reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

:-):-):-)Witajcie Kochne w końcu nadrobiłam zaległości, ależ tego było....

Witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie,

Fifka- o tak, te objawy to chociaż jedna setna tego co czeka nas po przyjściu Maluszków na świat:)matko jak sobie przypomnę... nawał pokarmu, krwiawiące sutki, ból rany po CC, nieprzespane noce... a teraz już jest tak pięknie hihi. Mój Mały jak skończył 2 miesiące to zaczął przesypiać całe noce bez żadnej pobudki i tak ma do dziś:) Mam nadzieję, że następna dzidzia też tak będzie! Dopiero co skończyłam karmić go piersią a tu zaraz następny ssaczek się pojawi:)

Zazdroszczę, młody dopiero od miesiaca budzi się tylko raz w nocy a jest już od trzech miesięcy na samej butelce. Karmiłam piersią do końca 9 miesiąca ale już od 6 miesiaca podawałam kaszki na mleku bo chciałam wrócic do pracy i nie karmić. Ja nie wiem co to nawał, co to bolące piersi czy sutki (moje piersi wogóle są jakoś mało unerwione). Za to wiem że mój pokarm nie jest do końca super bo do czasu póki nie zaczęłam wprowadzać dodatkowych pokarmów młody był na 3 centylu a nawet poniżej. A teraz jest na ponad 50 więc na pewno było to z winy mojego pokarmu ale jeśli będzie to możliwe to będę chciała karmić piersią, uwielbiałam to...

Lovka- mnie też przeraża opieka w szpitalu, nawet nie wiem który szpital wybiorę.Jak sobie pomyślę co przeżyłam przy ostatnim porodzie to ryczę:( Spędziłam wraz z Maleństwem tam prawie 3tyg :( Zastanawiam się nawet nad prywatną kliniką...
lady87- trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!

ja okropnie wspominam czas po porodzie, masakra - ale jednak wróce chyba do tego szpitala ze względu na to że mają rewelacyjną opiekę nad noworodkami.

Cześć Dziewczyny,

WIDZIAŁAM SERDUSZKO, WIDZIAŁAM SERDUSZKO, WIDZIAŁAM SERDUSZKO!!!!! I się popłakałam :-D

Moja malutka fasolka daje sobie rade :-) Coś cudownego podglądać swoje maleństwo jak rośnie. Tego się nie da opisać. Życze Wam wszystkim jak najszybciej takich wrażeń bo nie zapomnicie ich do końca życia.

Moje gratulacje, bardzo się cieszę.

Luciolla super wieści:-)
U mnie za to gorzej delikatnie podplamiłam, doktor zrobiła mi usg i niestety dalej nie widać nawet pęcherzyka za to na jajniku jakaś palma:-(Mam zrobic kontrolnę bete i we srodę sie pokazać. Ech jeszcze mi ciąży pozamacicznej do szczęścia brakowało......

Trzymam mocno kciuki oby wszystko było ok. Beta super wiec na pewno jest wszystko ok.

Witam dziewczyny

Nie zdołam Was nadrobić. Wpadłam powiedzieć że byłam dzisiaj u gina. Nie pocieszył mnie za bardzo. Podejrzewa tyłozgięcie macicy....nie wie dokładnie, mówi żebym się na razie nie denerwowała bo zarodek mógł się tak usadowić z tyłu i wypycha.....dostałam Duphaston. Niepokoją go moje bóle brzucha....
USG powiedział że dopiero koło 11 tygodnia
Czy to nie za późno? Niby na internecie czytam że normalnie ale na forum dziewczyny mają już koło 8 tygodnia......najwyżej prywatnie podejdę....ech jakoś się załamałam chwilowo

Ja też mam tylozgięcie i mój lekarz nie widzi nic w tym złego. W pierwszej ciąży też miałam (zbaczy się taka nasza uroda). Teraz się dowiedziłam że mam brać tylko nospę bo może mnie brzuch bardziej boleć jak się będzie prostować.

cześc dziewczynki! straszne zaległości w czytaniu!niestety mój ginekolog wysłał mnie do szpitala bo się bał tych moich plamień! No ale już zanikły a brałam tylko luteine pod język z pęcherzykiem wszystko ok ładnie rośnie tylko nie mogłam się doprosić innego lekarza o zrobienie bety o której mówił mi gin że odrazu mi zrobią! Dzisiaj jak przyszedł na dyżur to mi zrobił,ale musze jeszcze zostać żeby powtórzyć i jak będzie ładnie przyrastać to w środe do domku!

Dobrze że palmienia ustały obyś szybko wróciła do domku!

Tynka - ktoś z moderatorów musi przenieść ten wątek do tamtego katalogu. Napisałam do nich priva z tą prośbą. Nie ma sensu tworzyć nowego wątku głównego. Ale myślę, że póki co można nowe tematyczne wątki tam tworzyć. Ja proponuję wątek lekarski np, gdzie będziemy pisać o naszych wizytach, najpierw z fasolkami, a później z dzieciaczkami :-)

Edit - no i zostałyśmy przeniesione ;-) Dostałam jeszcze info, że powinnyśmy wybrać spośród siebie moderatora, ta która dostanie najwięcej głosów dostanie uprawnienia :tak: tak więc chętne zgłaszać się:-D

To ja głosuję na Ciebie:-)

Mama2006 - wielkie dzięki za przepis :-)

A mi się synuś rozchorował :-(też ma zapalenie ucha ale na szczęscie dostał antybiotyk i gorączki juz nie ma ale jest strasznie osłabiony. Od miesiąca dopiero chodzi wiec jeszcze nie jest w tym taki dobry i przez tą gorączkę to nam tak się poobijał że wygląda jak dziecko maltretowane. Nie wiem jak on to robi ale siniaki ma tylko po prawej stronie....

