reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
EwelinaK26, w szkolach dla dzieci jest program integracyjny trwajacy rok. Podstawa jest nauka jezyka. Klasy to mieszanki narodowosciowe a podejscie nauczycieli ZUPELNIE inne niz w polsce, jezeli to jest Twoim najwiekszym zmartwieniem to naprawde nie ma czym sie przejmowac :-). W kazdym biurze spokojnie zalatwisz wszystko i w angielskim jesli niemiecki jest zbyt slaby, ale zakladam ze Twoj maz juz zna jezyk wiec glowa do gory bedzie tylko lepiej ;-). U mnie minus z tymi sklepami dla bobasow, pewnie po czasie i to znajde jak juz nie bedzie potrzebne :-D.

Z innej beczki, bierzecie kwas foliowy z witaminami?

Ja po tym mam ataki smiechu jak diabli, a wczesniej na reklamach potrafilam plakac.

Ostatnia edycja:
Blair to powinni wyliczyć średnią z tych miesięcy, które przepracowałaś.
Koniecznie zadzwoń do kadr i dopytaj się co jest grane

ja niestety mam zmienna wyplate(podstawa + premia) srednia mi nawet spoko wyszła, ale wyplate na L4 co miesiac inna dostaje.Jest to niby uzaleznione od ilosci dni w danym miesiacu.Zobaczymy jak bedzie teraz, czekam na smsa z banku :) Ale tak ogolnie to tez w tych sprawach jestem zielona.Na szczescie mam przyjaciolke ksiegowa, jak mam jakies pytania to jade do niej,ale ona wie ze mi nie ma sensu tlumaczyc tylko mowi ze ok lub ze cos jest nie tak.A jesli wychodzi o wjasnienie to tlumaczy mojemu m:) on sie w takich rzeczach lepiej odnajduje.

ale żeście się rozpisały. U mnie od pyty roboty, a jakoś zabrać sie nie mogę, przeszyłam zasłony młodemu i ślicznie wyglądają. Nawet sie mężowi spodobały więc pewnie podobne do naszego pokoju kupię. Tylko chyba juz mamę poprosze żeby je poobrębiała bo mi jakoś to nie idzie. Biorę się zaraz za gulasz tylko męzowi kanapki do pracy zaniosę:) a tymczasem:

pluszacze bezczelny ten koleś! ale dobrze żeś mu powiedziała, niech sobie nie mysli.

też omijam reportażze o porodach, chyba ze te radiowe:p po co mam oglądać jak się inni męczą i tak każdy poród jest inny

myszka
wydaje mi się że takie nagniatanie brzucha może byc niebezpieczne dla dziecka! u mnie o czymś takim nawet nie było mowy z resztą młody sam się nóżkami odpychał od moich żeber bo czułam:D

Vanilia nastawiać się można a i tak nigdy nie wiadomo co będzie. U mnie akcja w ogóle sama sie nie zaczęła, więc przyjęli mnie na oddział bo było już po terminie i dopiero poród wywoływali.
Myśmy już nabyli wszystkie kosmetyki w tym Oilatum. Nie jest niezbędny, możesz myć maluszka mydłem albo żelem do kapieli dla niemowląt ale potem i tak dobrze nasmarować dzidzię oliwką, a że pierwsze kąpiele bywają stresujące dla rodziców i dziecka i im szybciej sie to zrobi tym lepiej to z Oilatum jest zwyczajnie prościej. Mój mąż powiedział że na początek nie chce nic innego, bo to on będzie kąpał.

Isia obyś szybko kogoś sensownego znalazła, bo jeszcze trochę i będziesz brzuchem podłogę zamiatać. Mi cięzko zabawki młodego pozbierac a co dopiero szorować podłogi.

MamaNiki
spróbuj poszukać wypożyczalni, chyba że zdążysz cos sama uszyć. My będziemy mieli bal ale dopiero w karnawale i juz sobie synuś zarzyczył strój Pterodona więc będę musiała coś wymodzić;)

trina a jakie Ty miałaś skierowanie że Was i audiolog i logopeda zbadał? My niby mamy do poradni audiologicznej, ale nie wiem czy to wystarczy, niby do logopedy tak czy siak chodzimy.

mama2006
u mnie wszystko było gotowe w 35tc, łóżeczko posłane, ubranka poszykowane, a poród dopiero w 42tc:/

Flower nie smutkuj, spróbuj sie odprężyć i nie myśleć o tym co Cie denerwuje. W ciąży szybciej sie denerwujemy i stąd te konflikty. Bądź dzielna i obyście szybko sie pogodzili.

Dziewuszki nie mam w ogóle czasu siedzieć u Was :-( ciągle praca, jakieś obowiązki...
Jedynie podczytuję co u Was nowego.
Szczególnie wczorajszej nocy kiedy mała o 4 w nocy stwierdziła, że to najlepsza pora na harce :-D godzinę szalała i dopiero usnąć mogłam.
Mam nadzieję, że w końcu znajdę moment :-)

reklama
Do góry