reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Digitalis mamy kota i po prostu przebadaliśmy go w mojej pierwszej ciąży na toxo, regularnie jest odrobaczany, szczepiony i spał z Anią w pokoju, ale nie w łóżeczku, bo nie lubił;-)

reklama
Byłam na wizycie - młoda wazy 2800 g, mam rozwarcie 1 cm i ogólnie ok, dostałam lek na ta bekterię, ogólnie ok ale mam jak najdłużej wytrzymać w dwupaku, Ktg bez skurczów....to trzymamy się dalej:)

Dzisiaj zrobiłam na obiad racuszki z jabłkami i żurawiną - mąż i córka wcinali aż miło:)

Colę to ja też mogłabym litrami, wcześniej tez lubiłam ale piłam od przypadku a teraz musze się bronić żeby w domu po prostu jej nie było bo inaczej całą pochłaniam:-)

Edyta to faktycznie fajny prezent:) a tak w ogóle to dzisiejszy obiad ściągnęłam z Twojego blogu:)
co do wagi tou nas 2800 ale lekarz zakłada, że 250 g tygodniowo przybędzie

Moja pierwsza córka urodziła sie 8 dni przed terminem i wazyła 3430g...

Justynka zdolniacha z Ciebie i męża - fajowy obraz;)

Dee współczuję całej tej sytuacji z matką i tego że się nie interesowała:baffled:

Munie - gratulacje ogromne i szybkiego powrotu do sił i do córeczki:)

Olcia mam takie same zapędy do mleka jak Ty....nie cierpię, uznaje w kawie, kakao itd ale samo mleko nie przejdzie:-)

Vanilia - mój też mistrz jajecznicy i budyniu:-)

f11cb60f98c2169b0b73bebeb8d510ed.jpg

nie moglam sie powstrzymac, czytajac smialam sie jak glupia

Agatka dziwne z tym OCT... nie znam się aż tak ale wydaje mi sie że to mogłoby rozpocząć poród, bo skąd pewność że po tych 13-14 skurczach organizm sam nie przejmie czynności skurczowej i akcja zacznie się na dobre? no ale lekarze ponoć wiedzą co robią....

też się nie znam... zaufałam lekarzom.. cały czas ktoś przy mnie był i myślę, że panowali nad sytuacją... w końcu to nie był eksperyment tylko rutynowy test

pluszacze- a to racja!!! :-)
dagrab- hahaha dobre to :-D
A moja mamcia mi przytaszczyła dzisiaj otręby z czarną porzeczką... Pyszotka... Tak do jogurtu mniam mniam :-p

reklama
Munie - ogromne gratulacje i życzę Ci obyś jak najszybciej była z córeczką. A to co przeżyłaś :szok: jakiś mega koszmar - współczuję!!!

Maron - u mnie za pierwszym razem się sprawdziło a teraz nie, no chyba że będzie niespodzianka :tak:

A ja dziś cały dzień w biegu. Najpierw urzędy bo przed urodzeniem chciałam załatwić sprawę z aktualnym meldunkiem a popołudniu usg. Mały waży już ok 3300 +/- 200 g, wszystkie wymiary idealnie zgadzające się z wiekiem ciąży czyli na 38 tydz - normalnie jakiś perfekcjonista mi się trafił... Jutra mam zgłosić się do szpitala na badanie i ktg. Z gorszych wiadomości to parę dni temu odstawiliśmy leki Wiktorowi na ten migdałek a dziś dostał kataru i stan podgorączkowy. Nie wiem czy to przypadek czy znów zaczynają się choroby. A były dwa miesiące spokoju :(((((((((((((((((

Do góry