reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

siwa79 witamy nową lutówkę!!
pluszacze, sonka86 wiem że najprostszym sposobem żeby "zmusic" dzidzie w brzuszku do jakiegoś poruszania sie jest wypicie ok.500ml wody bardzo zimnej z duza iloscia lodu i do godziny dzidzia sie na pewno obudzi i da o sobie znac ;-)
OlciaLolcia też myśle z tego co opisałaś że to czop moja położna mówiła że często lekko przykrwiony się pojawia i to czy 3 godz. pozniej czy 3 tygodnie pozniej zacznie się poród nie jest powiedziane wiec tez bym nie panikowała jak nic innego Ci nie dolega. Nawet jeżeli poród ma się zacząć za kilka godzin a pojedziesz teraz do szpitala to Cie pewnie odeślą do domu... ale zaraz jak tylko dostaniesz bóli jedź tam jak najpredzej i wtedy im powiesz kiedy Ci czop odszedł. Nie masz sie co martwić tym przedwczesnym porodem bo jak dobrze pamietam Twój Sebcio już duży chłopak jest... i myślę że w Twoim wypadku termin z USG jest bardziej wiarygodny chyba że wies zdokladnie kiedy miałaś owulacje i wychodzi inaczej. Bo jak wiadomo długość okresów jest różna i w różnych dnia dziewczyny owulują wiec rozbierznośc jak najbardziej może być 2 tg ;-)
Agatka co do pieluszek wielorazowych to ja dużo pisałam na początku ciąży ale niewiele osób używało lub zamierzało używać więc jakoś ucichło... ja mam zakupiony mały zestawik zobaczymy jak się sprawdzi i jak coś to go powieksze. mam zarówna te majteczki z kieszonką do których używasz te specjalne wkladki ale jezeli chcesz może do nich użyć również zwyklych pieluch tetrowych lub bambusowych... może długoterminowo to wyjdzie taniej jak ktoś tam wspomniał o skąpstwie, ale na poczatek wydatek jest duży te same majteczki kieszonkowe kosztuja ok.35-55zł za szt. Nie mowie tu o ceratce zakladanej na pieluche tetrową... nie robie tego konkretnie z oszczednosci a raczej czytałam dużo że to zdrowsze szczegolnie dla chłopczykow bo nie przegrzewaja im sie jaderka i jeszcze kilka innych plusów ;-)

reklama
pluszacze dobrze Ci że mama aż na tak długo przyjeżdża... moja bedzie najdłużej 2 tg wiec ciezko mi już bilet zamawiać żeby się z bobasem nie minęła bo wiadomo różnie może być wiec ja czekam z zamiawianiem bilety do porodu :-)

cyśka- ja dostałam skierowanie do pracowni bakteriologicznej... Wcześniej tam położna pobierała mi wymaz na czystość pochwy :-), ale to bezpłatnie miałam... A teraz zadzwoniłam, żeby się zapisać na to i mi powiedziała kobietka w rejestracji, że 45zł kosztuje...
tynka27- ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu pigułek... Więc nie wiem, czy ta miesiączka to była prawdziwa, czy krwawienie z odstawienia... Zastanawiałam się, czy mogłam wcześniej zajść w ciążę biorąc pigułki...

dopiero co niedawno skończyłam segregować ciuszki, boszeeee ile tego mamy:szok: podzieliłam na rozmiary, to potem też będzie łatwiej, wystarczy pójść do piwnicy po odpowiedni karton, no i nie muszę prać wszystkiego na raz bo to też by nie miało większego sensu! jem teraz obiad, bardzo dobry mi wyszedł, ale jakoś nie mam apetytu, jeszcze zgaga do tego męczy:-( no i jakoś płakać mi się chce-zupełnie bez powodu, bo w sumie zadowolona jestem z efektów naszej dwudniowej pracy !!
Mama z kącikiem dla małej szaleć nie będę, po prostu komoda, łóżeczko i słupek, póki co wszystko po Matim i po córci koleżanki z ciuszków i pościeli, więc też wszystko ma po kimś i nie wydaje mi się, że przez to będzie gorsza niż brat ! Dla Mateo mieliśmy wszystko nowe, bo nie miałam od kogo dostać, ale w sytuacji kiedy planujemy rozpocząć budowę domu też liczy się każdy wydatek, więc cieszę się, ze nie muszę wydawać kasy na ciuszki, wózek, łóżeczko, bo to wszystko już mam, a wydatki na potem będą jeszcze na pewno sporo, więc zdążę jeszcze Jej sporo nakupować !!

