reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Vanilia- gratulacje:). Dee- napewno to nic takiego:) I maz mi zrobil pobudke:/ eh nie moge sie ostatnio wyspac, jechal brata zawiezc na lotnisko. W dzien nie moge usnac choc bym byla na maksa zmeczona:/ dzisiaj mam gosci, wiec zapowiada sie dzien w kuchni... Wy juz po wizytach, a ja czekam do 13 grudnia i doczekac sie nie moge. Ciekawa jestem za ile bedzie nastepna wizyta, nie wiem jakie maja tutaj zwyczaje. Milego dnia dziewczyny:)

reklama
Witam Was sobotnio!Po pierwsze Vanilia gratulacje!!!!:):) domyślam się, że to wielka ulga dla Ciebie.

Po drugie.. za oknem, szaro buro i pada deszcz... już chyba lepiej jak spadnie ten śnieg i będzie ładna słoneczna pogoda (tak czy siak i tak nas nie ominie, bo ma spaść w tym tygodniu, byle tylko żeby słoneczko wyszło).
Wiecie co.. za niedługo świeta.. ale ten czas leci, a potem już tylko styczeń i na świecie będą nasze Maleństwa.. każda z nas wyczekuje na swój mały cud:):):)

Miłego dnia dziewczyny!

Hej dziewczynki. Ale mi się dobrze spało z takim luzem psychicznym:-D dziękuje wszystkim za gratulacje, stawiam każdej drinka bezalkoholowego:-D

Dee dobre podejście, nie denerwuj się i obserwuj, na razie nic takiego się nie dzieje ale gdyby co to jesteś czujna. Na pewno to nic takiego, malutka szaleje znaczy że dobrze się czuje:tak:

Munie oo to teraz za Ciebie będziemy trzymać kciuki:tak: ja mgr dopiero zamierzam robić, ale chyba zacznę dopiero od października. Muszę zrobić sobię troche przerwy

musze sie zabrac za jakieś sprzątanie

u mnie kiedyś był taki zapał do uczenia się i studiowania, ale od kiedy jestem w ciąży, jakoś to mi przeszło. ja już na tej obronie zamierzam zakończyć studiowanie, 8 lat to zdecydowanie za długo, chociaż musze przyznać, że kiedyś przy szukaniu pracy taka harówka się opłaciła.

Witam sobotnio. Nic mi się nie chce. Pada deszcz, jest szaro, m w pracy. A ja powinnam za coś sie wziąć ale myślę o łóżku tylko. Wczoraj poszalałam w kuchni i zrobiłam eklerki, właśnie robi sie kawusia i zjem sobie z jednego :-)

Na obiadek planuję pierogi z mięskiem. No i chyba zupkę szczawiową ugotuję. Sprzątania już za dużo nie mam bo do dwuch tygodni przyjedzie nowa sofa i mebel pod telewizor więc zabiorę się za wszystko wtedy, przed samymi świętami. A resztę mieszkanka już zaczełam. Tylko na okna nie ma czasu. Albo pada albo w pracy jesteśmy , a po 15 już nic się nie da zrobić bo ciemnieje.

Maleństwo skacze w brzuszku jak szalone, dzisiaj już mnie obudziło o 5 rano, ale na szczęście jakoś usnełam.

Miłego dzionka dziewczynki.

Dee_ staraj się o tym nie myśleć jakieś jednorazowe tego typu upławy mogą się zdarzyć. Ja miałam taki sam we czwartek wieczorem, i cały piątek i jeszcze dzisiaj z rana latałam do łazienki żeby sprawdzać czy więcej nie pojawiały się. Ale nie jest ok.
Ja wizyte mam 14 grudzień, też nie mogę się doczekać. Muszę sie dowiedzieć jak ułożona jest dzidzia.

Kurcze zapomniałabym.. 17 grudnia mamy Julbord z pracy, Przedświąteczne spotkanie pracowników w restauracji. Mam taki dylemat co ubrać, że aż chęci mi znikają wogóle do pujścia tam. a brzuch jeszcze urośnie do tego czasu.

Witam mamunie :)
No to my już po śniadanku i kawusi:) mężuś dziś cały dzień w domku to przynajmniej mi się nudziło nie będzie hehe przy nim zawsze mam coś do roboty:-D
Jutro za to jedziemy na cały dzień do mojej rodzinki.Odwiedzę babcię ukochaną i jedyną już.Mamuśke jeśli będzie w domku i rodzeństwo:-)
Ja na szczęście wczoraj już wszystko posprzątałam ,tylko m jeszcze kurze dziś ogarnie i wsio:) wczoraj nie miałam już na to siły.

