reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
krisowa - ja też taka zdechła jestem że szok.A oczy to mi się tak kleją jakby już 24była...hehe mam nadzieję że do Tańca z Gwiazdami jakoś wytrzymam ale ciężko będzie:)

ja mam postanmowienie że pojdę koło 19 pod dłuższy prysznic (jutro wizyta) a potem wracam na kompa, odpalam tv i ogladam tzg i piszę tutaj :) bo znów na 2 dni znieknę (mąż ma duzy projekt do zrobiniea) a mamy biede bo tylko 1 komp w domku (jak nigdy )

a ja teraz coś sobie zjem :) i potem polecę do wczesnociązowej koleżanki :-) Mój się kolegi nie wypytał o żadne ważne szczegóły typu termin, który to tydzień :D ale to facet, to wiadomo. A rzecz jest o tyle ciekawa, że jakoś lipiec/sierpień odwiedziliśmy tych znajomych (jak już moja ciąża była bezpieczniejsza) i właśnie po naszej wizycie naszło ich, że zaczną się starać o drugie dziecko. Pozazdrościli i wzięli się do pracy ;-) Mój o tym nie wie, ale... ja zdecydowałam się, że staram się o malucha, jak okazało się, że 10 lat młodsza koleżanka jest w ciązy, więc mnie też "pozytywna zazdrość" nakręciła. Sporo dzieci planuje się wśród znajomych w ogóle w tej okolicy :D jeszcze jedna koleżanka odstawiła jakiś czas temu tabletki, a druga planuje zabrać się od stycznia (chce do tej pory unormować tarczycę - Hashimoto i szykować się do egzaminu na nauczyciela - taki ostatni egzamin).

a ja teraz coś sobie zjem :) i potem polecę do wczesnociązowej koleżanki :-) Mój się kolegi nie wypytał o żadne ważne szczegóły typu termin, który to tydzień :D ale to facet, to wiadomo. A rzecz jest o tyle ciekawa, że jakoś lipiec/sierpień odwiedziliśmy tych znajomych (jak już moja ciąża była bezpieczniejsza) i właśnie po naszej wizycie naszło ich, że zaczną się starać o drugie dziecko. Pozazdrościli i wzięli się do pracy ;-) Mój o tym nie wie, ale... ja zdecydowałam się, że staram się o malucha, jak okazało się, że 10 lat młodsza koleżanka jest w ciązy, więc mnie też "pozytywna zazdrość" nakręciła. Sporo dzieci planuje się wśród znajomych w ogóle w tej okolicy :D jeszcze jedna koleżanka odstawiła jakiś czas temu tabletki, a druga planuje zabrać się od stycznia (chce do tej pory unormować tarczycę - Hashimoto i szykować się do egzaminu na nauczyciela - taki ostatni egzamin).
to całe szczęście ze wasze plany zamieniają sie w czyny i zachodzicie w upragnione ciąże
my z moimi 6 kolezankami mamy grupe staraczek wieloletnich, znamy sie z netu od lat a na zywo od 3. po kilku miesiacach jak sie same poznalysmy, postanowilysmy ze zapoznamy sie z rodzinami. poki co nasze wieleotnie spotkania zaowocowały wieloma ciazami ale tylko 4 dzieciaczkami (choc tylko z matkami dwóch z nich obecnie pozostał kontakt) i 3 z naszej paczki są w ciaży., jedna z nas jeszcze nie zaciążyła,a le modlimy się o ciążę, bo to naprawdę wielki cud. z pewnością się uda...

Witam wszystkie przyszłe mamusie:) Chciałabym dołączyć do Was...troszkę późno, ale mimo wszystko jeszcze troszkę zostało, może się wdrożę. Otóż jestem obecnie w 26 tygodniu, będę miała córeczkę:) termin mam wyznaczony na 24 lutego, jednak z wagi dzidzi wynika 6 luty..jest duża- 1160g, z czego się cieszę...niech będzie duża i silna:) Niestety jest obniżona, ja jestem na lekach, ale mam nadzieję, że posiedzi jeszcze w brzuszku tyle ile trzeba. Hmm nie wiem co pisać, więc jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem:)

o kolejna nowa mamusia witamy serdecznie :-)

jest tez watek do przedstawienia sie ale pewnie jak tu napiszesz skad jestes i moze ktora to dzidzia to nikt krzyzec nie bedzie :tak:

no i 3mam kciuki co by malenka spokojnie poczekala sobie do lutego!

Witam wszystkie nowe mamusie:-)
U nas weekend minął wesoło wczoraj była szwagierka z trójką dzieciaczków, dzieci wyszalały się za wszystkie czasy. Teściowa nocowała u nas więc wieczorkiem wyskoczyliśmy na dłuższe zakupy, potem na kolację

dzisiaj skorzystaliśmy z pięknej pogody i byliśmy na dłuugim spacerku, niestety trochę mi brzuch twardnieje więc szliśmy powolutku.

reklama
Witam kolejna nowa Mamusie :-)

A mi dzis caly dzien na zakupach minal. Dopiero do domu wrocilismy i zaraz jakas kolecje nam zrobie bo glodna jestem :p

Jesli chodzi o kopniaki to Mała tak kopie, ze z daleka widac jak brzuch mi sie rusza:-D

Do góry