reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Na szybko nadrobiłam weekendowe zaległości ;) Jakiś spory wysyp lutowych mamusiek ostatnio :-) Gdzie wy dziewczyny byłyście jak was nie było :-D?
renatka.wawa masz byka w suwaczku :-pGdyby do narodzin Wojtusia zostało 26 tygodni, to Ty byłabyś dopiero w 14 tc i miałabyś termin gdzieś na czerwiec ;-)Chyba przekombinowałaś z opisem, zamiast "do narodzin zostało 26 tyg..." powinno być "jestem w 26 tc..."
magnoli to strasznie smutne co Cię spotkało :-(Aż wierzyć się nie chce że takie tragedie mogą wydarzyć się w zaawansowanej ciąży... Jestem pewna, że na córeczkę przelejecie podwójną porcję miłości :tak:
krisowa nieźle masz przerąbane z tym drętwieniem i skurczami :szok: Mam nadzieję, że nie męczą Cię z taką siłą codziennie. Ehhhh normalnie chyba powinnam się cieszyć, że mnie "poraża" tylko w nocy od czasu do czasu jak się zapomnę i próbuję się przeciągnąć w półśnie.

reklama
Witam nowa mamusię.Napisałaś że masz termin na 24 lutego ja na 25 lutego.Twoja córcia faktycznie duża ale to nic będzie silna i zdrowa:)Ja będę miała chłopca ale nie wiem ile warzy muszę zapytać lekarza na następnej wizycie.Ja niedawno wróciłam z kościoła,Wojtuś był grzeczny spał sobie tym razem bo ostatni przestraszył się organów jak tylko siostra zaczęła grać to kopał i się wiercić ha ha

.Witam wieczorkiem,własnie wróciliśmy z imprezki urodzinowej mojego chrześniaka troszke pojadlam ale za długo niemogę siedzieć bo mi brzuch twardnieje:no: mimo brania tego magnezu i nospy:no:
Nowe mamusie witamy,witamy:-):tak::tak: i zapraszamy do częstego udzielania się na lutówkach.
KRISOWA a te bóle rąk miałas przed ciązą? bo mi to wyglada na zespół cieśni nadgarstka,podobno w ciąży wskutek zmian hormonalnych objawy się nasilają.Wiem co to za ból:no: zwłaszcza nad ranem a potem dłonie są słabe tak jeszcze kilka godzin po wstaniu.Miałam to wcześniej ból że plakałam po nocach na szczęście w ciąży mnie jeszcze nie złapało.
Co do ruchów u mnie są tak intensywne że czasem czuję główkę tuż nad pępkiem a czasem jest tak jakby maly rzucał się jakby był na uwięzi:no: niewiem czy to normalne:confused2:

Dee_ jak Ty to uchwyciłaś kochana. Ja jak tylko rękę przyłożę jak dzidzia kopac zaczyna to odrazu cisza. Czasem uda mi sie zaopserwowac, ale o nagraniu nawet nie mam mowy :-)

Ja tez mam dretwienie nadgarstków, ale byłam przekonana że w pracy nadwyrężam.

Witam kolejne lutowe mamusie :-)

Czesc Dziewuszki!
Udalo mi sie wczoraj chatke ogarnac i przebrnac przez stosy prasowania. Dzisiaj papierologie od rana cwicze, Boze ile sie tego uzbieralo (wlasnie sobie zrobilam przerwe).
Kolezanka sie zapowiedzala, ze przyjedzie pozniej zostac z dzieciakami a my wybywamy do kina i na obiadek.
Milej niedzieli!

Również witam nowe Mamusie :-D

Ja nadal sie kuruje, gardlo cale czerwone, do tego dzisiaj doszedł jeszcze katar:no:
Biedne jestescie z tymi skurczami i pozostalymi dolegliwosciami, mnie to na szczescie jeszcze ominelo.

poroniona, ANEK Mja przed ciążą miałam coś takiego, aler schudłam bardzo duzo i odpusciło, teraz przytyłam bardzo dużo i wróciło
podejrzewam ze to zespólł cieśni, ale po ciązy schudnę
u mnie w nocy to się nasila, własciwie i w dzien, ale podczas leżena. dziś ból w nocy ossiagnął apogeum, ze wyłam z bólu, ale w dzień szczególnie prawa ręka, a raczej dłoń jest jakby nadwyrężóna i niesprawna w ok 40 %
przeżyję, potem z tym powalczę, póki co ani rtg, ani leków brać nie mogę

krisowa nie to ja nie mam aż w takim stopniu, u mnie to raczej jak przykurcz dłoni i cieżko mi wyprostowac po nocy, ale nie mam tak codziennie. Kontroluję juz siebie w nocy żeby dłoń leżała wyprostowana a nie podkurczona. trzymaj się i oby nie powtarzało Ci sie to zbyt często :-)

reklama
krisowa nie to ja nie mam aż w takim stopniu, u mnie to raczej jak przykurcz dłoni i cieżko mi wyprostowac po nocy, ale nie mam tak codziennie. Kontroluję juz siebie w nocy żeby dłoń leżała wyprostowana a nie podkurczona. trzymaj się i oby nie powtarzało Ci sie to zbyt często :-)
ja wytrzymam, śpię w pozycji półsiedzącej, wszystko zniosę dla synka

Do góry