reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
upiekłam w nocy serniczek z brzskwiniami i własnie wcinam już 3 kawałek, smakuje mi jak nigdy :)
przez to muszę się wybrać na jakiś spacer, bądź co bądź to puste kalorie i idą w dupsko.
Na rozgrzeszenie poprasowałam pościel ale po 10 min stania nad deską rozbolał mnie krzyż a na siedząco prasować nie umiem więc rozsiadłam się już na całego.
Musze też zacząć uczyć się robić warkocza dobieranego, wczoraj coś majstrowałam ale ręce przy tym bolą jak ma się długie włosy i jeszcze samemu się go zaplata. Mam nadzieję, że dojdę do wprawy zanim mojej córci włosy wystarczająco urosną :)

Witam
Co do daty to z usg pierwszego termin mam na 25 a ostatnio na 21 więc może być 21:tak:
Byłam dziś w kościele na modlitwie dla osób spodziewających się potomstwa więc pomodliłam się za całe nasze forum i z tego wszystkiego się rozpłakała sama nie wiem czemu ze szczęścia i troszkę ze strachu.
Czekam aż mąż wróci z pracy i mi poodkurza a tak to wszystko mam już zrobione.Mieszkanko ogarnięte,sałatka zrobiona,mięsko skręcone na krokiety.Zmykam się ogarnąć bo dziś do znajomych wychodzimy.Przepraszam że tylko o sobie:zawstydzona/y:Pa

Cześć kochane mamunie-kurde codziennie was podczytue ale jakoś mi weny na pisanie braknie :zawstydzona/y:

Wczoraj mieliśmy wizytę kontrolną z Gabryniem w poradni neonatologicznej w moim szpitalu.TZn tam gdzie rodziłam.I na szczęście wszystko w jak najlepszym porządku.Bardzo się z tego cieszę:-D:-D:-D Tylko Pani doktor doradziła nam żeby zmienić małemu płyn do kąpieli(mam z Nivei) bo ma jakieś takie pojedyńcze krostki na ciele i to może od tego płynu.Doradziła nam Oilatum i wczoraj kupiłam.Cholerstwo drogie jak nic. Za 150ml 25zł zdzierstwo.Ale moje maleństwo przecież najważniejsze.
Doktorka powiedziałą nam że możemy też pooli zaczać na spacerki wychodzić jak nie mam mrozu.Tak więc dziś się ju 15min werandowaliśmy a jutro na krótki spacerek rodzinny jak pogoda pozwoli.Już się docvzekać nie mogę:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Mały właśne śpi a ja już trzecie pranie dziś wstawiałam w tym jedno małego.A rano poszłam po raz pierwszy po porodzie na zakupy.Ale oczywiście cały czas byłam po telefonem.Ale mały i tak spał cały czas a więć tatuś nawet nie za bardzo musiał się wykazywać ojcowską opieką heheh.

Za tydzień przyjeżdżają do nas goście.:-D:-D:-DTzn Moja siostra rodzona z mężem i małą córeczką i mój brat rodzony.Będą nocować a więc wesoło będzie że HOHO:szok::szok::szok::szok: Już się ich doczekać nie mogę.

Dobra zmykam ogarnąć mieszkanko bo od rana się zbieram i zebrać nie moge.
Wpadnę do Was wieczorkiem.
Buziaczki dla całej paczki:-D

