reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

dagrab- specjalnie dla Ciebie wrzucam zdjęcia kącika mojego Juniorka- wcale nie dlatego, że aż mnie palce świerzbią, żeby się pochwalić :-D ale to w odpowiednim wątku
Munie- leżę plackiem :-)
zarzucam tez fotkę mojego brzuchola, który jest ogroooomny, zobaczyłam to dopiero na fotce

reklama
Witajcie w sobotni wieczór:-)
Mama czekamy na wieści jakby coś to jesteś już bliziutko 37 tygodnia, więc będzie ok
Isia sny masz rzeczywiście boskie:-D Dołączam do miłośniczek Chirurgów (GA)
Olcia jak się czujesz? Widzę, że jednak zdecydowałaś się na nowy wózek, rozumiem, ze teraz jeszcze normalną pensję dostaniesz- super
Myszko mnie nie straszysz jasne, że lepiej dmuchać na zimne niż się sparzyć:tak:
Siwa 79 witaj:-)
Ze spaniem u mnie niestety kiepsko od paru dni zasypiam o 3-4 nad ranem dobrze, że córa od poniedziałku wraca do przedszkola to może w dzień odeśpię

Antila- dzięki, wszystko póki co jest ok :-D a wózek chcę nowy, bo u mnie w mieście nie ma takich komisów, a przez internet bałabym się kupić... To jest jednak coś, co będzie nam służyć przez dłuższy czas i wolałabym nie mieć niespodzianki za pół roku, gdyby się rozpadło :-) poza tym jakoś tak... Nie wiem, ale nie chcę, żeby mi wytykali ludzie, że czegoś żałuję Juniorkowi, czy coś. Wygadywania typu: a teraz masz, teraz Cię nie stać... A dupa, pokażę wszystkim, że mój Sebuś będzie miał wszystko. Sobie odmówię, ale jemu na pewno nie... Poza tym na taki mały luksus sobie możemy pozwolić :-)

widze ze wiekszosc z nas zasypia baaaaaaaardzo pozno!!!!!Oby sie dzidzie nie przyzwyczaily, choc jak ja sie jeszcze mecze to moja chyba juz spi.
Olcia dziekuje za foto, komentarz w odpowiednim watku.Ale tam zapomnialam napisac ze ten twoj byly byly to chyba fajny gosc i moze jednak nie bedzie byly byly ;-)Tylko pamietaj, paluszkiem pokazywac gdzie ma domalowac i nie pomagac.
No mama2006 miala lezec, a tutaj pranie itp.Ale dalej 3 mam kciuki, bedzie OK.
Moze zaniedlugo odezwie sie tez Krisowa?? No i bliznak!!! mam nadzieje.
Ja w pon ide na badania a w czwartek do lekarza i mam nadzieje wczesniej nie zawitac w szpitalu.Choc w pon bede w 36 tyg 1dniu,a wtedy moja sister urodzila.Mnie dzisiaj zobaczyla kolezanka ktora od poczatku ciazy nie widzialam i potwierdzila to co mowia wszyscy, ze mam duzzzzzzzy brzuch i dzieko bedzie duze.Ale szkoda ze nie mam na to potwierdzenia :-(
OlciaLolcia wiem ze moze nie mialabys za blisko ale w Zabrzu jest fajny sklepik, naprawde super obsluga,jak im powiesz ile chcesz wydac to tylko takie wozki pokazuja w tym przedziale i swietnie doradzaja.Dodatkowo maja aukcje na allegro. Jest to sklep Bociek, moi znajomi juz tam dwa wozki kupowali i fotelik, ja tez mialam tam kupowac ale jednak kupowalam bezposrednio u producenta.

Ostatnia edycja:
Ja czekam na 24 żeby połknąć tabletke i dopiero o 6 obudze się na nastepna:)
Dagrab ja też mam przeczucie że ten były były Olci to może nie być niedlugo tym byłym bylym:)

nie chce mi się spać w ogóle....siedziałabym do nocy a potem o 9 rano nie mogę zwlec się z łóżka:eek:

jeszcze się zastanawiam jak tam z mamą, czy te skurcze jej przeszły czy nie....oby tak, chociaż to nigdy nic nie wiadomo:confused:

Vanilia -mi też się spać wcale nie chce.Ostatnio ok 1.30 dopiero zasypiam:-( i też sie caly czas zastanawiam jak tam nasza mamuśka...oby wszystko było ok.

