reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

też myślałam podciągnąć to pod kredyt ale nie byłam pewna czy do formalności potrzebna umowa czy zaświadczenie z pracy... ale pomysł dobry, w końcu nie powiesz jej że chcesz umowę bo jesteś w ciąży:p

reklama
Ja tylko na chwilkę, z prośbą o kciuki. Dzisiaj o 19:15 wizyta. Boję się jak nie wiem. A jeszcze kilka dni temu pisałam, że w tej ciąży w ogóle nie panikuję. Jednak jest inaczej.

tez nie jestem tego pewna :-D ale w sumie jak dadza mi zaswiadczenie, ze pracuje do wtedy i wtedy to co?? pozniej mi umowy nie dadza?? :-D musze zapytac kogos kto sie na tym zna, zeby doradzil :-)
daissy trzymamy kciuki, pochwal sie zdjeciem jak wrocisz :-)

kochane trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty..
maron, upominaj się o umowę... nie musisz tłumaczyć do czego potrzebna.. ciśnij kierowniczkę i już.. np że ci w domu gadają za uszami..

Daissy wszystko bedzie dobrze kciuki już zaciskam:)

Maron, umowe musza Ci dać i tyle! Wiem ze łatwo się mówi bo ja tez na swoją czekałam chyba z 3 tyg...ale jak kilka razy powiesz ze potrzebujesz to mysle ze moga się bac zwlekać, bo to jednak niezgodne z prawem...A jakiś sensowny powód na pewno ułatwi sprawę:)

zdjęcie z wczoraj.
Tak naprawdę to był długi cykl i owulacja była ok 28-29 maja więc ciąża jest tydzień młodsza niż wynika z liczenia OM. zresztą mała beta i wielkośc pęcherzyka to
soglam.. normalnie to samo się u mnie dzieje :) i termin wizyty i ciąża młodsza :)
To tak samo mniej wiecej mialysmy owulacje bo ja mialam okolo 30 maja :tak:
moj pierwszy cykl mial 28 dni a kolejny 32 wiec obliczyalam ze na 30 maja miala wypasc owulacja ..na kiedy masz termin wstepnie?

czesc :-)
mamusia Blaneczki witaj :-) znow sie spotykamy :-D na kiedy termin?
Ja dzis rano mialam spore mdlosci ale obylo sie jednak bez rzyganska :-D musze dzis zadzwonic i umowic sie na kolejna wizyte u gina :-) a wczesniej porobic zalecane badania.
hej a skad sie znamy ?! no mniej wiecej okolo 22-25lutego :tak:

mamusia Blaneczki EPAU to jest taki oddział/klinika przyszpitalna. Jest chyba przy każdym szpitalu w większych miastach. W Northampton jest przy Northapton General Hospital, otwarte od pn. do pt., od 8:30 do 16:30, tel.01604 544614. Jest taka strona na której można znaleźć oddziały EPAU w każdym mieście:
Association of Early Pregnancy Units
Wpisujesz tylko początek kodu pocztowego i wyskakują Ci wszystkie informacje. Nie znalazłam informacji o tym na stronie szpitala, ale pewnie jak zadzwonisz, to Ci wszystko wytłumaczą.
Ja straciłam ciążę w 11-tym togodniu, musialam mieć zabieg niestety. Ale muszę powiedzieć, że opieka była bardzo fachowa i lekarze, i pielęgniarki bardzo mnie wspierali.
A usg miałam w obu ciążach, za każdym razem właśnie w EPAU. Z tym, że w drugiej ciąży sama do nich poszłam i powiedziałam, że się boję i proszę o usg. Żadnego problemu mi z tym nie robili. Ale to też pewnie zależy na kogo trafisz.
Powodzenia :-)
dziekuje ci za zainteresowanie sie i za wszystkie wiadomosci ..znajac moje szczescie to pewnie nic bym nie wywalczyla bo ja nie umiem gadac z lekrzami ..;/ale w razie co to zglosze sie tam . a gdziemieszkasz obecnie? pozdrawiam wyruszam z mala do lekarza ...bo ma chyba zapalenie ucha pozdrawiam ciezarowki ..

Czuje sie dobrze naprawde zero oznak ciazy oprocz wiekszego podbrzusza ...az mnie to dziwi :confused::nerd::sorry2::szok::baffled:

Hejka, może młody pozwoli mi odpisać bo ma obsesje na punktcie komputera.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty i czekam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia fasolek.

Mama2006 - Młody czuje sie zdecydowanie lepiej tylko jeść mi za bardzo nie chce. Mam nadzieję że u nas też wystarczy jedna dawka antybiotyku. Zupki nie robiłam bo nie miałam kiedy zrobić zakupów ale może w weekend spróbuję :-)

reklama
Do góry