reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ja sie zastanawiam czy moja nie bedzie styczniowa :p bo mam termin na 4-5 luty i tak mi sie juz przesunal z 15 lutego.... tutaj we francji licza od 15-go dnia po pierwszym dniu ostatniego okresu:/ czyli jak ja mialam okres 1 maj tak mi licza od 15 maja...a w pl lekarz wyliczyl na 4 lutego, wiec zobaczymy jak to bedzie :p a chce miec przygotowane wszystko przed swietami bo roznie bywa:pp

reklama
Ja się w wakacje dowiedziałam, że mój mąż w ogóle był z bliźniaków. I tylko jedno się urodziło. Do tego urodził się w czepku. Mój smyk na USG wygląda też jakby miał czepek (ciekawe czy będzie miał po tatusiu takie szczęście).

Dzień dobry :)

Macie rację niby rodziłam już ale tego programu lepiej unikać:no: dogłębnie wszystko pokazywali i strachu się najadłam tylko także odradzam. Ja Kacperka urodziłam 3 tyg wczesniej nad ranem ok 5 wody mi odeszły myślałam że się posikałam poszłam do lazienki a tu leci i leci nic mnie nie bolało więc jeszcze się szybko wykapałam i ogoliłam krocze bo bałam sie że na "sucho" w szpitalu mi będą to robić. Spakowana nie byłam wg. Mój mąż latał jak poparzony po pokoju:-D do szpitala zajechałam przed 7 miałam już 8cm rozwarcia na porodówkę szybko ktg zepsute było, łóżko zepsute do porodu było ale o 8 45 mój Kacperek się urodził, położna kazała mi zamknąć oczy bo przy parciu naczynka pękają jak mi Kacpra położyli na piersiach to bałam sie oczu otworzyć:-D Jak się urodził usłyszałam apsik kichnoł hehehe a potem zaczął płakać dostał 10pkt Apgar a teraz już ma 6 lat jak ten czas leci ahhhh pyskować potrafi a niedawno był taki malutki:-)

Ja używałam do pupci sudokremu i wszystkich kosmetyków z Nivea teraz też zakupię z tej firmy. Do końca grudnia torbę chcę mieć już spakowaną:-p A co do pozostałych rzeczy mam nadzieję że wić gniazdko będę już w grudniu bo do końca listopada nasz "fachowiec" ma zrobić pokój wg mnie jakby się sprężył to w tydzień by go skończył ale mam akurat takiego a nie innego fachowca:baffled:
Ja sie wyspałam dzisiaj :)
mama2006 mój syncio też ma dzisiaj zdjęcia w przedszkolu :)
magdabbteż się zastanawiam czy mój szymek nie wyskoczy w styczniu bo wg terminu ost miesiączki mam na 30stycznia a wg usg na 6 lutego mój mąż jest z 31 stycznia i chciałby aby Szymek w jego urodziny sie pojawił ot tak na zawołanie :p (chłopy)
Nie prawda że urodzeni w niedzielę są leniwi mój tata jest urodzony w niedziele i robotny z nigo chłop ja tez kacpra w niedziele urodziłam:p
myszka ja nie lubię prasowania :( no ale dla Szymonka szykowanie pranie prasowanie będzie przyjemnością ale jak sie urodzi to będziemy pewnie mega zmęczone i wtedy może być problem ze wszystkim. Mi jak Kacperek usnął w dzień usiadłam i łykałam ciszę upajałam się nia dosłownie spał po 20 minut :( Miał kolki w nocy :( mam nadzieję ze Szymek będzie spokojniejszy :p

Ostatnia edycja:
1 maja to fajna data urodzenia:)zawsze mam wolne i moge robic impreze, a w pracy to tez zawsze duzy plus zeby dostac wolne na 2 maja :)
Ja prasowania nienawidze, jak z m zamieszkalismy razem bylo ustalone ja zmywam on prasuje.Po czym na dzien kobiet kupil mi zmywarke :)a robota do prasowania nie wymyslono wiec ma przekichane :) choc ja zawsze preferowalam styl sportowy wiec u mnie w szafie malo rzeczy do prasowania mam, ale on i jego koszule....bleeee.Ciuszki dzieciatka to oczywiscie inna bajka, bede prasowac z usmiechem na twarzy:)

hejka
ja Oilatum używałam przy Matim i byłam zadowolona, może kosmetyk drogi, ale wydajny, bo nalewałam po pół nakrętki i w zupełności wystarczało, no i potem ciałko już było tak naoliwione, ze nie trzeba było dodatkowo smarować oliwką, do tego używałam kosmetyków z bambino, nivea, sudocream, jestem pewna, że każda jak jeszcze nie ma to na pewno zdobędzie doświadczenie w tym temacie, no i trzeba pamiętać, że każde dziecko jest inne i to co przy pierwszym było super, przy drugim moze uczulać, mimo tego, ze jest na opakowaniu napisane hipoalergiczne. Trzeba spróbować i się będzie wiedziało ;-)

dagrab - ja tam prasować nawet lubię hehe, a to pewnie dlatego bo nie za często to robię :p co do ubranek dla bąbla ( na stojąco ) jest mi ciężko prasować (mamy niską deskę) więc sobie siadam na wersalce i jest wygodniej :) nie ma to jak być leniwym hihi.

magdab - czyli data okresu jak u mnie 1 maja( ta data mnie przesladuje ), ale mi wyliczyli na 5 luty, moja mama i tak przepowiada date urodzin na styczen( ona by tak chciala bo w lutym na miesiac jedzie do pracy).Oki dziewczyny milego dnia ja uciekam na poczte i moze waszym sladem wstapie do lumpka(daleko nie mam bo u mnie w bloku i to taki gdzie duzo ludzi chodzi)
Mama2006 a ty myslalas ze bede na stojaco prasowac????? :)zawsze jest krzeslo do komputerka ktore mozna podwyzszyc :) trzeba sobie w zyciu radzic :)

mama2006 to jest myśl, kiedyś się zastanawiałam po co w tej desce są zaczepy żeby była niżej, jak mi lepiej by się prasowało jakby była jeszcze wyżej hehe ale teraz zamierzam wykorzystać możliwość prasowania na siedząco ;p

mama2006 dzieki za wyjasnienie, w sumie rodzilam juz, ale tego fragmentu szczerze nie kojarze ;) Ja dla malego uzywalam na poczatku Bambino mydelka i do wody dawalam troszke oliwki. Sudokrem tylko w ostrych przypadkach jak w szpitalu mu tetre zakladali zamiast jego pampersow. Mial dupsko strasznie odpazone az lampy mu zalecili. Mial alergie a uparcie w szpitalu go "leczyli" na zapalenie pluc... po aferze z ordynatorka (zazadalam przeswietlenia pluc w 6 miesiacu zycia malego, bo ponad 2 miesiace go faszerowali antybiotykami coraz to innymi) zabronila mi spac w szpitalu, wiec w nocy robili co chcieli i mielismy pozniej sporo roboty z pupcia. Sudokrem byl super na te ekstremalne odpazenia.

reklama
myszka a ja z zupełnie innej beczki widzę że cię wywiało do de i to dość daleko długo już mieszkasz w Niemczech mój mąż też tam pracuje i męczy nas strasznie rozłąka jeśli wszystko pójdzie po naszej mysli w czerwcu się wyprowadzimy do niego nie mogę sobie tego wyobrazić. Dobrze ci jest tam???

Do góry