Dee_ ja też się zastanawiam czy ten gynazol mi cosik pomoże...może chociaż trochę mam nadzieje.Ale zdziwiło mnie bardzo bo jak go "załadowałam" to w aplikatorze nie bylo go aż tak bardzo dużo.A wczoraj przez cały dzień ze mnie "wylatywał" w dużych ilościach i dziś od rana też... chyba tam w środku się rozmnożyła i powiększyła jego objętość:szok:
A teraz czekamy z moim m na relacje w tv z rajdu barbórki.Bo mój m to były rajdowiec i jak się poznaliśmy to odrazu zaraził mnie pasją do rajdów i tak już zostało.Jak nie bylam w ciąży to jeździliśmy na rajdy te w wawie i na mazury też.A teraz to pozostaje mi tylko oglądanie w tv:-(

A ja dzisiaj wstałam po 7mej rano i spać nie mogłam... ubrałam się o 7:30 byłam już na zakupach. Poszłam na nie bo głodna byłam hehe musiałam sobie coś do jedzenia kupić. Nad ranem miałam strasznie głupi sen. Śniło mi się, że miałam na wkładce krew i skurcze czułam. Pojechał do szpitala, tam po paru godzinach mnie zbadali i kazali szukać innego szpitala... tego przedwczesnego porodu się obawiam (dlatego takie rzeczy mi się śnią). Po za tym śniło mi się, że pękł mi brzuch w miejscu gdzie jest pępek i miałam dziurkę i mogłam do środka zaglądać... straszna głupota.

Zaraz coś zjem i chyba z młodym pojadę do CH FORT WOLA. Ma tam być spotkanie z Św. Mikołajem (może coś dostanie lub wygra) co prawda nie chce mi się ruszać, ale to tak samo jak siedzieć w domu. Pewnie zachaczę od razu o REAL i kupię paczkę pieluch (z moim kuponem).

Na obiadek dzisiaj gulasz, więc obiadek gotowy ;)

Dee
- trzymam kciuki aby było wszystko ok.

Zmykam odezwę się później, miłej soboty

Munie do tych odkładanych spraw najtrudniej się zabrać, ale dasz radę - oby Ci tylko choróbsko minęło, ale do środy jeszcze trochę czasu;)

blizniak zawsze mozesz sie wykręcić złym samopoczuciem i nie pójśc. Jak masz się czuć jak wieloryb to lepiej sobie odpuścić, niż się męczyć. Pod koniec ciąży wszelkie spotkania towarzyskie coraz mniej cieszą, kiedy człowiek ledwo sie ruszyć może, a i tak jeszcze czekają nas święta. Pamietam jak rok temu bratowa była w 8 msc na Wigilii to aż mi jej żal było.

mama2006
dziś ogólnie dużo imprez Mikołajkowych, moje chłopaki też poszły się wybawić (dmuchana zjeżdzalnia ma być, Mikołaj, malowanie twarzy, itp) ale gdzieś na Ursynowie, więc bliżej:)

Mi sie dzis pomyliło i odruchowo wstałam 7:20, wstawiłam kawę, poszłam do toalety i dopiero uświadomiłam sobie że dziś sobota i mogę jeszcze pospać. Niestety młody miał ten sam odruch i zażyczył sobie śniadanie jak juz wstałam:D no ale przynajmniej potem jeszcze pospaliśmy... ale warto było bo mężuś gofry zrobił na śniadanko:)

Witam dziewczyny sobotnio.

*Vanilia* ogromne gratulacje. Należało Cię się, po tym co przeszłaś ze swoją promotorką.

Jak zwykle nie śpię od 5. Coraz gorzej się czuję po nocy, strasznie kręgosłup mnie boli, bez względu na to, jak leżę. Najlepiej mi jest w pozycji półleżącej ale tak jeszcze nie próbowałam spać.
My dziś rodzinnie na zakupach byliśmy. Jeździmy do miejscowości niedaleko nas na ryneczek po niemieckie produkty, chemia, słodycze itp. Mamy tam ulubionych sprzedawców. No i po dzisiejszych pokaźnych zakupach jeden z nich wydał mi resztę i kazał poczekać bo coś przyniesie. Liczyłam na jakąś paczkę cukierków albo czekoladowego mikołaja a on przyniósł wielką maskotkę krówki z milki. Młoda wniebowzięta, tym bardziej że krówka ma metalowy dzwonek, który dzwoni przy każdym ruszaniu. No to jeden mikołajowy prezent ma zaliczony :-)

U mnie drugi dzień rybka na obiad, bardzo się cieszę, że m się w końcu do nich przekonał i chętniej je.

reklama
Witam, nadrabiam was codziennie ale nie mam kiedy pisac.
VANILIA- gratuluje!!!! wkoncu promotorka z glowy
:-D
Wczoraj bylysmy z siostra w biedronce i zauwazylysmy oprocz pieluch dada ze sa jeszcze jedne jakas nazwa na L ,teraz dokladnie nie pamietam, chcialam sie was spytac czy ktoras z was je uzywała???
Ja teraz dobrze spie, choc mloda siostry zasypia 22-23,wstaje roznie, choc ja i tak 7:30 standardowo juz oczy otwarte i czekam:-)
A moja mloda dzisiaj mamusie pokopala tak ze widzialam fale na brzusiu:tak:
Pozdrawiam i zycze milego weekandu

Do góry