reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Dlatego ja się nauczyłam żyć tym co jest teraz i nie planować na więcej niż 12 godzin do przodu. Sadystyczne, no ale niestety. A gratulować sobie pozwolę jak będę miała swoje dziecko na rękach.
lady w całości cię popieram i myślę to samo

Mam pytanie: co ile godzin bierzecie duphaston? Ja mam brać 3x1 , ale biorę o godz. 8, 15, i 20... zastanawiam się czy to brać co 8 godz - lekarz nic mi o tym nie mówił.
kochana ja biorę równo co 8 h, o 7, 15 i 23. lekarz mi kazał tego pilnować ponieważ w newralgicznym okresie do 12 tyg nawet niewielkie wahania poziomu hormonów przy ciąży problemowej nie są fajne. Więc karnie biorę co 8 h, nawet mam przypomnienie nastawione w telefonie na te godziny

a ja dalej oprócz bólu piersi i brzucha nie czuję się ciż owo, no może brzuchol troszkę się powiększył ale waga ta sama

reklama
zrobiłam 2 testy i wyszły pozytywnie:) termin wyliczony w internecie to 25.02.2012.
więc witam Was wszystkie serdecznie!!!:) jednak wizyte u gin mam dopiero za 2 tyg:(

Ja jestem w 6 tyg i 3 dniu i mój maluch ma 6 mm :-) więc te normy mogą nie być zawsze takie same ...
Koleżanka zażartowała, że "duży jest po tatusiu" ;-) a mój małżonek ma jedynie 2 m :p

Kurde chyba na następnej wizycie będę musiała wziąć się w garść i emocje schować do kieszeni :p
Ja nie mam jeszcze karty ciąży - nawet nie wiem jak to wygląda...
Nie zleciła mi żadnych badań i w ogóle :p
Eszzzz roztrzepane jesteśmy ;-)
deee na pewno Ci zleci badanka nastepnym razem :-) a karte ciazy czasem pozniej zakladaja :-) ja dostalam od razu o dziwo w 6 tc :-)
zabcia gratulacje

kochana ja biorę równo co 8 h, o 7, 15 i 23. lekarz mi kazał tego pilnować ponieważ w newralgicznym okresie do 12 tyg nawet niewielkie wahania poziomu hormonów przy ciąży problemowej nie są fajne. Więc karnie biorę co 8 h, nawet mam przypomnienie nastawione w telefonie na te godziny

Nie wiem czy dobrze zacytowałam :/ ten fragment. Wielkie dzięki, tylko będę miała problem rano bo wymiotuje a o 21 już śpię...hmmm no cóż budzik i tabletka. Ja się jakoś boję naczczo brać tabletki. Skoro mówisz, że gin tak mówił to również się zastosuje.

Jak się cytuje fragment postu a nie całość?

To ja też się przywitam :) termin mam jakoś końcem lutego, ale na razie to tylko moje wyliczenia. Do gina idę 11 lipca a do tego czasu muszę uzbroić się w cierpliwość. Moja pierwsza ciąża zakończyła się powodzeniem, które ma już prawie dwa i pół roku :) Niestety nie wspominam tamtego okresu zbyt dobrze, dlatego tym razem podchodzę z mniejszym entuzjazmem do tego co czeka mnie w najbliższych miesiącach :) ale mam nadzieję że będzie dobrze

witam nowe mamusie i gratuluję. A z tą "wielkością" naszych maluszków wszystko pięknie wyjaśniła lady. Mój maluszek ma 14mm, dlatego przy 7mm wydało mi się to bardzo dużo, ale jestem tydzień do przodu. Usg miałam po 7tg5d więc wszystko prawie że w granicach normy;)

reklama
hej dziewczyny:-)chciałam się przywitać:tak:mam nadzieje że mnie przyjmniecie na tym wątku:-)dziś jestem po wizycie u swojej lekarki,6ty tydzień ciąży.Jak narazie czuje się bardzo dobrze,jedynie dokucza mi senność -najchętniej przespałabym cały dzień no ale niestety tak sięnie da.Pozdrawiam miłego wieczorku życze:tak:

Do góry