DEE kurcze, nie możesz jakoś tego dźwigania na kogoś przerzucić? Jak moja koleżanka z pracy była w ciąży i umowa się jej kończyła to tak układałyśmy sobie prace i noszenie że nikt nie zorientował się że ona nic nie nosi.. może i tobie się uda
reklama
Agatka,czyli do konca sierpnia bedziesz ukrywac?? nie boisz sie, ze wczesniej bedzie widac brzuszek??
No to jedziemy na podobnym wozku, ja mam umowe do 30 czerwca :-) od 1 lipca bede miala przedluzona do 2020 roku, problem tylko tkwi w tym, ze pewnie nie dostane tej umowy od razu, bo szefa ciezko dorwac i kierowniczka tez nie ma czasu zeby za nim biegac i bedzie tak jak ostatnio, ze umowa byla sporzadzona tylko 2 miesiace trzeba bylo czekac na szefa az ja podpisze a dwa miesiace to duzo, podejrzewam, ze bedzie juz widac. Kurcze, w sumie chce pracowac jak najdluzej ale z drugiej strony jak nie bede pracowac to kasiorke bede miala wieksza
U mnie jest bardzo inaczej Ponieważ jestem nauczycielem, to ostatni raz w szkole przed wrześniem zobaczą mnie 30 czerwca... a potem przerwa... więc ukrywać się nie będzie trzeba
A druga sprawa to to, że jutro powiemy rodzicom i teściom na grillu o ciąży. Dziś wydrukowałam dla nich koszulki "super babcia" i "super dziadek"... więc wręczymy tatuśkom niby, że z okazji dnia ojca a mamuśkom niby, że zaległe na dzień matki... no i jak otworzą to zobaczą... Nie będzie efektu jaki byłby z fotką USG... ale to już zawsze coś...
I w związku z tym, że moi rodzice będą już wiedzieć o ciąży to już wszyscy i wszędzie będą o niej wiedzieć... a no i zapomniałam wspomnieć, że mój tato pracuje również ze mną w jednej szkole jako wicedyrektor więc znając życie i tatusia to tego 30 czerwca na radę pedagogiczną pójdzie już w nowej koszulce...
Ale u mnie w szkole nie robili nigdy nikomu problemów w związku z ciążą... wiele nauczycielek miało przedłużane umowy, w szkole to nie problem, bierze się nauczyciela na zastępstwo i po kłopocie.
Gdyby dziś moja koleżanka była w pracy to byłoby inaczej, bo by mi pomogła, niestety byłam sama na zmianie. Niby podniosłam dwa nieduże kartony, ale widać dało to efekt :/
bardziej zmachałam sie układaniem na półkach i obsługą klientów w jednym czasie...
wrrr czemu ja pracuje w takiej firmie ... poszłabym na zwolnienie i miała spokój.
Popłakałam sobie pierwszy raz od wieków, ale już mi lepiej. Chyba hormony buzują ..
bardziej zmachałam sie układaniem na półkach i obsługą klientów w jednym czasie...
wrrr czemu ja pracuje w takiej firmie ... poszłabym na zwolnienie i miała spokój.
Popłakałam sobie pierwszy raz od wieków, ale już mi lepiej. Chyba hormony buzują ..
Dee to sciskam kochana mocno ale wiem ze bedzie wszystko dobrze...
Płacz czasem pomaga chociaz sama nie umie ani nie lubie płakac ale jest oczyszczający tymbardziej w naszym stanie wszystko wybaczalne...
odpocznij kochana i trzymaj się ciepło
Płacz czasem pomaga chociaz sama nie umie ani nie lubie płakac ale jest oczyszczający tymbardziej w naszym stanie wszystko wybaczalne...
odpocznij kochana i trzymaj się ciepło
Paluszek_
Fanka BB :)
Dee Kochana musisz cos na to zaradzić...nie wolno Ci sie przemeczac!!!! wiem ze łatwo się mówi, że praca ważna itp....ale...konsekwencje mogą być straszne...Może powiedz ze masz miesiączke i straszne bóle i nie możesz dźwigać...zawsze to kilka dni do przodu...potem może jakoś dogadasz sie z koleżanką...koniecznie odpoczywaj i pod zadnym pozorem jak poplamiasz nic cięzkiego nie noś...
Sskam Cie mocno, bedzie dobrze tylko musisz o siebie dbać!
Agatka super pomysł z tymi koszulkami
Sskam Cie mocno, bedzie dobrze tylko musisz o siebie dbać!
Agatka super pomysł z tymi koszulkami
Ostatnia edycja:
mama2006
Witam.
Nową przyszłą mamę
Dee - trzymam kciuki aby wszystko ok było !!! Do poniedziałku coraz bliżej
Dziękuję wszystkim za życzonka z okazji rocznicy jesteście kochane :*
Byłam u mnie siostra, a zarazem chrzesna Kubusia. Kuba w niebo wzięty Został obsypany prezentami hehe, a ja dostałam zaproszenie na ich ślub i wesele - w przyszłym roku oraz paczkę Szweckich chipsów <mniam> serowe haha.
Zmykam kąpać zaraz młodego. Odezwę się może - jeszcze później jak nie zasnę
Nową przyszłą mamę
Dee - trzymam kciuki aby wszystko ok było !!! Do poniedziałku coraz bliżej
Dziękuję wszystkim za życzonka z okazji rocznicy jesteście kochane :*
Byłam u mnie siostra, a zarazem chrzesna Kubusia. Kuba w niebo wzięty Został obsypany prezentami hehe, a ja dostałam zaproszenie na ich ślub i wesele - w przyszłym roku oraz paczkę Szweckich chipsów <mniam> serowe haha.
Zmykam kąpać zaraz młodego. Odezwę się może - jeszcze później jak nie zasnę
dodo783
kobitki oszczędzajcie się bo nie warto się przemęczać, a coś o tym wiem dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala już wszystko ok betka i jeszcze pęcherzyk rosną super! Ale tam się można napatrzeć na przypadki nie oszczędzania się przez przyszłe mamusie! Nie chce straszyć,ale to walka o życie waszych dzidziusiów tak mi powiedział mój gin!
lady87
Edyta
Ktoś się na forum o mnie pytał. Tak byłam u lekarza w poniedziałek i pęcherzyk urósł 100% a zarodek ma 44mm - bez echa serca. Od soboty do poniedziałku miałam mdłości, senność, wymioty, ból cycek. Od wtorku nic. Wczoraj puściło się mi trochę żółtego śluzu. Także, czuje i wiem że jest źle.
reklama
Paluszek w tym wszystkim najgorsze jest to, że moja menago wie, że jestem w ciąży, wie, że plamie i w ogóle. Powiedziałam jej żeby uniknąć takich sytuacji. Niestety nic nie pomogło.
Wczoraj wyspałam się do 20,obudził mnie mąż buziakiem i dał "merci" :-) słodki gest. Czułam się o wiele lepiej i nawet przez myśl mi zmartwienia nie przechodziły. Więc stawiam, że to była sprawka hormonów ;-)
Czekam z niecierpliwością na poniedziałek <3 marzę o nim wręcz.
Jedyne co mnie wkurza to stan mojej cery :-(
Wczoraj wyspałam się do 20,obudził mnie mąż buziakiem i dał "merci" :-) słodki gest. Czułam się o wiele lepiej i nawet przez myśl mi zmartwienia nie przechodziły. Więc stawiam, że to była sprawka hormonów ;-)
Czekam z niecierpliwością na poniedziałek <3 marzę o nim wręcz.
Jedyne co mnie wkurza to stan mojej cery :-(