dagrab wydaje mi sie, ze 9 sezon sie teraz zaczal. Jak sie u Was ostatni sezon skonczyl?
Ja tez maniaczka jestem, zwlaszcza seriali kryminalnych. "Grey's Anatomy", "Private Practice", "Body of Proof", "Desperate Housewives", Rookie Blue", "CSI", "CSI Miami', "Mentalist" & "Law& Order SVU" mam obejrzane od poczatku. Teraz mnie wzielo i jeszcze "Beverly Hills 90210" od poczatku ogladalam bo w sumie nigdy do konca nie obejrzalam. A i jakos tak mnie wzielo na "Bachelora" i teraz ogladam i jego i "Bachelorette" bo daja nastepne osoby z poprzednich odzcinkow i jakos tak sie zwiazalam emocjonalnie z nimi.
Dobrze, ze sie "Lost" i "Ugly Betty" skonczylo bo tez wciagalam.
A zeby bylo smiesznie odkad sie tutaj w lipcu przeprowadzilismy nawet 1 raz nie wlaczylam tv. Wszystko ogladam na necie, dzien pozniej juz jest na stronkach stacji tv. Probowalam kiedys siostrze podac ale niestety dzialaja tylko w USA.:-(
PRZYSZLA MI POSCIEL DO LOZECZKA! Jutro robimy kacik dla malego ale ciagle nie wiem co z tym materacykiem wiec chyba lozeczka jeszcze nie posciele.
A i dzwonila jedna z moich klientek, ze 21 robia mi ten "baby shower". No ciekawe co to bedzie, na pewno sie z Wami podziele przezyciami.

reklama
sonka86 każdy ma inne podejście, ja bym przynajmniej oddała, niektórzy sprzedaja, ale żeby ktoś wyrzucał to marnotrwastwo. Też na Twoim miejscu nic bym temu bratu nie dała, bo planujesz jeszcze drugie i juz. Niech sobie kupia jak tacy cwani. Myśmy dla pierszego kupili w zasadzie tylko jeden komplecik na początek, resztę miał po rodzinie. Teraz wpadłam w szał i sporo ubranek dokupiłam bardziej dziewczęcych i w sumie niepotrzebnie bo też mnóstwo po rodzinie dostałam. Nie wszystkie są w dobrym stanie, ale tych nie musze używać.

Isia nie martw się, czasem przed porodem nie ma jakiś specjalnych znaków, ja np nie miałam i teraz też nie mam więc relax.

pluszacze
dobrze że mama będzie z Toba, zawsze trochę łatwiej z maluszkiem Ci będzie niż samej. Mąż mężem, ale co mama to mama;)

Vanilia
a ustalili Ci już termin cc? Ponoć czuć jak się dzidzia odkręca główką do dołu, ja póki co jeszcze nic specjalnego nie czułam więc też cc mi coraz bliższa (niestety). We wtorek do lekarza więc też może cos się dowiem.

Agatka
już chyba kiedyś był poruszany temat chust do noszenia dzieci. Mnie osobiście nie przekonują, bo jednak kręgosłup dziecka musi byc dobrze podparty jeśli juz miałabym nosić to raczej w nosidełku i też dopiero jak maluszek sam siedzi.

geniusia
widzę że nie tylko ja "męczę" się u teściów zwłaszcza jak roboty mnóstwo w domu czeka. Pociesz się że niedługo będziesz do nich jeździć z maluszkiem więc na brak zajęć narzekać nie będziesz;)

dagrab wolę żeby dzidzia przyzwyczaiła się do późnego kładzenia, bo dłużej rano pośpi. Bratowa po 19 kładła synka i o 5 pobódki miała. Ja jednak wolę przynajmniej do tej 7 pospać;)

mama2006
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, coś czuję że już niedługo będzie można Ci gartulować szczęśliwie urodzonego maluszka;) może nawet spełni się mój sen i córcia będzie.

wczoraj chyba trochę przesadziłam bo dzis mnie krocze przy chodzeniu bolało. Mieli przyjechać teściowie ale koniec końców będą jutro i może już wózek przywiozą. Korci mnie żeby łóżeczko juz posłać ale jak pomyśle że mogę czekać jeszcze nawet 1,5 miesiąca na dzidzie to troche szkoda żeby kurz pościel zbierała:/

Dziś zaczęłam oficjalnie 9 miesiąc ciąży i uświadomiłam sobie że to być może ostatni miesiąc ciąży w moim zyciu (nie wiem czy na trzecie się zdecydujemy) więc trzeba korzystać z przywilejów i wypoczywać ile się da. Coraz częściej wykręcam się że nie mogę czegoś zrobić bo jestem w ciąży:p chociaz lekko mi takie lenistwo nie przychodzi.

Do góry