sonka86 każdy ma inne podejście, ja bym przynajmniej oddała, niektórzy sprzedaja, ale żeby ktoś wyrzucał to marnotrwastwo. Też na Twoim miejscu nic bym temu bratu nie dała, bo planujesz jeszcze drugie i juz. Niech sobie kupia jak tacy cwani. Myśmy dla pierszego kupili w zasadzie tylko jeden komplecik na początek, resztę miał po rodzinie. Teraz wpadłam w szał i sporo ubranek dokupiłam bardziej dziewczęcych i w sumie niepotrzebnie bo też mnóstwo po rodzinie dostałam. Nie wszystkie są w dobrym stanie, ale tych nie musze używać.
Isia nie martw się, czasem przed porodem nie ma jakiś specjalnych znaków, ja np nie miałam i teraz też nie mam więc relax.
pluszacze dobrze że mama będzie z Toba, zawsze trochę łatwiej z maluszkiem Ci będzie niż samej. Mąż mężem, ale co mama to mama
Vanilia a ustalili Ci już termin cc? Ponoć czuć jak się dzidzia odkręca główką do dołu, ja póki co jeszcze nic specjalnego nie czułam więc też cc mi coraz bliższa (niestety). We wtorek do lekarza więc też może cos się dowiem.
Agatka już chyba kiedyś był poruszany temat chust do noszenia dzieci. Mnie osobiście nie przekonują, bo jednak kręgosłup dziecka musi byc dobrze podparty jeśli juz miałabym nosić to raczej w nosidełku i też dopiero jak maluszek sam siedzi.
geniusia widzę że nie tylko ja "męczę" się u teściów zwłaszcza jak roboty mnóstwo w domu czeka. Pociesz się że niedługo będziesz do nich jeździć z maluszkiem więc na brak zajęć narzekać nie będziesz
dagrab wolę żeby dzidzia przyzwyczaiła się do późnego kładzenia, bo dłużej rano pośpi. Bratowa po 19 kładła synka i o 5 pobódki miała. Ja jednak wolę przynajmniej do tej 7 pospać
mama2006 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, coś czuję że już niedługo będzie można Ci gartulować szczęśliwie urodzonego maluszka
może nawet spełni się mój sen i córcia będzie.
wczoraj chyba trochę przesadziłam bo dzis mnie krocze przy chodzeniu bolało. Mieli przyjechać teściowie ale koniec końców będą jutro i może już wózek przywiozą. Korci mnie żeby łóżeczko juz posłać ale jak pomyśle że mogę czekać jeszcze nawet 1,5 miesiąca na dzidzie to troche szkoda żeby kurz pościel zbierała:/
Dziś zaczęłam oficjalnie 9 miesiąc ciąży i uświadomiłam sobie że to być może ostatni miesiąc ciąży w moim zyciu (nie wiem czy na trzecie się zdecydujemy) więc trzeba korzystać z przywilejów i wypoczywać ile się da. Coraz częściej wykręcam się że nie mogę czegoś zrobić bo jestem w ciąży
chociaz lekko mi takie lenistwo nie przychodzi.