reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Agata - na Twojej pierwszej wizycie przynajmniej było USGie, a na mojej tylko mnie zbadała ginekologicznie potwierdziła ciąże i nic po za tym. Nawet nie podała mi dnia porodu. Musiałam sama sobie obliczać. Teraz 27.06 mam wizytę 2 i założą mi już kartę ciąży, oraz jest szansa, że będę miała USGie zrobione.

Według moich obliczeń jestem w 8 tygodniu ciąży - tutaj podaje Wam link:
Ciąża i poród - Kalkulator tygodnia ciąży • dziecko, ciąża, poród, płód, który tydzień ciąży
ten kalkulator liczy tygodnie - tak samo jak lekarz, od pierwszego dnia ostatniej @
Jak będę u lekarza to będę w 9 tygodniu już :-)

Dzisiaj cały dzień mogłabym spać i jeść, hehe to tak jak małe dziecko ;-) mdłości męczą nadal - teraz czuję się lepiej, ale z rana jest nie ciekawie, aż żołądek mnie boli...

reklama
Helo,

Ale sie ucieszylam jak zobaczylam oficjalny Luty 2012.:tak:
Kto jest naszym Moderatorem, wiecie moze? Tylko chyba Moderator moze nas przeniesc...

Lece poczytac co naskrobalyscie... jest tego troche :-)

Czesc dziewczyny:)

Ja nieplanowanie dzisiaj zobaczyłam swoją kropkę i ma się świetnie.
Jak wróciłam z zakupów do poszłam do wc na dłuzszą chwilę i podcierając się zobaczyłam zabarwiony sluz...i spanikowałam troszkę.Nic nie było na wkładce ani bieliznie ale jak zbadałam sie wewnetrznie to podbarwiony lekko sluz był.Zadzwoniłam do meza i pojechalismy na izbę.Tam przemiły lekarz zbadął mnie i stwierdził ze nic nie widac i ze to mogłoby z odbytu bo szyjka i wszystko czyste,zrobił usg i ciąża jest młodsza o kilka dni wiec widac było pecherzyk i zarodek wiec wszystko super,serduszka jeszcze nie ale wklejam zdjecie kropka:)
Jestem przeszczesliwa:)
http://cfstatic.babyboom.pl/forum22/editor/attach.png

Swoją normalna wizyte umóioną mam na 30.06 wiec wtedy bedzie juz serce widac tak stwierdził lekarz:) bo w koncu to jeszcze 9 dni:)

Załączniki

• DSC_5357.jpg
    DSC_5357.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 45
zdjęcie z wczoraj.
Tak naprawdę to był długi cykl i owulacja była ok 28-29 maja więc ciąża jest tydzień młodsza niż wynika z liczenia OM. zresztą mała beta i wielkośc pęcherzyka to potwierdzają
1025143.jpg

Agatka normalnie wizyta jak wycinek z kabaretu :-D Mój gin tłumaczy mi wszystko od A do Z mimo, że to moja 4 ciąża!

Maron ja umowę podpisuję od 1 lipca.. na razie na pół roku niestety ale następna na stałe.
a 30 czerwca w czwartek mam wizytę u gina gdzie już powinno być serduszko i wyglądać to lepiej. Na razie jest ok. Mam brać z zegarkiem dupka co 8 h żeby poziom hormonów był cały czas na jednym poziomie co przy mojej niedomodze lutealnej jest ważne.

soglam.. normalnie to samo się u mnie dzieje :) i termin wizyty i ciąża młodsza :)

Soglam fajna kropka!
Mina Twoja oczywiście również! GRATULUJE DZIEWCZYNY!

Ja tak teraz patrze na to swoje usg i tak sobie mysle ze tam chyba jest taki mini zarodek z boku, tylko gin w ogole nie zrobił przybliżenia, nie powiekszył i wogóle nie mówił, czy cos jest, czy nie... tylko ze pecherzyk rosnie i jest i dal zdjecie, a to było tydzień temu wiec wczesnie, nawet nie zmierzył... mysle ze moge miec jeszcze młodsza ciąże niz mysle....i ciesze sie ze na te kolejna wizyte ide jednak do innego gina....bede miała porównanie....ogolnie jakos tak mysle ze u mnie też bedzie dobrze...

Soglam, Mina super widoki-)
Beta ponad 9 tys 10 dni temu było 109.kurczę nie wiem, co o tym myśleć-(

Antila no jak to co? Przecież wszystko dobrze...!
Bardzo duży wzrost jest na początku, czym wieksza beta tym troszke wolniej rosnie, ale wszystko jest dobrze jak na moje laickie oko!

Paluszku beta ok, ale przy takiej becie coś powinno być widać na usg a u mnie ani śladu:-(Boję się ciąży pozamacicznej.....
Ale mój strach i tak nic nie pomoże:zawstydzona/y:

reklama
Tynka - ktoś z moderatorów musi przenieść ten wątek do tamtego katalogu. Napisałam do nich priva z tą prośbą. Nie ma sensu tworzyć nowego wątku głównego. Ale myślę, że póki co można nowe tematyczne wątki tam tworzyć. Ja proponuję wątek lekarski np, gdzie będziemy pisać o naszych wizytach, najpierw z fasolkami, a później z dzieciaczkami :-)

Edit - no i zostałyśmy przeniesione ;-) Dostałam jeszcze info, że powinnyśmy wybrać spośród siebie moderatora, ta która dostanie najwięcej głosów dostanie uprawnienia :tak: tak więc chętne zgłaszać się:-D

Ostatnia edycja:
Do góry