reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Digitalis - ja to codziennie a ich stronkę zaglądam z nadzieją że będą kolejne zapisy.

A co do lekarzy to niestety ale nie polecę Ci żadnego.Pierwszy do jakiego chodziłam dr Mołczun nie polecam a teraz byłam na pierwszej wizycie u dr Skóry i też nie polecam.Ech...kolejną wizytę mam na 30 list. u tego Skóry ale zadowolona nie jestem.
Ostatnio jak siedziałam w klejce do niego to rozmawiałam z taką dziewczyną i się śmiałyśmy że faceci-ginekolodzy tam to wszyscy chyba powyżej 50l.Nikogo młodszego tam nie widziałyśmy.
Ale powiem Ci szczerze że już chyba nie mam siły przepisywać się do kolejnego.Może u tego jakoś wytrzymam.Ale lekko nie będzie.
Wszyscy dobrzy i polecani lekarze z tamtąd to mają pozapisywane już pacjentki na kilka tygodni do przodu także dostać się do nich to graniczy z cudem i niestety dla nas biedaczek zostają te niedobitki;)
Daj jutro znać do kogo udało Ci się zapisać.

reklama
A ja Wam napiszę jeszcze moje spostrzeżenia odnośnie facetów i ciąży. Jak byłam w ciąży z Bartem to mieszkałam na miasteczku studenckim i siłą rzeczy zakupy robiłam w tamtejszym sklepie. A że był to kampus uczelni technicznej to w większości byli tam faceci. No w każdym razie jak stawałam w kolejce do kasy i któryś przyuważył że jestem w ciąży, to wierzcie mi omijali mnie szerokim łukiem i z przerażeniem spoglądali w moją stronę czy przypadkiem nagle nie rozpocznie się akcja porodowa :-D. Także stwierdziłam po paru takich sytuacjach że faceci po prostu boją się kobiet w ciąży i wolą udawać że ich nie widzą :p ach ta silna płeć..

kitek gratuluje podpisania kredytu na działkę :) zawsze to krok do przodu a to zawsze cieszy :)

Co do wyprawki to ja też myślałam że dziecko jedno po drugim to dobry pomysł ze względu na rzeczy. Z tym że u nas nie wystarczy dokupić parę ubranek, tylko muszę kupić starszakowi nowe łóżko (żeby brat mógł po nim odziedziczyć łóżeczko),do tego wiadomo materac, pościel, jakąś szafę żeby pomieścić rzeczy jednego i drugiego - no i robi się niezła sumka do wydania w najbliższym czasie :baffled:. No ale z drugiej strony łóżko i tak musiałam kiedyś kupić więc jest teraz dobry pretekst, bo tak to dzieć pewnie by spał do 5 roku życia w małym łóżeczku :p

mama niki zdrówka dla córy, u nas też w ciągu miesiąca Bartek ma drugi raz katar i kaszle i też mnie ta flegma drażni okrutnie, ale dopóki nie ma gorączki i nie syczy na płucach to leczymy się domowymi sposobami.A że jesteśmy na wyjeździe to nawet za bardzo nie wiem gdzie tu lekarza szukać :no:.

witamy nowa mamusie:):):)
ajc cos nie moge spac ,wiec stwierdzialam ze odwiedze nasze forum i wypije sobie herbatke z soczkiem malinowym :-)
Tak czytam wasze sytuacjie odnosnie przepuszczania w ciazy ale ludzie sa czasami straszni normalnie idzie podusic takich i jeszcze niepotrzebnie komentuja szokkkk ja znajac siebie to pewnie bym cos odpowiedziala takim ze w piety by poszlo a juz jak by ktos powiedzial mi ze jak se zrobilam to niech sie teraz mecze to przywalilabym w buzie slowo daje niereczylabym za siebie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
NO coz znieczulica panuje wsrod niektorych i takich trzeba olac
ojjj chyba mykam jednak spac bo jutro jedziemy ogladac domki na przeprowadzke i musze jakos normalnie jutro wygladac a potym wszystkim do pracy na 15 moze dam rade;-)

