reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

zaległości mam coraz więcej, ale muszę sobie dziś znów darować, wybaczcie! ale normalnie przeziębienie mnie mocno łapie, tak mnie łamie w kościach, że wzięłam sobie pół apapu, bo z bólu aż mi się płakać chce:-( leże już w łóżku, mam nadzieję, że jutro juz będzie lepiej, bo mam 2 dni wolnego, a nie chcę spedzić ich w łóżku tym bardziej, ze jutro jest zakończenie roku i przedstawienie w przedszkolu!! muszę byc zdrowa !! temp też mam podwyższoną:wściekła/y: zmykam jutro nadgonię zaległości i poodpisuje
trzymajcie się i zdrówka Wam zyczę:-)

ja w zeszłym tygodniu byłam też rozłożona przez przeziębienie... na ból głowy i gorączkę możemy brać paracetamol - mi pomógł... oprócz tego wszystkie domowe sposoby ;) czyli herbatka z miodem i cytryną oraz czosnek :) o dziwo mi najgorszy etap choroby minął w 3 dni i mogłam wracać bez problemu do pracy... teraz jeszcze tylko trochę ze mnie katar schodzi i jeszcze trochę kaszlę, ale nic to ... :) ZDRÓWKA ŻYCZĘ !!

reklama
Anek - a jaką miałaś kwotę na umowie? Pytam bo się kompletnie na tym nie znam. Czy jak np. będę miała 600zł to też mi się należy? Czy jest może jakiś próg - gdzie musi być konkretna kwota?
Niepamiętam dokładnie ale chyba kwota na umowie niema znaczenia.Ale to było 5 lat temu może od tamtego czasu cos sie zmieniło.

Vanillia- ja w poprzedniej ciąży też miałam tyłozgięcie macicy i wszystko było ok. Jakoś ok 4 czy 5 miesiąca macica przybrała dobre położenie. Nic się nie martw!
kitek- syrop PRENALENsobie kup!

cześc dziewczynki! straszne zaległości w czytaniu!niestety mój ginekolog wysłał mnie do szpitala bo się bał tych moich plamień! No ale już zanikły a brałam tylko luteine pod język z pęcherzykiem wszystko ok ładnie rośnie tylko nie mogłam się doprosić innego lekarza o zrobienie bety o której mówił mi gin że odrazu mi zrobią! Dzisiaj jak przyszedł na dyżur to mi zrobił,ale musze jeszcze zostać żeby powtórzyć i jak będzie ładnie przyrastać to w środe do domku!

Mamusia Blaneczki ja przy drugiej ciąży bardzo się bałam o dziecko, bo pierwsza ciążę straciłam. Poszłam do mojego GP i on kazał mi iść do Early Pregnancy Assesment Units (EPAU). Poszłam tam, pomarudziłam im trochę ;-) i zrobili mi usg w szóstym tygodniu, nie było żadnego problemu. Więc gdybyś się naprawdę bardzo martwiła i niepokoiła, to myślę, że możesz zrobić tak samo i jestem prawie pewna, że zrobią Ci usg.
A w ktorym tygodniu stracilas?:-(
to jest jakas klinika?? specjalna kolo szpitalna??:confused::sorry2:
to w tej ciazy bylas na usg juz ? czy w poprzedniej ??

Mamusia Blaneczki - też tak czuję, jakbym miała wszystko tam na dole rozpulchnione.

Ja do lekarza pójdę jak będę w 8 tygodniu i już doczekać się nie mogę :)
Ja tez jakos tak pojde bo bede wtedy w Polsce i prywatnie z lekarzem bede mogla spokojnie pogadac ...:tak::tak:i zrobi mi normalne usg:tak::tak::tak:

Witajcie.

I jak tam u Was dzisiaj samopoczucie? U mnie w miarę...

Wstałam o 7mej bo strasznie mnie brzuch bolał - ale nic po za grubszą sprawą nie było ;) Więc wszystko jest dobrze. Mdłości też się pojawiły, ale napiłam się jogurtu i pomogło.

Któraś z Was pytała się kiedy na ogólnym będzie Nasz wątek - już się pojawił.

dodo - trzymam kciuki za wzrost bety i szybki wypis do domku !!!

kitek - kup sobie syrop na przeziębienie dla kobiet ciężarnych, nie bierz nawet kawałka apapu. To jakby nie było lek. A najlepiej to do lekarz idź. Dużo zdrówka

Jejciu ja już chce poniedziałek i wizytę u lekarza !!!

Daissy, dzięki za info o tym leku, zaraz idę do apteki kupię go sobie:-)
Mama2006 w ciąży można brać leki przeciwbólowe na bazie bazie paracetamolu, czyli apap i paracetamol, oczywiście jak najmniejsze ilości, a lepiej chyba sobie pomóc i lepiej się czuć niż zdychać z przeziębienia, a wiadomo nie tylko jest to lek przeciwbólowy, ale na zbicie gorączki też, a wczoraj miałam podwyższoną temp, dziś jest już o niebo lepiej, chociaż dalej szału nie ma! rano miałam temp 36,1

Witajcie!
Czekam na wynik bety, ale jeszcze nie ma.
Kitek paracetamol można:tak: nie wolno leków zawierających ibuprofen
Dodo oby beta super przyrosła

reklama
Witam się porannie!
Ja dzisiaj pospałam do 8, oczywiście spałabym dłużej gdyby nie mój szalejący Danielek:) Teraz zjadłam śniadanko, zaraz idę wieszać pranie a Mały ucina sobie drzemkę.
W ogóle nie mam apetytu, niby mam na coś ochotę ale jak to zjem to robi mi się niedobrze. W ogóle jak przebieram pampersa Małemu z "grubszą sprawą" to mdłości pojawiają się natychmiast...
Już jutro mam wziytę u gina, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Wiecie co, tak mi się wydaje, że już mi brzuch trochę urósł. Mój N. wczoraj wrócił po 5 dniach z delegacji i też to zauważył! Kurde to dopiero 8tc, jak tak dalej pójdzie to niezły będę miała bebzon :D
kitek- apap można brać, na pewno mniejszym złem jest wzięcie leku niż niewyleczone przeziębienie... bo to wiadomo, różne konsekwencje mogą być. Mi zawsze pomaga gorące mleko z masłem, czosnkiem i miodem. Ohyda ale pomaga:)

Do góry