No i najważniejsza wiadomość DZIŚ WIDZIAŁAM SERDUSZKO BIłO KSIĄŻKOWO:-):-):-):-):-):-):-)
U mnie wszystko się zgadza z suwaczkie bo wychodzi 7 tydz i 2 dni :-)

Ja nie wiem jak wy wytrzymujecie tyle bez usg, ja przez to że mam dwóch lekarzy będę miała usg niej wiecej co dwa, trzy tygodnie a i tak pewnie bede schizować:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Trina to i ja na Ciebie głosuje:)

Antila Kochana, nie ma co czarnych scenariuszy zakładać, sama z tym walcze wiec Cie rozumiem, w tak wczesnej ciąży róznie bywa...trzeba myslec pozytywnie no i za kilka dni powtórzyc badanie USG!

Trzymam kciuki z całych sił!

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:)

Ja nieplanowanie dzisiaj zobaczyłam swoją kropkę i ma się świetnie.
Jak wróciłam z zakupów do poszłam do wc na dłuzszą chwilę i podcierając się zobaczyłam zabarwiony sluz...i spanikowałam troszkę.Nic nie było na wkładce ani bieliznie ale jak zbadałam sie wewnetrznie to podbarwiony lekko sluz był.Zadzwoniłam do meza i pojechalismy na izbę.Tam przemiły lekarz zbadął mnie i stwierdził ze nic nie widac i ze to mogłoby z odbytu bo szyjka i wszystko czyste,zrobił usg i ciąża jest młodsza o kilka dni wiec widac było pecherzyk i zarodek wiec wszystko super,serduszka jeszcze nie ale wklejam zdjecie kropka:)
Jestem przeszczesliwa:)
http://cfstatic.babyboom.pl/forum22/editor/attach.png

Swoją normalna wizyte umóioną mam na 30.06 wiec wtedy bedzie juz serce widac tak stwierdził lekarz:) bo w koncu to jeszcze 9 dni:)

zdjęcie z wczoraj.
Tak naprawdę to był długi cykl i owulacja była ok 28-29 maja więc ciąża jest tydzień młodsza niż wynika z liczenia OM. zresztą mała beta i wielkośc pęcherzyka to potwierdzają
1025143.jpg

Agatka normalnie wizyta jak wycinek z kabaretu :-D Mój gin tłumaczy mi wszystko od A do Z mimo, że to moja 4 ciąża!

Maron ja umowę podpisuję od 1 lipca.. na razie na pół roku niestety ale następna na stałe.
a 30 czerwca w czwartek mam wizytę u gina gdzie już powinno być serduszko i wyglądać to lepiej. Na razie jest ok. Mam brać z zegarkiem dupka co 8 h żeby poziom hormonów był cały czas na jednym poziomie co przy mojej niedomodze lutealnej jest ważne.

soglam.. normalnie to samo się u mnie dzieje :) i termin wizyty i ciąża młodsza :)

ALE SLICZNE ZDJECIA!!!

Dziewczyny a co z LADY - miała mieć chyba wczoraj wizytę?????????

Hej dziewczynki :-) mam tak wiele do roboty, że nie mam czasu do Was zaglądać ... :-(
Wczoraj i przedwczoraj wzięłam tabletkę rutinoscorbin i dziś nie miałam brudnej bielizny rano. To dobry znak :-)
Lecę zaraz do pracy, więc nie nadrobię zaległości, ale jak wrócę to postaram się poczytać :-)

Nie było mnie pół dnia - a tu takie zmiany ;)

Widzę nowych USGie - śliczne zdjęcia. Ja już nie mogę się doczekać swojego ;)

Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki.

Idę się położyć i znów przespać :p zgaga mnie męczy i te mdłości...

Weronika Mudant - zdrówka dla synka, mój po pierwszej dawce antybiotyku. Czuje się rewelacyjnie i nie wygląda jakby był chory ;) I jak zupkę robiłaś?

Agatka,czyli do konca sierpnia bedziesz ukrywac?? :tak: nie boisz sie, ze wczesniej bedzie widac brzuszek??
No to jedziemy na podobnym wozku, ja mam umowe do 30 czerwca :-) od 1 lipca bede miala przedluzona do 2020 roku, problem tylko tkwi w tym, ze pewnie nie dostane tej umowy od razu, bo szefa ciezko dorwac i kierowniczka tez nie ma czasu zeby za nim biegac :baffled: i bedzie tak jak ostatnio, ze umowa byla sporzadzona tylko 2 miesiace trzeba bylo czekac na szefa az ja podpisze :confused: a dwa miesiace to duzo, podejrzewam, ze bedzie juz widac. Kurcze, w sumie chce pracowac jak najdluzej ale z drugiej strony jak nie bede pracowac to kasiorke bede miala wieksza :blink:

maron zawsze możesz spróbować pogonić szefa. W końcu bez podpisanej umowy nie mozna pracować - przynajmniej w teorii. Z reszta nie martw sie na zapas - w pierwszej ciąży brzuszek tak szybko nie wyskakuje, więc jeszcze z miesiąc spokojnie pod szerszą bluzką spokojnie się "ukryje";)

reklama
Digitalis ja tam z szefem sie nie widuje, pogonic musze kierowniczke :-) mam taki plan przy wyplacie powiedziec jej ze potrzebuje umowe szybciutko bo chce kupic lapka na raty :-p moze przejdzie, co? :-D

Do góry