Witam i tu wreszcie przebrnelam przez ilosci watkow^^

mama Niki jak ja chodzilam z malym w ciazy tez skurcze lydek nie dawaly mi spokoju, najgorsze byly w nocy. Moze sprobuj wiecej pomidorow jesc i soku z nich pic maja duzo potasu a to z braku potasu miesnie sie przykurczaja.
Co do ludzi i nas ciezarowek^^ 14 lat temu bylam milo zaskoczona ustepowali miejsca pomimo, ze siadanie w autobusie czy tramwaju zawsze konczylo sie przymusowa jazda dokad Tomcio sie nie przestawil^^ blokowal mi sie brzuchol miedzy siedzeniami i najzwyczajniej wstac nie dawalam rady. W zwiazku z tym unikalam siadania. Teraz z Niunia babki w wieku 45+ patrza sie na mnie jak na jakies dziwactwo :-D. Od ponad roku mieszkam w niemczech i moze tu to normalne ale bawia mnie niesamowicie, co do facetow... o dziwo sa bardziej wrazliwi od tutejszych kobiet, "malolaty" omijaja mnie szerokim lukiem a starsi ludzie z usmiechem ustepuja miejsca i mowia "alles gute".

a co tam edytuje sie :))

kilogramy po ciazy... w pierwszej przytylam prawie 30kg, bylo pelno "dobrych" rad typu nie kupuj nic za wczasu, nie podnos rak do gory itd. ale nikt nie powiedzial jedz dla dwoje a nie za dwoje ^^ efekt po porodzie zostalo 16kg. 3 lata diety cud i efekt jojo az wpadlam na artykul o chromie organicznym. W aptece mozna go kupic za okolo 5 zl tego BIO nie bralam ze wzgledu na cene ponad 60zl. Po 2 latach wrocilam do rozmiaru 38 max 40 i tak stalo do teraz bez wzgledu co i ile jadlam. Jedna tabletka dziennie z rana do kawy, (jakos nie bardzo chcialo mi sie cwiczyc na dluzsza mete) po miesiacu, bo na tyle wystarcza opakowanie byl tydzien przerwy, zeby sie organizm nie wyleniwil i od nowa. 2 lata niby dlugo ale efekty byly stale. Z politowaniem moglam patrzec na wychudzone laleczki na ulicy, ktore oczami pochlanialy mojego gofra z bita smietanka, ale w imie diety nie zjadly^^ a co ja tam uwielbiam dore jedzonko^^ nie umialabym chyba nie jesc tego co lubie bez wyraznego zakazu np. lekarza.
Niby juz madrzejsza jestem i wiem o jedzeniu "dla a nie za dwoje" a mimo to juz teraz waze jak slonica choc nie za bardzo sie juz tym przejmuje, po karmieniu znow wroce do mojego chromu^^ choc tutaj kasa chorych funduje "gimnastyke korekcyjna" dla mam wiec za fitnessem nie musze sie rozgladac.

Ostatnia edycja:
dobry
ale się dziś nie wyspałam :(
Mati do nas szybko przelazł, a tak kopał wierzgał nogami, rzucał się, że co chwile mnie budził i bałam się, że w brzuch mnie kopnie, bo w głowę to zaliczyłam :/ wkurzyłam się i poszłam spać do jego łóżka, tam nie mogłam jakoś spać, najpierw nie mogłam długo zasnąć, ze zdenerwowania, niewygodnie mi było, świnka morska hałasowała, jakoś źle mi noc minęła:-(
może w dzień się prześpię chwilkę, chociaż szkoda mi czasu, bo muszę mieszkanie posprzątać i pomału szykować jedzonko na impreze sobotnią z okazji urodzin Mateo. Nie chce mi się strasznie, ale za to będę miała to w końcu za sobą !!
Mała w brzuchu też się już rozbrykała, kopie tak, ze już mnie w nocy budzi swoimi boksami i kopniakami, więc czuję się po dzisiejszej nocy jak worek treningowy, który kopią od środka i z zewnątrz;-)

Pluszacze, powodzenia w szukaniu nowego gniazdka. Daj znać, co widzieliście?!

