reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

reklama
Pluszacze rewelka ze udalo Ci sie nagrac :) ja zawsze jak sie smieje jak mlody skacze biore szybko tel a on sie uspokaja ja czekam i czaekam a on nic, no to odkladam tel a on znow szaleje :-D

Ja dzis tez nie moglam sie zwlec z lozka a teraz jakies sniadanko a potem zakupki! nie mam pomyslu dzis na obiad!

myszka2829 Nie życzę nikomu takiego gin,a jak jeszcze to pierwsza ciąża i wszystko to nowość to masakra taki gin :no:

Ja naleze do tych osob, ktore nie pozwalaja sobie w kasze dmuchac. Jesli cos wydaje mi sie nieprawdopodobne, najpierw sprawdzam dla pewnosci, a potem walcze czasem z wiatrakami... ale takiemu pseudo doktorkowi to bym nie popuscila, wlasnie dla tych pierworodek. Sama zmieniajac lekarza.
Kasa z NFZ-tu idzie za pacjentem, wiec teraz to nie problem.

hej laski:)
Pluszacze superowy filmik, ja mam tak jak Flower, kiedy biorę tel mały przestaje się ruszać, jak odkładam daje czadu od nowa ;)

jadłam śniadanie ale znów jestem głodna hehe już nie mam pomysłu co by tu zjeść, skorzystam chyba z tego bloga naszego forumowego i coś spichcę:)

A ja dzisiaj robię pomidorówkę :) M sobie zażyczył :) A jeśli chodzi o święta, to my z m mamy 9 dzieciaków w rodzinie (z czego ja 3 chrześniaków, m jednego) dlatego nie robimy prezentów dorosłym. Poza tym szwagierka 3 swoich dzieci nazwała grudniowymi imionami i dochodzą kolejne 3 prezenty + moja mama Ewa i rocznica ślubu rodziców i teściów - masakra. Nawet z m. odpuściliśmy sobie prezenty, bo wolimy kupić coś dla małej. Wigilie robię u siebie, bo do mamy chodzimy z siostrami co drugi rok, a teście nie lubią robić świąt więc zapraszamy ich do nas - szkoda tylko, że dowiedziałam się właśnie, że mąż idzie w wigilie na nockę i w sylwestra prawdopodobnie też - a zaprosiliśmy czwórke dzieciaków moich sióstr na sylwestra żeby one z ich m. mogły się pobawić - i chyba zostane z tym sama :( A co do przygotowań dla dzidziusia to mnie pocieszyłyście - myślałam, że tylko ja jestem taka narwana i mam większość rzeczy przygotowanych - bo komoda już kupiona (z IKEI z serii LEKSVIK - polecam razem z przewijakiem) i ciuszki poprane i poprasowane (na siedząco - całkiem całkiem mi szło to prasowanie). Co prawda mieliśmy ogromną pomoc, bo ja kupiłam tylko jeden śpioch - nie mogłam sie oprzeć, a resztę ciuchów dostałam od sióstr (jedna ma bzika na punkcie zakupów więc jest tego cała masa i naprawde mała bedzie miała w czym wybierać :) Poza tym wszystko już kupione poza pieluchami i kremami (tez zamawiam probki żeby wypróbowac na co mała bedzie uczulona, bo ja niestety jestem alergikiem, na razie przyszły z J&J - czekałam na nie ok 2 tyg) i wozek nie kupiony, ale wybrany X-Lander XQ fioletowy bo mam bzika na punkcie tego koloru. Najchętnej też bym już pościel dla małej uprała i przygotowała łóżeczko, ale do 2.02.2012 jeszcze duzo czasu i musze poczekać.
Pluszacze - film super!!! Ja chciałabym uchwycić na zdjęciu nóżkę albo roczkę małej - niektórym się to cudownie udaje.
Krewetka - ja jestem z Poznania, tzn 1 km za tablicą Poznań :)
Mam do Was pytanie dziewczyny - jak jest ułożony Wasz dzidziuś?? Bo moja córcia przez 3 miesiące była główką w dół - gotowa do porodu, a wczoraj na wizycie okazało się, że się odwróciła o 180 stopni - moj gin dal jej 3 tygodnie do nastepnej wizyty zeby z powrotem sie ustawiła, jak tego nie zrobi to male szanse na porod silami natury - pozostaje cesarka, której bardzo bym nie chciala... takiego psikusa zrobiła nam nasza kruszynka... Myślicie, że mamy jeszcze szanse - to juz wlasciwie 31 tydzien...
Kornelka.jpghttp://www.suwaczki.com/tickers/eiktlbet0vomfeg9.png

