reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Niestety taka prawda, wydatki beda duze :( ciagle cos sie znajdzie do kupienia a w pl ogolnie rzeczy dla maluszkow czy starszakow sa naprawde drogie :(

Jak przyjezdzam do pl, to widuje sie z kolezankami, wiele z nich ma dzieci Nie ladnie przyjsc z pustymi rekami, tymbardziej ze widujemy sie np dwa trzy razy w roku, Wiec kupi sie w zaleznosci od wieku soki ciasteczka i inne pysznosci, i wydaje czlowiek majatek, w rodzinie tez mamy dzieciakow kilka wiec tez sie cos kupuje ... Ja osobiscie mam wielki szacunek do rodzin w pl bo naprawde ciezko czasem dziecku zapewnic to co by sie naprawde chcialo :(

reklama
mi tez się snil poród dzisiaj... że zaczęłam plamić i wypadł mi czop - i że byłam w tym czasie w Bydgoszczy - nie wiem skad ta Bydgoszcz się wzięła w śnie??

jak się obudziłam to cały brzuch z nerwów miałam twardy a plecy całe spocone...

teraz ja mam pytanie - jak bylam w szpitalu to wpisywali mi ze jestem w 32/33 tyg ciąży - a jak jest z narodzinami dziecka - ktory wpisują jak jest poród - tydzień skonczony, czy tydzień akurat trwający?

Munie - mi też się śniło, że czop mi wypadł i wyglądał jak masło... hehe czyli nie galaretka, a taka paćka. Jak widać każda z Nas ma takie sny. Trzeba się przyzwyczaić. Co do tygodni to też wydaje mi się, że skończone.

Olcia - to super, że wszystko ok u Ciebie. Mamy weekend dlatego mamusiek nie ma... ale ja zawsze jestem :p

Ja już po zakupkach, obiadku oraz pranku. Teraz znów zabieram się za naprawę kompa :p a spróbuję jednak sama coś z tym zrobić. Zainstaluje sterowniki do monitora - to powinno pomóc i będzie dobrze działać.

Łohoho się narobiło zamieszanie z tymi czopami :-D
mama2006- ja ślęczę cały dzień przed tym komputerem i już na głowę dostaję... Tak mi się marzy spacerek

Olcia - jeszcze troszkę musimy się przemęczyć i już niedługo będziemy na spacerki wychodziły z Naszymi maluszkami ;) też tak mam hehe... pobolewa mnie brzuchol i plecy chyba czas się położyć na troszkę. Szkoda tylko, że teraz mam stacjonarny - bo do wyrka nie mogę wziaźć go. A jak tam masz już wszystko dla JUNIORKA? ja dzisiaj kupiłam buty dla starszaka ;)

mama2006- kącik już przygotowany, we wtorek kupuję wózek, bo czekam na wypłatę :-). No i wyprawkę kosmetyczną. A tak to już wszystko skompletowałam :-) w ogóle dostałam skierowanie na badanie na obecność paciorkowców... Trochę się przestraszyłam, ale lekarz powiedział, że teraz się zaleca takie w ciąży, no i czytałam o tym trochę i rzeczywiście... Tylko skąd pieniądze brać na to wszystko :eek: bo refundowane nie jest. Któraś z mam miała coś takiego??

reklama
olcia - mi wymaz na obecność paciorkowców pobieral mój gin i żadnego skierowania na nie nie dostawałam.I płacić też nie musiałam bo skoro robił mi w szpitalu to w takim razie jest refundowane.Przynajmniej u mnie tak jest.Wydaje mi się że albo twój gin powinien pobrać Ci ten wymaz,albo poprostu w tym szpitalu tego nie robią.Sama nie wiem:eek:

Do góry