reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam:)
Mam na imie Natalia i wlasnie dzisiaj zauwazylam to forum :)
Ja zrobilam test w sobote i wyszedl pozytywny okres spoznial mi sie ponad tydzien:) aktualnie mieszkam w Holandii i do poloznej mam dopiero na polowe lipca,ale jestem niecierpliwa i w pt jade do Polski do ginekologa:)

reklama
Witaj Natalia1006 i wielkie gratulacje. Tez bym chyba do połowy lipca nie wytrzymała;)
Uważaj na siebie w drodze do kraju - w ciąży różnie z tymi podróżami bywa:)

Witam nową lutówkę ;)

Fajnie, że u Was nie ma większych objawów - tylko po zazdrościć ;) No ale wszystko przed Wami hehe, ja też myślałam, że się obejdzie bez mdłości, a tu w poniedziałek z rana się pojawiły. No i chyba będzie drugi chłopak - na ale ważne, aby zdrowy był.

Dzisiaj mam tak straszną huśtawkę nastrojów, że aż płakałam. Teraz już lepiej mój kochany synek mnie po cieszył. Szkoda tylko, że mój mąż w dniu dzisiejszym cały dzień w pracy - a dzisiaj nasza 4 rocznica ślubu. No ale jedyne pocieszenie to takie, że przyjechała moja kuzynka ze Szwecji i dzisiaj ma mnie odwiedzić z narzeczonym ;)

Zmykam ogarniać chatkę, zjadamy obiadek i na małe zakupki, a potem po siostrę

Witaj Natalia.. ciebie jak nas wszystkie zżera ciekawość.. a mnie to wręcz skręca do następnego USG.

a ja zauważyłam że kiedy idę do miasta spacerkiem i po godzinie wracam to mnie boli , wręcz piecze podbrzusze..
muszę chyba się bardziej oszczędzać..

Witam nową lutowa mamusie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty kochane.
Ja dzisiaj po relaksacyjnej jodze dla ciążówek i czuje się bosko:):)
Objawów jak dotąd u mnie brak,wiec się ciesze tym czasem:):)

Ja za to z objawów mam narastajace zmeczenie. Najchetniej to bym spała i spała... no i ten brzuch bolacy. Piersi przestały mnie już tak boleć, ale wrażliwe dalej sa.

Slogam - joga relaksacyjna, fajna sprawa. Ja na szkole rodzenia na ćwiczeniach miałam elementy jogi.
Mina - uważaj na siebie!
Mama -wszystkiego naj z okazji rocznicy!

Wczoraj czy przedwczoraj poszukałam sobie róznych kalkulatorów ciążowych na necie i wyszła mi data porodu od 13 do 22 lutego :-D niezły rozrzut. Ale licząc tak jak młodego miałam wyliczonego, to wypada mi na 19 lutego i tego sie trzymam :-) pewnie i tak sie przeterminuję i dobrze, bo 19 wypada w niedzielę. Maciek urodził się 40 min po północy w poniedziałek 13. Ścigalismy sie z mężem, on nie chciał żeby młody był z 13, a ja żeby rodził sie w niedziele. Wygrałam :-D

Gratulacje Mama!!! Myśmy przechodzili 4 rocznice w styczniu a że wypadła w święto to uroczysty obiadek dla rodziny zrobiłam. U Ciebie też bedzie rodzinnie, szkoda tylko że bez męża;) ale pociesz się że na 5 rocznicę będzie Was już czwórka:) Ja tak celowałam żeby po 5 latach były już dwa maluszki - przynajmniej w brzuchu i się udało:-)

trina mój młody urodził się 4 minuty!!! przed północą i też się spieraliśmy czy będzie 16 czy 17 urodziny obchodził;-) ale dzieciaczki wiedzą lepiej kiedy chcą wychynąć na ten świat.

Jadę na parę dni do teściów więc trzymajcie się dziewczyny, odpoczywajcie i dbajcie o siebie:tak:

trina79- ja też Danielka rodziłam w poniedziałek :)
Mina29- ja tak miałam z Danielkiem, trochę pochodziłam i już bóle w podbrzuszu.
Czekam na N. aż z pracy wróci, pizza już zamówiona- obiadu nie chce mi się robić:) Stwierdziłam, że muszę sobie pofolgować z jedzeniem do póki mogę. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciężarnych więc tak mniej więcej od 20tc zero słodyczy, fast foodów i wszystkich pysznych rzeczy :(

Ale fajnie nie chodzi do pracy, mogłam się zdrzemnąć bo akurat młody spał i nadal spi juz ponad 3 godziny- to chyba jego rekord.

U mnie dolegliwości to tylko pobolewanie podbrzusza, czasem robi mi się słabo i straszne nudności i raczej codziennie kończą się zwrotką (będę może chociaż troszkę chudsza :-))
U mnie kamienie piersią nie spowodowało drastycznego spadku wagi mimo ze bardzo sie pilnowałam co jem, nadal mi zostało +10 i lekki brzuszek więc u mnie w pracy nie szybko połapią się że jestem w ciąży :)

Mama gratulacje z okazji rocznicy, ja w niedzielę obchodziłam 7 ale że się nie odzywalismy do siebie to obyło sie bez entuzjazmu.... :(

Ależ jestem głodna a nie mam ochoty na gotowanie i wąchanie zapachów od razu mnie mdli.

Z dziwnych rzeczy o u mnie pojawiły sie mrówki w dodatku czerwone, myślałam że już się ich pozbyłam a tu dzisiaj znalazłam kolejną grupkę, jak ja nienawidzę robactwa od razu mam głupie myśli że wchodzą wszędzie... bleeeeeeeeeeee.....

reklama
Tak mnie dzis manager wystawiła z dostawą kosmetyków, że zaczęłam bardziej plamić :/ własnie wróciłam do domu i ide spać, bo jest mi strasznie smutno i jestem strasznie śpiąca :-(

Do góry