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj część nocki miałam z głowy... od 2 się obudziłam i nie mogłam spać (bąbel tak się kręcił, że spać nie mogłam) mój wierci pięta kochany :-)

Flower
- ja mam zupełnie tak samo. Przez cały dzień wczoraj próbowałam uwiecznić jego ruchy, ale on jak tylko próbuję nagrać przestaje się kręcić - jak odkładam aparat to od nowa się wierci hehe ;) spryciarz mały rośnie ;)

Renatka
- to nie za ciekawie z tym lekarzem. Ja mimo to bym poszukała sobie lekarza w Wawce, zawsze to bliżej do szpitala. Ja mam bardzo fajną doktorkę (ale nie będzie jej przy moim porodzie) ponieważ ,,zaraziła się od pacjentek,, i też jest w ciąży. Na Inflanckiej w przychodni (jest bardzo dużo fajnych lekarzy). Z jakiej dzielnicy jesteś?

Dzisiaj znów zostawiałam Kubę w domu, nawet budzik wyłączyłam i się wszyscy wyspaliśmy hehe. Zastanawiam się co z tym zebraniem - czy iść na nie:confused2:

Odezwę się później

reklama
Vanilia strasznie lubi ta piosenke bo tylko na niej moglam go nagrac a cieszylam sie z tego powodu jak dzieckooooo:-D:-D:-D:-D:-D
Digitals no i swietne rozwiazanie naprawde ja tez chce miec synka przy mnie :-)
Renatka ale cham i prostak z tego lekarza czy predzej na twoim miejscu bym go zmienila buziolkiiiiii
Dagrab ojjj tak tak standard to laptop na kolanach a tym bardziej ze czesto leze na lozku albo siedze na sofie i ze wzgledu na te puchnace nogi to trzymam nozki na poduszce na lawie i laptop na nogach heheheheh a meza nie powiem masz kochanegooooo
Flower moj maly pierwszy raz sie dal nagrac ja co raz probuje juz nawet mialam wyuczony sposob caly czas trzymalam kom z wlaczana kamerka i jak tylko sie zacza ruszac to szybciutko play i nagraywalam ale niesttey skubany nie lubi paparazzi i sie uspokaja wiec chyba lubi ta pioseneczke bo przy niej mu nawet kamera nieprzeszkadzala heheheheheh
Sonka86 fjnie ze masz juz prawie wszystko ja jeszcze sto lat za murzynami ze wzgledu na to ze szukamy mieszkania i bedziemy sie przeprowadzac wiec nie ma sensu kupowac teraz bo trzeba bedzie to nosic wiec stwierdzilismy ze bierzemy sie na calego w polowie grudnia za kupowanie rzeczy dla dzidka i na poczatku stycznia,co do ulozenia dzidziulka to moj Leonek juz ulozony glowka w dol i mam nadzieje ze tak zostanie i trzymam kciukiiii aby twoja dzidzia sie przewrocila spowrotem&&&&&&&&&&&&
A ja tym czasem musze zaczac sie szykowac do prackki bo mam na 14 i chyba musze kawusi sie napic bo po jedzonku mi sie oczka kleja no nic po pracy jeszcze do was zajze a tym czasem zycze wszystkiom mamusiom milego dzionka

Do góry