reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Dee - trzymam kciuki !!!

Mina - za Twoją jutrzejszą wizytę również !!!

Paluszek - już po prawiłam ,,kolejnych miesięcy,, ;-)

Munie - a czemu masz mieć CC? ja mam dużą wadę wzroku, lekarz mi już powiedział, że cesarka czy tego chce czy nie...

Właśnie przyszyły do mnie spodnie, które kupiłam sobie na allegro ;) Są w sam raz :D

Dzien dobry:)
czy moge sie przylączyc?
w niedziele zrobiony test niewyraźny doslownie cien cienia, w poniedzialek wizyta u lekarza i powiekszona macica czyli prawdopodobnie ciąża i termin na 27 luty 2012, dzisiaj test juz wyraźny druga kreseczka:) dodam ze to moja druga ciąża:) córcia ma 3 latka

Witam Mamuśki :-)
Dojrzałam do doklejenia się do waszego wątku. Melduję że grzecznie przewaliłam całe 100 stron i mniej więcej orientuję się co i jak u Was ;-)Szczerze powiedziawszy bałam się że będę czuć się obco w takim "radosnym" wątku- myślałam że trafię na same entuzjastycznie nastawione mamuśki dla których największym ciążowym zmartwieniem są rozstępy :-pOkazuje się, że (niestety) większość z was jest podobnie jak ja po przejściach, ale kurcze musimy dać radę!!
Nick mam taki sobie, ale tak się złożyło że założyłam konto na boomie po poronieniu i nie chce mi się zakładac nowego bo rozdwojenia jaźni dostanę :baffled: Więcej o mnie: nie pochodzę z Trójmiasta:-D tylko z B-stoku (jak Fifka) , w lipcu kończę 27 lat- dołączam więc do gangu mikasi i mamy2006. To moja druga ciąża- pierwsza niestety zakończyła się w 13 tc: na prenatalnym 12 tc 6d okazało się, że serduszko dzidzi przestało bić dosłownie 2-3 dni przed badaniem :-(. Tydzień temu byłam na usg i widziałam "nowe" serduszko :tak:Termin mam na 7 lutego.
Przeczytałam, że niestety jedna wasza lutóweczka straciła swojego maluszka :-(Niecierpię takich wiadomości... Dziś "u nas" w ciąży po poronieniu też jedna forumka ogłosiła smutne wieści :-( Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, czemu to jest takie niesprawiedliwe??
Mina29 przepraszam, że rozdrapuję Twoje rany ale widzę że straciłaś 2 maluchy w 11 i 12 tc. Znasz możliwe przyczyny tych niepowodzeń? Miałaś wcześniej jakieś objawy?
Fifka który lekarz puścił Cię kantem i nie chciał na nfz przyjąć, tylko ewentualnie prywatnie? I do kogo chodzisz teraz?

Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za wasze fasolki i najbliższe wizyty!!!!

wieści dobre i złe ...
lekarz "po macanku" twierdzi, że to na 90% włókniak. Skierował mnie na USG - zapisałam się na 5 sierpnia, ale... powiedział, że to coś powstało na pewno przed ciążą i szkoda, że "nie wyczułam tego przed celnymi strzałami", bo jeśli to włókniak i tak trzeba będzie go usunąć, najlepiej po 3 m ciąży. Zabieg w znieczuleniu miejscowym natną mnie pod sutkiem i go wytną.
USG będę miała akurat w 11 t 6 d ciąży więc zabieg będę miała o wiele później - Nasze NFZ się już o to postara.
Jak na razie mam czekać i maluch ma się dobrze rozwijać :-) słowa lekarza

reklama
poroniona84- witaj! trzymam kciuki aby tym razem Wam się udało, musi tak być!
Dee_- ja udzielam się w grupie listopad2010 i tam właśnie jedna forumowiczka też miała problem z włókniakiem, nie pamiętam dokładnie ale miała chyba jednego usuwanego i potem odrodził się na nowo, a teraz ma i już nie usuwa bo podobno nie ma sensu. Jeśli chcesz to dam Ci jej nick na pw to będziesz mogła sobie do niej napisać. Jak coś to pisz:)

Do góry