reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Witam wszystkie lutówki- dołączam do Waszego grona z terminem na 02 luty 2012- oby, oby :)
Nie nadrobię wszystkiego bo za dużo produkujecie ;) co prawda w nocy długo zasnąć nie mogę ale nie na tyle długo żeby nadrobić 7 msc wpisów.
Co do podduszania dzidziusiów w nocy to moja położna i gin obie mówią, że jest to możliwe śpiąc na prawym boku ale raczej mało realne bo maluszek zacząłby się nerwowo wiercić i na bank obudziłby tym mamę. Jednak aby uniknąć przeden wszystkim stresu lepiej spać na prawym jak najmniej- ja akurat zasypiam na prawym bo inaczej jakoś nie umiem i wszystko jest w porządku.
A co do spania na plecach to chodzi głównie o to, że dzidzia uciska dolny odcinek lędźwiowy, który i tak jest na naszym etapie ciąży mocno wygięty, efektem może być ostry ból lub odrętwienie kończyn. Akurat tego doświadczyłam niestety- kość ogonowa zaczęła uciskać jakiś nerw powodując bl i lekki niedowład-takie mrówki okropne, na szczęście niuni niczym to nie zagrażało.

reklama
Witam wszystkie lutówki- dołączam do Waszego grona z terminem na 02 luty 2012- oby, oby :)
Nie nadrobię wszystkiego bo za dużo produkujecie ;) co prawda w nocy długo zasnąć nie mogę ale nie na tyle długo żeby nadrobić 7 msc wpisów.
Co do podduszania dzidziusiów w nocy to moja położna i gin obie mówią, że jest to możliwe śpiąc na prawym boku ale raczej mało realne bo maluszek zacząłby się nerwowo wiercić i na bank obudziłby tym mamę. Jednak aby uniknąć przeden wszystkim stresu lepiej spać na prawym jak najmniej- ja akurat zasypiam na prawym bo inaczej jakoś nie umiem i wszystko jest w porządku.
A co do spania na plecach to chodzi głównie o to, że dzidzia uciska dolny odcinek lędźwiowy, który i tak jest na naszym etapie ciąży mocno wygięty, efektem może być ostry ból lub odrętwienie kończyn. Akurat tego doświadczyłam niestety- kość ogonowa zaczęła uciskać jakiś nerw powodując bl i lekki niedowład-takie mrówki okropne, na szczęście niuni niczym to nie zagrażało.

i witamy nowa lutowke :)
co strona w necie to pisza co innego, to samo co lekarz... to mowi co innego... tak jak Olcia pisala nasze matki spaly jak im wygodnie bylo i jakos nic nam nie brakuje, a teraz juz zaczynaja wymyslac roznosci i ciagle tylko sie same stresujemy... a tego akurat nam nie potrzeba.

dlatego ja właśnie śpię jak mi wygodnie i zakładam, że skoro spokojnie śpię i wstaję w miarę wypoczęta to wszystko jest ok. I tak się ciesze, że w ogóle udaje mi się zasnąć. Jak mnie coś zaboli albo zakuje to się wtedy przekręcam i problem z głowy- nie dajmy się zwariować :)

chouette witam serdecznie - ja mam również termin na 2.02.2012 :)
a co do spania we właściwej pozycji to nie ma idealnej. Mój lekarz mówi, że najlepiej jest spać i odpoczywać na lewym boku, ale wg niego najlepiej nie oznacza tylko i wyłącznie. Dlatego jeśli mogę leżę na lewym boku, ale jak przestaje mi pasować to i prawy bok zaliczam i na pleckach też często leżę. To jest tak samo jak z dietą, aktywnością fizyczną czy seksualną - można wszystko ale z umiarem (jeśli oczywiście ciąża przebiega prawidłowo)

hej kochane:-)
Troszke mnie tylko nie było a tu tyle do nadrobienia:szok:sporo stronek .

OlciaLolcia-kurcze to faktycznie masz problem z psiakiem ,tak jak dziewczyny piszą najlepiej pujść do weterynarza-jak dobry specjalista to bedzie wiedział oco chodzi.Kurcze fakt faktem normalne że pies szczeka ,ja bardzo lubie psiaki ale np.ten za płotem mojego sąsiada to doprowadza mnie do szału.Ide sobie do domu z zakupów a on wyskakuje jak z pod ziemi i szczeka jak szalony-zawsze się jakoś tak zaczai pod drzewkami a potem wyskoczy i straszy.Głos ma tak mocny i donośny że :szok:U nas na podwórku zawsze się jacyś ludzie kręcą-klienci warsztatu ,także pies szczeka jak najęty i z tego co wiem to większości mieszkańcom naszego osiedla przeszkadza.Wina jednak właścicieli bo z takim wielkim psem trzeba by byłó gdzieś na spacer wyjść ażeby pies się wyszalał i wybiegał,a tak biega tylko przy domu.

