reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
witam kolejną mamusię :-)
ja w swojej pierwszej ciąży urodziłam synka 5 dni po terminie liczonej od ostatniej @, więc teraz też tą datę traktuję tylko orientacyjnie, tylko ok 5% kobiet rodzi w terminie:-D bo jak wiadomo, może być 2 tyg przed i 2 tyg po planowanej dacie poród i też będzie w terminie:tak:

widze, ze nasz watek bardzo sie rozrasta:) podczytywalam troche watek styczen 2011 i troche sie zalamalam tym, ze pare diewczyn stracilo swoje malenstwa właśnie w tych terminach w ktorych teraz my jestesmy, ja bede trzymac kciuki za wszystkie przyszle mamusie z naszego watku i mam nadzieje ze wspolnie dotrwamy do przelomowego 12 tygodnia:)

widze, ze nasz watek bardzo sie rozrasta:) podczytywalam troche watek styczen 2011 i troche sie zalamalam tym, ze pare diewczyn stracilo swoje malenstwa właśnie w tych terminach w ktorych teraz my jestesmy, ja bede trzymac kciuki za wszystkie przyszle mamusie z naszego watku i mam nadzieje ze wspolnie dotrwamy do przelomowego 12 tygodnia:)

Dlatego ja się nauczyłam żyć tym co jest teraz i nie planować na więcej niż 12 godzin do przodu. Sadystyczne, no ale niestety. A gratulować sobie pozwolę jak będę miała swoje dziecko na rękach.

Digitalis moja fasolka ma7 mm ilekarz powiedzial 21/06/2011 ze jestem na poczatku 7 tygodnia a czy 7 mm to malo bo teraz sietroszke zmartwilam pozdrawiam

a ile ma twoja i w ktorym tygodniu jestes???

Ja znalazłam normy:
6 tydzień- Długość płodu w wymiarze ciemieniowo siedzeniowym (CRL-(link)pomiar od czubka głowy do końca miednicy-oznaczany w trakcie badania USG ) wynosi ok 2-5mm.

7 tydzień - CRL(długość ciemniowo - siedzeniowa) wynosi około 5-7mm, z końcem tego tygodnia długość dziecka (wraz z nóżkami) osiągnie około 11-13mm

8 tydzień - Płód ma około 14 - 20mm długości.

9 tydzień-Długość płodu około 22 - 30mm(teraz jest wielkości czereśni).

itd.

Ale słuchajcie, każda ciąża jest inna, każda z nas ma inny organizm. Więc możemy sobie tylko porównać od tak , ale szukać i drążyć dalej nie ma sensu.

czesc :-) gratuluje nowym mamuskom :-D teraz powoli ujawniaja sie marcowe :-D
ja dzis zaliczylam pierwszego pawia :sorry2::-D se se se pol dnia przespalam po tym :-pale jest ok :-)
bylam tez dzis na badaniach i jutro tez robie z rana :-) trzymajcie kciuki z a wyniki

reklama
Ja jestem w 6 tyg i 3 dniu i mój maluch ma 6 mm :-) więc te normy mogą nie być zawsze takie same ...
Koleżanka zażartowała, że "duży jest po tatusiu" ;-) a mój małżonek ma jedynie 2 m :p

Kurde chyba na następnej wizycie będę musiała wziąć się w garść i emocje schować do kieszeni :p
Ja nie mam jeszcze karty ciąży - nawet nie wiem jak to wygląda...
Nie zleciła mi żadnych badań i w ogóle :p
Eszzzz roztrzepane jesteśmy ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry