reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam,
Mama- 3 mam kciuki!!!!!lez spokojnie.
Ja znowu o 2 poszlam spac.Ale po nowej stronie juz jakos lepiej mi sie spalo mimo ze 3 razy wstawalam.
Pluszacze-fajny ten wozek, a jakikolor wybralas??
Isia- u nas w TV zaczyna leciec 8 sezon, ja ogladam na necie tez 8 sezon(ostatni odcinek jak odzyskali corke )
Digitalis- ja tez wole dluzej pospac,ale np moja chrzesnica chodzila grzecznie spac o 20-21,a teraz jej sie przestawilo i chodzi spac o 22-23.Wprawdzie spi dlugo no ale troszke sie mecza wieczorem.:tak: A co do wykorzystywania ciazy- tak trzeba!!!
Mnie rano obudzila nasza dzidzia,wiercac sie.Ale godz 10 to zdecydowanie za pozne wstawanie(m wyjatkowo wstal ze mna).:szok:

reklama
hej kocane witam się niedzielnie:-)
M zwiał mi na ryby no i jesteśmy z Nicol same,o 12 Niki pójdzie spać to i ja się położe bom się nie wyspała,generalnie nie moge się coś ostatnio wyspać może to ta pogoda.Jeszcze troszke to i tak będe chodzić jak zoombie jak zacznie się nocne karmienie maluszka co 3 godzinki masakra.

Tak jak patrze to zostało mi jakieś 6 tygodni jszcze:)to już bliżej niż dalej:tak:już się doczekac nie mogę kiedy utule Wiktorka:tak:ciekawa jestem jestem jak mały będzie wyglądał,może będzie do mnie podobny bo mała to wykapany tatuś:tak:

M jak wóci to pojedziemy sobie do Opola pośmigać po centrum z małą pójdziemy do Krainy zabaw coby mogła sobie poszaleć-dawno tam nie była a ma zawsze mega frajde.Może też znajomych po dordze odwiedzimy no zobaczymy.

Jutro mała idzie do przedszkola to ja sobie poleniu****e pośpie może troszke domek ogarne.Rany jak mnie ta pogoda dobija szaro buro i non stop kropi za oknem bleeeeee,co za pogoda-zimy ani widu ani słychu.

Nic ide podczytać inne wątki na spokojnie-miłej niedzieli kochane1!!!1!!
mama2006-trzymaj się w dwupaku!!!!!buziaki!

myszka - ja rozumiem że przez to co przeszłaś to jesteś bardziej przewrażliwiona i naprawdę mi bardzo przykro,ale za każdym razem jak czytam co piszesz to od razu wszystkie z nas wysała byś do szpitala i przez to chyba straszysz dziewczyny(takie jest moje zdanie).Wiem że chcesz dobrze ale chyba trochę źle sie za to zabierasz.
A jeśli chodzi o ten czop to tak napisałam, bo we wtorek na szkole rodzenia lek.ginekolog mówiła właśnie o nim i powiedziała że jeśli się pojawi to nie trzeba w żaden sposób panikować bo może on odejść nawet na kilka tyg przed porodem.I nie jest on w żaden sposób wyznacznikiem że zaraz nastąpi poród.Powiedziała żeby poprostu czekać na inne symptomy.
A ja nie pisze jakbym urodziła kilkoro dzieci, tylko staram się myśleć jakoś tak rozsądnie i nie siać paniki bo to napewno nam nie pomoże.Tylko tyle...

dlugo sie zastanawialam nad tym czy w ogole Ci odpisywac na ten post... tak po tym co przeszlam, a wlasciwie nadal przechodze jestem bardziej przewrazliwiona i powiem Ci cos wiecej... gdyby moje "gderanie, panikowanie" moglo uchronic choc jedna kobiete na swiecie przed podobna sytuacja to w moim mniemaniu WARTO!!!
Caly czas sie zastanawiam czy gdybym w ten feralny poniedzialek nie wziela tej odrobiny sluzu za uplaw i tak jak piszesz SPANIKOWALA i poleciala sama do szpitala, czy moja kruszynka nie bylaby teraz ze mna...
Do tej pory ufalam lekarza, bo sadzilam ze wiedza co robia... jak sie okazalo nie zawsze!

mam nadzieje, ze mama jeszcze troszke wytrzyma w dwupaku, trzymam kciuki

p.s.
Cyska nastepnym razem moze dwa razy przemysl zanim cos napiszesz... tak latwo jest ranic ludzi glupim gadaniem....

Mama jestem myślami z Tobą:tak:
Dagrab na jakiej stronce oglądasz Chirurgów?
Isia fajna taka imprezka no i jeszcze prezenty dla dzidzi będą
My wszyscy dzisiaj spaliśmy do 10 najdziwniejsze, że Ania też nie wstała. Zaraz jemy śniadanko i musimy wymyślić, jak zagospodarować dzisiejszy dzień. Szkoda, że pogoda do niczego:baffled:

dobry :)
Mama2006 trzymam kciuki !
Myszka nie bierz wszystkiego tak mocno do siebie !! Była to ostra wymiana poglądów, no ale chyba nikt nie miał tu na myśli Ciebie urazić i Twoich uczuć !! Rozumiem, ze każdy objaw będziesz porównywała do swojego, no ale każdy poród wygląda pod niektórymi względami identycznie, więc i objawy będą podobne !! Ja jak tak czytam lutówki, to mam wrażenie, że dziewczyny w ogóle są mocniej przewrażliwione, niż jak pisałam i byłam/jestem na lutówkach, ale nie ma się co dziwić, bo i zajść i utrzymać ciążę jest jakoś trudniej ! A w dodatku te nasze ciągle buzujące hormony, które dodatkowo dolewają oliwy do ognia:zawstydzona/y: Dlatego dajcie sobie wirtualne buzi na zgodę i będzie ok :tak:

mama- trzymam kciuki:) napewno wszystko sie uda!
dagrab​- ja tez jakos ostatnio spac nie moge:/ dzisiaj budzil mnie na dodatek bol brzucha, ehh jeszcze tydzien i moze mala wychodzic juz sie doczekac nie moge, chociaz troszke sie boje;p

ja juz na szczescie obiad skonczylam uff

magdabb- ja poszlam dzisiaj w prostote, bedzie spageti :-D pozniej na urodzinki to sie podje maszkietów :-p
Powoli kazda z nas sie bedzie rozpakowywac, ech jakie nas emocje czekaja!!
ktos wczesniej napisal ze potem sie nasze grono zmniejszy, ja nie mam zamiaru opuszczac naszego forum, kto mi bedzie doradzal ??pocieszal jak cos pojdzie nie tak i pomarudzi ze mna na nasze patologie?
Mama chlopak duzy wiec spokojnie 3mamy z Tyna kciuki.

Witam i ja :)

Mama - trzymam mocno kciuki abyś jeszcze trochę przeczekała w dwupaku.

Dagrab - ja też korzystam z tej strony, jest rewelacyjna. Przez tą przerwę świąteczną zaczęłam oglądać trzy nowe seriale.

Vanilia - też mam wizytę we wtorek. Ciekawa jestem czy coś mi powie o cc.

Digitalis - mój synek chodzi spać tak koło 22-23 i wstaje 8-9. Nie wiem jednak czy nie wolałabym aby kładł się wcześniej.

Munie - ja nospę biorę codziennie, w szczególności przed spaniem. Z Wiktorem jak byłam w ciąży też brałam.

A my wczoraj cały dzień przesiedzieliśmy u znajomych, jak dobrze było w końcu ruszyć się z domu :-). A dziś od rana sprzątanie poświąteczne i zaliczona awantura z m. Ja nawet bym chciała sobie odpocząć, ale jak posiedzę ze 20 min to są uwagi że nic nie robię itp. Zaraz zaczną się pretensje że siedzę przed komputerem i piszę do Was.

Własnie przeczytałam sms od mamy - Pamiętam że zawsze byłyśmy na tym samym etapie ciąży i według suwaczków i om w przyszłym tygodniu będzie pełne 36 tyg a w wiadomości jest że mama jest w 34. Jakby nie było 2 tygodnie różnicy to dużo.

Ostatnia edycja:
reklama
Weronika- a co ty bys miala jeszcze robic?? nie rozumiem, moj m jest len(sie dobralismy), wiele rzeczy odklada na pozniej, tzn odpowiada mi "zaraz":-) ale stara sie zebym ja za duzo nie robila,tzn nic ciezkiego bo jak cos w kuchni robie to sie mi nie wtraca. W niedziele to moj m uznaje za wolny dzien kiedy to nic sie nie powinno robic!!
Mi sie zaniedlugo skoncza "moje"seriale wiec powoli zapoznaje sio z innymi na tej stronie, choc jak bedzie bobas to stronka pojdzie papa ;-)

Do góry