reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Magdabb, trzymam kciukiiii :)) :-D

Mama2006, noo Twoj pluszaczek ladnie wazy :) :-) super ze tak przybiera na wadze

Justynka, moze skontaktuj sie ze swoim ginekologiem i powiedz mu co i jak

Krisowa, buziaczki dla miesieczniaczka :rofl2:

Cyska, tu cos znalazlam, jest cos o bolacych sutkach i o innych bolaczkach przy karmieniu piersia ...

Nawet u nas na forum znalazl sie artykul :)

Jak przetrwać problemy z karmieniem piersią? - BabyBoom

Karmienie piersią - sposoby na kłopoty

Digitalis, ohh szkoda ze nie mozesz nawet z mama o wszystkim porozmawiac, ja tez kiedys tak mialam z mama Mowilqm jej o roznych rzeczach a ona bardzo czesto wykorzystywala je przeciwko mnie Mowiac ze to dla mojego dobra, ja rozumiem ze chce mojego dobra ale niech to robii w inny sposob, po wielu rozmowach i dotarciach Mam z mama inny kontakt i jestem bardzo zadowolona :)

Magdabb kciukersyyyyy mocno trzymamyyyyy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mi ten czop odchodzi pobarwiony na brązowo-czerwono a ponoć po takim poród jest szybciej (tak 2-3 dni najóźniej) niz przy bezbarwnym czy żółtym. Jak mężowi powiedziałam to sie przeraził.

mi odszedł taki krwisty w środę i nadal nic, a więc jak wszędzie nie ma na to reguły....

magdabb a więc będziesz szybciej ode mnie:) trzymamy kciuki!!!!

Czesc Dziewuszki!
Suzi86 :szok: mam nadzieje, ze sie szybko znajdzie. Nie mozecie na razie wypozyczyc auta? Nawet jak byscie wyszli na 0 to biznesu nie stracicie.
geniusia no moj przecie bedzie z 3. Bo na ekspresowy porod nie licze.
Jejku a ja cala noc nie spalam. Caly czas myslalam co ja jeszcze mam zrobic a miciupis to sie chyba ze mna denerwowal bo tak jak mi skakal w brzuchu to juz dawno nie robil. Od 2 tygodni juz cichutko siedzial, czasem nozke wystawil czy pupcie a wczoraj to normalnie dawal czadu.
W koncu o 3 nocy wstalam i poszlam troche papierologii zrobic, wyslalam kartki z podziekowaniami klientkom, przeczytalam nawet, ze sie powinno organizatorce jakis prezent wyslac (ach ta etykieta) i o 4 nad ranem zamowilam jej koszyk z owocami...
O 5 w koncu usnelam i mi sie jakies bzdury snily, ze nas ktos napadl no i o 6:30 pobudka.
Zrobila sobie liste i zaraz lece zalatwiac jeszcze wszystko.
Mialabym ochote jeszcze na spaghetti dzisiaj to do sklepu skocze.
Nie wiem jakas taka rozbita jestem, juz bym wolala nie wiedziec.
Poza tym moja kochana sasiadka ma urodziny 5 lutego, myslalam, ze dociagne...

Dziewczyny nie poddawajcie się, ja wiem, że ból itd. ale weźcie pod uwagę, że dzieci też nie wiedzą jak sobie poradzić żeby wszystko super szło, tak Wy nie wiecie czy dobrze robicie i być może to kwestia czasu a może dobrze byłoby zapytać położnej czy dobrze to robicie, skorzystać z poradni laktacyjnej....ja bym próbowała bo odciąganie to ostatecznośc...musiała odciągać bo Nadia w nocy nie jadła a chciałam zatrzymać pewien rytm i z determinacją ściagałam codziennie koło północy jak nie obudziła się na jedzenie a potem jak poszłam do pracy.....nienawidzę laktatora, mam taką awersję bo niestety ręcznym to robilam i to jest masakra....jezeli teraz będzie trzeba to bedę to robić tylko elektrycznym a przede wszystkim będę sie starać za wszelką cenę karmić sama bo przejście od początku na laktator spowoduje że szybko odstawicie karmienie bo to jest upierdliwe jak nie wiem.....ja naprawdę większość posiłków karmiłam sama a znienawidziłam laktator i robiłam to tylko dla córki...

Suzi jak przeczytałam to aż mną zatrzęsło:wściekła/y:Ma nadzieje, że auto jednak się znajdzie a gnojek zostanie ukarana. Ogólnie to jakaś masakra człowiek pracuje na coś pół życia a tu przyjdzie sobie taki jeden z drugim i zabierze w dodatku bardzo często bezkarnie. Cholera:no:
A auto nie było jakioś oznakowane, jeżeli kurierskie? Tak łatwiej komuś w oko może wpaść
Cyśka a ten ból nie jest taki przypadkiem przeszywający promieniujący np pod pachę lub do łopatki?
Arli J ja też uwielbiam blog Edytki zwłaszcza ciasta których do tej pory raczej nie piekłam a tam wyszperałam parę prościutkich przepisów
Digitalis kurczę, żeby własna mama tak się zachowywała:-(
Olcia z opisu wygląda na wody sprawdź to może
Co do posyłania starszaka do przedszkola także nie zamierzamy trzymać córy w domu, no chyba że logistycznie będzie ciężko z odprowadzaniem i przyprowadzaniem wtedy zobaczę

Witam Dziewczyny;-)
Suzi współczuję Ci kochana wiem co przeżywasz mi też kiedyś ukradli autko ale na drugi dzień znalazło się na szczęście.
OLCIA może lepiej sprawdź na IP co to było czy faktycznie wody hmmm ja chyba bym sfiksowała na twoim miejscu:-D może i dobrze że nie panikujesz bo to by też nic dobrego nie dało.
CYŚKA spróbuj tych okładów z witaminy E ja przykładałam rozgniecioną witamine B z gazikiem i ciepłą wodą pomagało potem trzeba umyć brodawkę zanim maluszek bedzie jadł.

magdabb kciuki zacisniete!
Dziewczyny no skrzykujemy sie wszystkie i nasylamy myszy na goscia co ukradl autko Suzi86. Odechce sie na pewno gnojkowi!

reklama
Do góry