Czesc Dziewuszki!
U mnie tez wszystko uzywane, szkoda mi kasy zeby kupowac nowe dla 1 dziecka.
No wlasnie szkoda bo przy pierwszej dwojce zesmy wszystko nowiutkie mieli i to takie dobre rzeczy bo chcielismy miec duza rodzine i wiedzielismy, ze to bedzie dla ... no 3-5 dzieci bylo w planie na poczatku (dopoki sie Kareniasta nie urodzila i nie dala popalic). Jedyne co zawsze bede nowe kupywac to: fotelik samochodowy, buty, bielizna, reczniki i takie personalne rzeczy.
Agatka ja raz w zyciu uzylam tetrowych pieluch. Do pierwszej kupy. Powiedzialam wole jesc suchy chleb ale Pampersy musza byc. Wlasnie widze, ze laski sprzedaja materialowe pieluchyczy majteczki nie wiem ale UZYWANE. Yeeew obrzydzajace dla mnie. Jakies dziecko w nie sralo i teraz je sprzedaja?
Chusty tez nie uzywalam, przy Karen uzywalismy nosidelka i sie sprawdzilo.
OlciaLolcia ja mialam wlasnie na tej wizycie pobierany wymaz. Nie dzwonili od lekarza wiec chyba wyszedl OK ale w pn sie jeszcze spytam.
Co do rabnietych snow to ja wygrywam. Czesto mi sie snia normalnie jak z kina akcji.
A dzisiaj mi sie snilo, ze nasza OlciaLolcia do mnie zadzwonila i ze otworzyla swoja restauracje:confused: ale byla tam jakas laska, ktora sie we wszystko jej wtracala i Olcia do mnie zadzwonila i poprosila zebym przyniosla jej jakies lepsze ciuchy zeby bylo widac, ze to ona jest wlascicielka.
C.d. poszlam na gore po ciuchy dla Olci i juz moj synek byl w lozeczku i zmienialam mu pieluche ale on byl taki malutki jak dlon. THE END
Taa nie ma to jak sny.
Biore sie za rozbieranie choinki i chowanie wszystkich ozdob swiatecznych. Milego dnia!

Agatka ja raz w zyciu uzylam tetrowych pieluch. Do pierwszej kupy. Powiedzialam wole jesc suchy chleb ale Pampersy musza byc. Wlasnie widze, ze laski sprzedaja materialowe pieluchyczy majteczki nie wiem ale UZYWANE. Yeeew obrzydzajace dla mnie. Jakies dziecko w nie sralo i teraz je sprzedaja?
Chusty tez nie uzywalam, przy Karen uzywalismy nosidelka i sie sprawdziło.

:) ja w tetrę też bym nie weszła... ale w te "nowocześniejsze" wielorazówki to spróbuję :) oczywiście nowe - bo nie wyobrażam sobie kupić ich używanych... co jak co?! ale gaci się nikomu nie pożycza a feeee...

Tu możesz zobaczyć te co ja spróbuję używać :
Pieluszki wielorazowe ECO BOBOLIDER z wkładem z mikrofibry - Pieluszki wielorazowe

Jak mi wyjdzie to pieluchowanie to się okaże... jak narazie chęci i nastawienie pozytywne jest :p

reklama
Ja też myślałam kiedyś o pieluchach wielokrotnego użytku... ale sobie odpuściłam. Zostanę przy jednorazówkach.

Dziewczyny chyba mam pierwsze skurcze... Boli mnie dół brzucha troszkę po trzyma i puszcza - nie są one regularne ale co raz bardziej bolą. Czuję jak mały bardzo mi napiera tam na dole... wezmę zaraz sobie nospę - jak nie pomoże to chyba dzisiaj odwiedzę IP. Najgorsze, że m w pracy - a ja z Kubą sama w domu... Oby zaraz przeszło

Do góry