reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Sonka, teraz tak patrze na Twoj avatar iii ... Czy Ty czasem nie masz zdjecia z tanczacym i melodycznym fiucik!em doddam owlosionymm i z wielkimi jajami :p ale ja swinia jestem nooo :-p

Munie, dwa tygodnie szybko wam mina :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć jestem tu nowa i nie za bardzo wiem co gdzie i jak
yes2.gif
wiec myślę że może mi pomożecie .
Jestem w 35 tygodniu ciąży i trochę się boje rodzić w Żywcu czy mocie jakieś dobre opinie na temat tego szpitala???
aha a jak się robi ten pasek który widzę u was wszystkich???

Przewidywany termin porodu mam na 16luty 2012r

Hello Siwa79 :)) ja tez od niedawna jestem na tym watku :)
I nawet mamy termin na ten sam dzien, 16 luty :))
Postaram sie znalezc jakis watek gdie jest opisane jak sie wstawia suwaczki, bo ja w tlumaczeniu slaba jestem :( a co do szpitala to tez nie pomoge niestety bo ja w Irl rodzilam, i teraz rowniez rodze, ale napewno znajdzie sie kobietka ktora odpowie na twe pytania :)

Edycja,

Juz mam oo tu jest watek jak korzystac z forum :) znajdziesz tam wszystko na temat tych paseczkow tzn suwaczkow, sygnatur:) wiadomosci edycji, profilu etc :))

https://www.babyboom.pl/forum/jak-korzystac-z-forum-f42/

Ostatnia edycja:
Witajcie, w końcu udało mi się przebrnąć przez to co pisałyście...

Rano załatwiłam sobie komputer, m pojechał ze mną go odebrać i mamy stacjonarny :-) zamieniliśmy tel.komórkowy na komp stacjonarny (hehe jak zwykle wyczaję okazję). Potem pojechaliśmy na obiad do mojej mamy, a później m zabrał Nas do McDonalds. Dzisiaj się tak obiadłam, za wszystkie czasy ;) znów przez 2 tyg. przybędzie mi parę kg :p

Olcia - możliwe, że to był czop. Mi jak wypadł przy Kubie - to wyglądał jak biała galaretka na papierze. Ja po 2 tyg. pojechałam zobaczyć co się dzieje bo bardzo mi brzuch twardniał. Co do jego wypadnięcia to różnie z nim i porodem bywa. U nie których po paru godzinach może zacząć się akcja porodowa, a u innych po około 2 tyg. Może poczeka poczekaj jeszcze troszkę, a jak bardzo Cię martwi to jedź na IP. Ja miałam bez krwi, tylko samo białe, więc to co innego. Teraz obserwuję i nic jak na razie nie ma... brzuch mam wysoko, więc jak na razie nic nie zapowiada abym urodziła wcześniej. Mały daje czadu ;) ale uwielbiam te kopniaki jego. Trzymam za Ciebie kciuki.

Digitalis - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu !!!

Sonka - ja bym bratu m ciuszków nie dała. Bym powiedziała mu wprost, po co wyrzucali - tak by mieli dla drugiego.

Sylcia - pewnie, że to żaden wstyd brać rzeczy używane dla dziecka. Ja sama sporo rzeczy (ubranek, zabawek) dostałam dla drugiej pociechy. A dostałam je po to aby było mi łatwiej i wiadomo tańsze wydatki. To co dostałam przeznaczę dla koleżanki, która rodzi 2 miesiące po mnie, a te co kupiłam to sprzedam... trzeba sobie jakoś pomagać. ;)

Isia - no to super okazja Ci się trafiła z tym przwijakiem. A ja wczoraj na allegro wygrałam aukcję baldachimu i przybornika. Dzisiaj kobitka do mnie napisała, że z jednego się troszkę kolorek sprał i mi opuści 10zł :D więc znów super okazja. ;)

cyśka - ja biustonosze kupiłam do karmienia tym razem przez allegro i jestem bardzo zadowolona ;) więc może i Ci się uda coś fajnego znaleźć.

Dee - super masz tą menagerkę. Czasem jak jestem w Arkadii to zaglądałam to tego salonu, ale nigdy Cię nie zastałam :p super, że mąż się z pisał i pomógł przy szykowaniu ciuszków dla córci :D

Co do blizniak - to nie wiem jak jest w Szwecji (ale jak ja urodziłam przedwcześnie) to leżałam z Kubą 10 dni w szpitalu. Więc jeśli blizniak spotkał ten zaszczyt i maluch pojawił się wcześniej - to może być tak samo. Pewnie jak będzie już w domku to się do Nas odezwie. A dokładnie kiedy do Nas o tym pisała?

Zmykam spać dziewczyny, spokojnych i przespanych nocek życzę - do jutra.
To tyle zmykam spać

Sylcia na mojej głowie i w rękach faktycznie nietypowe gadzety - prezenty na wieczór panieński, ten w rękach jest owłosiony i tańczy, a na głowie są dwa na drucikach :zawstydzona/y:

Ja dostalam takiego fiuc!ika na 18 :)) i gdy przyjechalam do irl juz na stale To zostawilam go mlodszej siostrze, lezal sobie jako ozdoba smieszna z reszta innych gadzetow ... I raz z Nadia przylatujemy do pl a ona plynnie od 18 miesiaca mowi ... I tak patrzy na szafe i pyta ... Mamo a co to jest hmm ? I ze chce taka maskkotke tez dostac :p masakra :p

Jak ja dostałam ten gadżet do była przy tym moja 4 letnia siostrzenica i uparcie chciała się nim bawić mówiąc: "ciociu daj mi plosze tego lobaka" :cool2:

mama2006 ale sie ciesze, ze udalo sie Wam zamienic na komputer. Bez Ciebie forum nie byloby juz takie same.
Kurcze jak urodza sie dzieciaczki dziewczyny sie zaczna powoli wykruszac.:-(
A u mnie zero objawow a przeciez mam termin jako jedna z pierwszych (4 luty). Przy Karen czop mi wypadl jakos wlasnie 2-3 tyg przed porodem.

reklama
Hej Mamusie wkoncu was nadrobilam po paru dniach w skrocie napisze ze mialam wczoraj dosc gdyz wyladowalam w szpitalu nie czulam wogule ruchow mojego Leonka i stwierdzilismy z m ze jedziemy pojechalismy okolo 11 i tak siedzielismy do 3 nad ranem sprawdzili mnie i dziecinke jedynie czego nie zrobili to niezbadali mojej szyjki bo lekarze byli na cesarkach a polozne tu w angli moga zbadac szyjke od 37 tyg wiec kazali mi jechac do domciu i jak bedzie sie cos dziac to mialam wracac ale wszystko do tej pory jest ok czuje juz Leonka i jest git,staram sie nie robic za wiele bo tak jak mowilyscie wykracze sobie sama porod wiec stwierdzilam ze oleje i niesprzatalam za wieleee:no::no::no::no::no:
Wczoraj takze zamwilam mojej Mamusi bileciki do mnie do angli wiec tak sie cieszeee juz za 19 dni ja zobacze i bedzie ze mna prawie caly miesiac jupiiiiiiiiiii:-):-):-)
OlciaLolcia trzymam za Ciebie kciukiiiiii
Dobrze uciekam spac bo wkoncu mi sie oczy klejaa dobrej nocki kochaneeeeeeee

Do góry