Co do farbowania włosów to w pierwszej ciąży farbowałam i mała nie jest ruda:-Dteraz też farbuje i nie widze żadnych przeciwskazań.Z tego co pamiętam to w szkole żadnych wzmianek na temat farbowania włosów w ciaży nic nam nie mówiono.Mi osobiście wydaje się że to nieszkodzi ,może jakbym miała ciąże od początku zagrożoną to bym się wstrzymała,ale na szczeście wszystko ok i bez farby bym niewytrzymała.

mama2006-widze że ostatnio u Ciebie gorsze samopoczucie.Oby było lepiej bo człowiek chodzi taki wymenczony.Ja już pomału mam dość-cała lewa strona mnie tak boli że poprostu chodze i marudze bo już nie moge.Bez róznicy czy stoje czy leże czy siedze tak samo boli,cała lewa strona-takie kłucie i cała jak ja to mówie "pisia"w sodku boli,aż się boje co bedzie dalej jak do końca jeszcze sporo czasu a ból czasem nie do zniesienia:no:w szoku jestem bo taki ból czułam będąc w 8.5 miesiącu ciąży,a teraz taki ból mam od 6miesiąca z przerwami.

Jutro mam wizyte u mojej gin,także nie wyjde z gabinetu jak mnie dobrze nie zbada,bo musze wiedzieć czemu aż taki ból ,bo tak mi ta lewa strona daje popalić że mam dość.Przy ostatnim badaniu i usg,lekarka mówiła że dziecko jest bardzo nisko główką ułożone dlatego mnie tak mocno boli bo uciska.Teraz mnie to troszke niepokoi czy to jest normalne bo naprawde ból masakryczny.

Jutro moja kochana mama przyjedzie i umyje mi część okien i w środe reszte,widzi że ja się źle czuje i nie dam rady,zresztą jakbym dobrze się czuła to i tak mąż by mi niepozwolił,stwierdził ze ja sam umyje.Moja mama jak to usłyszała to powiedziała że woli to za mojego ema zrobić:-)co kobieca ręka to kobieca.

Dziś byliśmy z emem u lekarza bo małej doszedł mocniejszy katar i kaszel,dziś raz jeszce zerknął na te plamki i nie była to ospa,z jednej storny dobrze a z drugiej jak pomyśle to mogła by przejść teraz ospe,jak pożniej przyniesie ospe do domku to i Wiktorek zaraz załapie.

widze że nocki macie średnie ja śpie ale z tym że się przebudzam dość często ,troszke śpie na lewym boku a troszke na prawym ze względu że cała lewa strona mnie boli to niedaje rady spać tylko wyłącznie na lewej stronie.

Pluszaczek-gratuluje nowego lokum:-)niech się Wam dobrze mieszka :tak:

Nic zmykam pomału wena na pisanie się kończy ,zerkne jeszcze na wątek zakupowy:-)

Hej dziewczyny.
Pierwszo Dee_ mój m ma taką golarkę tę tańszą co podałaś link. Mówi ze jak miałby komuśpolecac to lepiej dołożyc i kupic troszke lepszą. On miała już parę. Trzy głowicowa jest lepsza no i ta nie ma trymetru czy czegoś tam co podgala lub skraca. Moze złużcie sie z ciocią?

U mnie spanie jako tako. W sobotę i niedzilę juz tak na wieczór pokówało mnie serducho. I zastanawiałam sie czy to dzidzia na jakąś żyłę uciska czy poprostu nerwy i pracka. Ma któraś z w was coś takiego. Nie mogłam wziąc nawet głębszego oddechu tak kuło. Ale obeszło się bez pogotowia.

Ja dzisiaj po pracy poprasowałam masę naszych ciuchów i pierwszą partię dzidziusiowych. Porobiłam nawet fotki tych ostatnich co zakupiłam ale dodam już jutro bo nie mam siłki. Nogi to czuję pod gardłem normalnie.

na obiadek miałam placki ziemniaczane, pyszne były. No i zaspokoiłam swój smak którego mi narobiłyście. No to na co teraz kolej? hahhahaha

Spokojnej nocki:-)

dagrab-a to widze że jutro mamy taki sam obiadek:tak:mam w palnie zrobić spagetti Bolonese,smacznie i szybko:tak:.

Dee-mój m też używa elektrycznej golarki i bardzo sobie chwali ,ma taką dwugłowicową fakt ta 3głowicowa lepsza ale sporo droższa,z boku jest taki trymer do podcinania i podgalania baczków czy wąsa.Pamiętam że jak emowi się nożyki tzw ostrza stępiły to zakupił nową maszynke bo bardziej się opłacało.Pamiętam że mojemu tacie pod choinke kupiliśmy takową w prezencie to stwierdził że nie lubi się taką golić,no tak to jest całe życie nauczony normalnymi się golić.Ale te elektryczne sa super mój sobie chwali i niema podrażnionej skóry.

Ja to kurcze pomysłu nie mam co emowi zakupić w prezencie,zapewne coś na ryby mu kupie bo z tego będzie miał radoche.

reklama
Cześć dziewczyny

Dawno dawno nie pisałam, ale niestety nieco życiowych problemów przeszkodziło mi w tym. Na szczęście z dzidzią wszystko ok :).

Odezwę się jutro już na spokojnie, jak co nieco nadrobię.

Dobranocki :))

Do góry