Gieniusia moze zrob zupe zacierkowa yummy ja taka wczoraj zrobilam i niebo w gebie Wielkie Żarcie - Przepis - Zupa zacierkowa wg babci Różyczki najłatwiejszaja robie z tego przepisiku yummyyyyyy
Vanilia kochana ta klientka ma okolo 50 i nie ma wlasnych dzieci wiec dopowiedzcie sobie swoje szkoda slow na takich debiliiii
BetiBeti a to dobre DOMOWY INKUBATOR hahahahahahahahahahaha
Susi kochana a zal sie ile wlezie no nie dziwie sie ze masz dola jak takie idiotki Cie badaja nie przejmuj sie twoja pocieszka bedzie superrrrrr zdrowiutka trzymam kciukiiii
Sylcia007 no to zycze Ci udanej sobotki tylko tez sie tam za bardzo nieprzemeczaj nam buziolkiiii
Chouette a to hehehe fajne sny masz z tymi psiakami hehehehehehhehe
Dagrab a jak moge spytac to w co twoj mezus gra moj w modern wharfare i tez czesto ma pada w reku zamiast cos pozytecznego robic,a co do sprzatania to ja mam do ogarniecia dwie lazienki,3 sypialnie,pokoj goscinny ,kuchnie ,przedpokuj i schodyy masakraaaaaaaaaaaa
Renatka.Wawa kochana bardzo dziekujemy za modlitwe ze o nas pomyslalas buziakiii ogromne
a teraz krotko o mnie wyobrazcie sobie o ktorej poszlam spac bo moja pocieszka sie malo ruszala i sie streosowalam o g
odzinie 4 a o ktorej wstalam o godzinie 14 :szok::szok: ja to mam zaparcie ostatnio do snuuuuu heheheh i dobrze i tak nie mam nic do roboty obiad prawie zrobilam caly wczoraj dzis tylko z mezusiem leniu****emyy hehhahahahahahah no nic lece sie ubrac i moze jakas kawusia i sniadankooo pozne sniadanko ehheheheh zycze wszystkim udanej sobotkiii

Wiecie co... Ja to bym sobie na basen poszła... Ale nie mam stroju takiego :-( tylko 2cześciowy... A to już tak nie wypada. A tak mi się marzy wpełznąć do takiej wody i polewitować...

Witam.

Nie mam dziś weny na pisanie, także przepraszam, ale chyba dziś żadnej z Was nie odpiszę :zawstydzona/y:

W ogóle od wczoraj mam doła jak cholera, dziś od rana kłutnie z m bo on oczywiście nie chce żeby po urodzeniu ktoś do nas przyjeżdżał tzn moja mama i nam pomagał. Uważa, że sami bez problemu damy sobie radę - po to przecierz była szkoła rodzenia. :dry: jeszcze czepia się co do porodu :wściekła/y: No i ja od rana mam dzień przeryczany Opisałam wczorajszą wizytę u gina w odpowiednim dziale. Z tego co się dowiedziałam, to w Trójmieście bodajże jest 1 szpital w którym jest prawdopodobne dostanie zzo (jak ma się to szczęście i akurat jest anestezjolog i nie jest zajęty) co mi bardzo nie pasuje bo nie wyobrażam sobie rodzić sama grom wie ile godzin. Gin proponuje cesarkę, że jak chce to bez problemu możemy się umówić, mimo że żadnych wskazań nie mam. Dla mojego m oczywiście też nie ma problemu, a to że ja go widze to tylko jak zwykle wyolbrzymiam. No oczywiście bo to nie jego będzie bolało tylko mnie. Lekarz powiedział, że w zasadzie to już mogę rodzić, mała ważył ok 2930, skurcze które ostatnio się u mnie pojawiły to podobno już 'te' skurcze, szyjka na razie ok, ale wg OM to jest już po 38 tyg i gin kazał tego terminu teraz się trzymać. Jeszcze nie wiadomo czy nie mam chlestazy wątrobowei i ciekawe czy bakteryjkę wychodują bo dopiero wczoraj miałam wymaz. We wtorek na ktg jadę. No szlak mnie trafi normalnie niedługo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam już dość jak nie wiem co, a m to bym normlnie zagryzła jakbym mogła.

No, troche sie wygadalam :zawstydzona/y:

reklama
Hahahha :-D to się obśmiałam :-p
Mnie wzięło na pranie i prasowanie, teraz poszły w ruch tetrowe pieluszki.
Zupa porowa już zrobiona, chyba dziś skubnę jej troszkę, ale to później, jak wszystko ogarnę.
M już grzyby moczy i będzie robił.
Za dużo pomysłów mam na dziś, ciekawe ile z mojego planu dam radę zrealizować.
Najwyżej padnę szybciej spać :-D

Do góry