reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

EwelinaK26 ponad rok, starszy chodzi tu do szkoly i bardzo mu sie podoba. Mnie w sumie tez, zupelnie inny komfort zycia. Urzednicy uwielbiaja biurokracje (u nas to pikus) ale poza tym jest ok. Z tego co wiem polozna przychodzi do maluszka do domu, wiec nie bardzo latasz po przychodniach. Wazne zanim przyjedziesz wez sobie druk E-104 do ubezpieczenia tu, nasze polskie nie pokrywa w pelni leczenia, a tu jest obowiazek posiadania ubezpieczenia. W sumie masz potem same plusy bo i leki sa o wiele tansze. Nie wiem co jeszcze chcialabys wiedziec, tez balam sie na poczatku. Najbardziej to jak sobie maly tu poradzi w szkole i jak w polskiej jechal na 3 tu ma 2 ale to jak nasze 5.

reklama
hej dziewczyny!

a ja siedze i drugi dzien rycze! wczoraj z emem sie strasznie poklocilam! cala noc w sumie nie spalam teraz twarz i oczy mam strasznie zapuchniete!

nie mam na nic ochoty! siedze z laptopem i jeszcze nic nawet nie jadlam bo nie moge w siebie wmusic!

sorki ze wam takie smuty pisze! pa

ojjj Flower nie martw sie, jakos temu zaradzimy, wez pod uwage ze hormony szaleja a facet to inny gatunek. Nie da sie go zrozumiec i nie ma co oczekiwac, ze on zrozumie o co Ci chodzi. Pewnie nie pierwsza i nie ostatnia klotnia, a to oczyszcza atmosfere. Lepiej tak niz siedziec cicho i dusic wszystko w sobie. Dobrze robi malzenstwu.

przytulaski i nie placz jak wroci z pracy dacie sobie buziolki na zgode i wszystko wroci do normy :tak:

Witam.
Widzę że przygotowania ida pełną para a ja jestem daleko za Wami niemam jeszcze nic,myslę wszystko przygotowac w grudniu lub styczniu mam nadzieję że dzidzia się niepośpieszy,synka urodziłam 9 dni po terminie a córcię dwa dni przed.Wiem doskonale jak wygląda czop śluzowy,pamiętam z synkiem odszedł mi w niedzielę po południu wieczorem zaczęły się skurcze a w poniedziałek rano urodził się synek.Z córcią czop odszedł mi w poniedziałek,doświadczona pierwszym razem myślałam że to już,męza postawiłam w pogotowiu a tu nic tylko bóle jak na @ w czwartek miałam wizytę pamiętam jak gin mówiła że jeszcze nie urodzę normalnie zwątpiłam w sobotę kazałam się zawieść na IP regularnych skurczów dostałam dopiero w niedzielę ok 18 a o 21.50 córcia się urodziła oczywiście w niedzielę hehe:-D Także z tym czopem może być różnie.
DAGRAB MAGDAB ja ostatnią @ też miałam 1 maja a termin wyliczono mi na 8 luty a z pierwszego USG na 17 moim zdaniem ten z USG by się zgadzał bo w ciążę zaszłam w 31 dniu cyklu:szok: ale z tego co wiem lekarze trzymają się terminu z @ i po tym uznają ciążę za przeterminowaną.
Dziewczyny ja od razu zamierzam używać do kąpieli emolitetów z apteki bo moje dzieci z reguły są alergikami (mają to po tacie) i lepiej nie kusić losu.
FLOWER wrzuć na luz ja z moim M też mam często spiecia on z reguły jest wybuchowy a ja za dużo tolerancyjna bo inaczej byśmy się pozabijali:angry:

Ostatnia edycja:
Flower nie marwt sie, bedzie dobrze :)

Ale jestem zla, normalnie cos mnie trafi zaraz. Dostałam dzis przelew wynagrodenia z pracy i co sie okazało?
Że zapłacili mi 80% zamiast 100% bo przecież zwolnienie w ciazy platne jest w całości.
Dzwonie tam i dzwonie i nikt nie odbiera.
Zaraz zaczne płakac ze zlości....!:sad:

Blair_90 jesli na zwolnieniu masz podany kod B to musza zaplacic 100% wynagrodzenia pomocne sa art. 57 i 59. O tym, co oznaczają poszczególe kody mówi ustawa o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa i Prawo pracy. Jak nie to postrasz ich Inspekcja pracy :)

Moze to tez zwykly wypadek przy pracy ksiegowej ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie:biggrin2:
Flower przytulam nie smuć żadna kłótnia nie jest tego warta.
Mama jak na usg widać było czepek:confused:Z tego co wiem jest to część błon płodowych która po pęknięciu pęcherza płodowego przykleja się do główki dziecka i wtedy maluch ma na główce coś w rodzaju czepka.
Ja też jestem z niedzieli w dodatku podwójnego święta Matki Boskiej i Wojska Polskiego czyli 15 sierpnia:-D
Ale mam syf w mieszkaniu wczoraj wymieniałam drzwi wejściowe a dzisiaj malowanie przedpokoju i klejenie takich jakby kamieni na ścianę:-p

Blair pamiętaj że jest to 100% ale średnia z ostatnich 12 miesięcy więc jeżeli miałaś np jakąś podwyżkę w międzyczasie to możesz być stratna:-(

myszka no własnie najbardziej boję się o mojego Kacperka od wrzesnia idzie do 1 klasy uczymy się angielskiego nie niemieckiego nie umiem niemieckiego zawsze miałam jakies ale do tego języka:-p teraz wmawiam sobie że sie troszkę poducze do czerwca ale zawsze oczywiście cos mi wypada. Jak jestem u meża i ich słucham to ciarki mi przechodzą :zawstydzona/y: No zobaczymy w czerwcu sie okaże co i jak bo chce aby Szymonek był juz troszke wiekszy bo z maleństwem bałabym się Jesli sie okaże że wyjezdzamy i decyzja zapadła odezwę się do ciebie w sprawie kilku spraw ale podziw dla ciebie pełen jak rozmawiam z kobietami które wyjechały i jest im tam gdzie są ok to sama lepiej sie czuję.
Flower oj kochana przykro mi wiem że to nie przyjemne uczucie sama tak nieraz miałam ale jak dziewczyny pisza faceci są z innej planety ale cholerka i pokochaliśmy ich i związaliśmy się z nimi z ich wadami również opowiadaj jak możesz o co poszło??? Pamiętaj że dzidzie nasze przeżywaja wszystko równie mocno jak my. Przytulam.
blair90 pewnie błąd w sztuce księgowej zadzwoń do pracy i wyjaśnij wszystko w sumie i ja zaraz zobacze co z moja wypłatą:-p

reklama
u mnie w sobote chlopaki zaczynaja malowac, wiec tez juz powoli zbieram sily. Co dzien to ciezsza sie czuje i bardziej mi sie nie chce...

Do góry