do plci dziecka?

dziewczynka :-D !!!!!! ale nie wiadomo co tam maleństwu się majta bądź nie majta ;-) kurcze, oboje strasznie chcemy córeczkę, imię dla dziewczynki jest negocjowane - Mój chce Zosię, ja się oficjalnie opieram :D a dla chłopca imienia nie mamy, choć ja napomknęłam, że może Jasio, bo to takie proste imię albo Maciek.

ja zanim jeszcze zaszlam w ciaze to mialam przeczucie ze urodze chlopaka. od poczatku ciazy moje przeczucie mi sie niezmienilo i niezmienia.jest to smieszne ale jestem pewna na 98% ze bedzie to synus.kupilam pare spiochow na wyprzedazy i znajomi mowia ze sa pod chlopca.zastanawiam sie praktycznie tylko nad imienionami meskimi.mam wytypowane 2- Bartosz lub Pawel.jestem ciekawa czy moje przeczucia sie sprawdza. dziwna sprawa bo zawsze z mezem marzylismy o corci, ale jak dlugo sie staralismy i nie wychodzilo to wyleczylismy sie z plci i doszlismy do wniosku ze jest nam to obojetne- zeby tylko sie udalo zajsc w ciaze i zeby dzidzius byl zdrowy.

Ja od początku jakoś mam przeczucie że dziewczynka. Na pewno nie dlatego że chce dziewczynkę bo w sumie lepiej może jakby pierwsze dziecko to był chłopiec, zresztą to najważniejsze żeby zdrowe było :) będę się cieszyć tak samo z dziewczynki i chłopca :)

hejo laseczki :-)
nie sądziłam że tak szybko do Was zerkne.My już jesteśmy w Niemczech i mam jednak dostęp do netu więc nie będe miała zaległości:tak:

Kurcze normalnie załamka-pogoda brzydka pada deszcz:wściekła/y:jak nazłość!kurcze a myśłałam że bynajmniej tu będzie pogoda.Mała dziś wniebowzięta bo byliśmy w dużym sklepie gdzie były same miśki Haribo-także się troszke obkupiliśmy.Jutro też gdzieś pobuszujemy po sklepach bo co tu robić!

Witam nowe lutóweczki :-)dobrej spokojnej nocy kochane.

Mama Niki, mama2006 szerokiej drogi!
ewasulka, kacha10 witamy!
Wczoraj jak wrocilam z pracy NARESZCIE bylo ubezpieczenie w skrzynce i od razu pojechalam do szpitala porobic wyniki.
Trzymali mnie tylko do 1:30 w nocy zeby stwierdzic, ze moje wyniki sa perfekt a bol moze powodowac moja macica, ktora jest bardzo nisko i nie chce sie w gore rozrastac tylko prze do przodu.
Widzialam za to moja dzidzie, bardzo ruchliwa jest, pomimo, ze ja nie czuje ciagle zadnych ruchow. W szpitalu lepszy sprzet maja to bylo fajnie widac jaka ma ladna twarzyczke i jak otworzyla buzke. No sama slodycz.

reklama
Witam porannie:) wieczorkiem późno wróciłam i chciałam z chłopakami posiedziec bo lada dzień wyjeżdzają na mazury i nie będe ich tydzień widzieć więc piszę z rana. Mam chwilkę bo zaraz do pracy zmykam - może dzis będę czuc się lepiej. Też męćzy Was zgaga??

geniusia niektóre teściowe tak mają i chcesz nie chcesz musisz z tym żyć. U mnie podobnie jest z teściem, bo moja teściowa to akurat złota kobieta:)

ewasulka i kacha10 gratuluję dzidziula, oby rozwijał się zdrowo:) A Tobie kacha10 zaczał sie już II trymetr więc się nie krępuj i rozgość się:)

M85 z dwojga złego chyba lepiej że teściowie olali info o ciąży niż gdyby mieli się z tego powodu smucić czy zamartwiać jak moi. Dobrze chociaż że możecie swoją radość dzielić ze swoimi rodzicami:)

agacinka1221 też celuję na urodziny męża (18 luty) chociaż musiałabym wtedy trochę przenosić (termin 10.02) ale u mnie to jak najbardziej mozliwe;) a reakcji teściów nie zazdroszczę - moi przynajmniej więcej taktu mają. Z tym zapominaniem może być różnie jak się maleństwo pojawi - może wtedy sobie o Was przypomną;)

Isia super wiesci z tym ubezpieczeniem no i dzidziusia zobaczyłaś, mnie korci czy nie zapisać się dodatkowo na jakieś usg bo w ramach NFZ dopiero we wrzesniu pewnie bede szla na połówkowe

Do góry