Aaaa i życzę zdrówka dla chorowitek!

miłego dnia wszystkim, u nas jest straszna mgła i przymrozek

Kitek moze Cie pociesze, tez sie nie wyspalam. Mala obudzila mnie o 5:15 za malo chyba miala miejsca... a tak na marginesie strasznie mi dokuczaja zaparcia i gazy, tak z wieczora to czuje sie jak napompowany balon od wewnatrz :(
coz starosc nie radosc ^^

mamuśki, wczoraj myślałam, że w szpitalu wyląduję:/ tak mnie po południu brzuch rozbolał, tak jak na okres:( i nic kompletnie nie mogłam się ruszać:/ maluszek też się wtedy prawie nie ruszał:/ wzięłam sobie aspargin dodatkowo, bo biorę go 2 razy na dzień poleżałam z 30 minut i przeszło, ale jakby mi nie przeszło to już torba leżała żebym się spakowała:( w czwartek idę do gina to muszę koniecznie zapytać co wtedy robić:(

a dziś pospałam długo, jak na siebie ;) więc musiałam się umęczyć wczoraj:/

Witam.U mnie noc masakryczna córcia strasznie kaszlała:no:musialam biegać do niej kilka razy z syropem przeciwkaszlowym,ja też czuję się okropnie gardło pali mam katar i głowa boli:no:moje pierwsze przeziębienie w tej ciąży a jutro mialam jechać na badania bo na wtorek muszę ich mieć i niewiem czy przy przeziębieniu beda wiarygodne.
MYSZKA witamy:-) ja tez tak mam rano czuje się jeszcze w miarę ale wieczorem mam wrażenie że brzuch mam dwa razy wiekszy nawet na wadze mam więcej niż rano:szok:
SUZI ja tez mam czesto takie bóle że juz zastanawiam się nad pojechaniem na IP ale kładę się biore Nospę i ból przechodzi gdyby jednak nieprzechodził to bym już jechała zwłaszcza że moja gin mówiła że takie bóle nie są normalne.
Ja jeszcze miałam mało sytuacji że stałam w kolejce czy w autobusie bo jeżdżę swoim samochodem i noszę maskujacy płaszczyk ale jak bedę stać i bedzie mi się słabo robiło to beszczelnie go zdejmnę i wypnę brzuch zobaczymy jak to bedzie he he.

Dziewczynki a ja mam do Was pytanko ale tak z zupełnie innej beczki.Może mi pomożecie.
Nie wiecie może gdzie w Wawce można sprzedać suknię ślubną??. Chodzi mi o jakiś dobry komis gdzie można wstawić lub od razu sprzedać suknię.Chętnie bym moją sprzedała bo kaska by mi się teraz bardzo przydała.Komisów jest niby dużo ale jakiegoś sensownego niestety nie znam.
Jak byście coś wiedziały to dajcie znać:)
z tymi komisami to bywa różnie, moja siostra miała orginalną sprowadzaną z Francji kieckę za kilka tysiaków, a w komisie po śłubie to chcieli jej chyba 500 zł zapłacić, mimo ze suknia założona była raz (sesja w dzień ślubu), była uprana i zupełnie jak nie noszona, cieżko bedzie sprzedać za uczciwe pieniądze niestety, jej (tak jak i moja) wisi w szafie

reklama
hej kobietki

u mnie m od dwoch dni chodzi ze go zaczyna lamac i stan podgoraczkowy ma wiec ja juz dzis czuje ze mnie gardlo zaczyna bolec :(

Co do skurczy niestety tez co jakis czas mam taki ze potem z dwa dni noga jeszcze boli. Gin kazala brac magnez noi przyznam ze skurcze sa rzadziej ale sa!

Nie wiem jak u Was a ja jak tylko w ncy sie obudze na wc to potem z godz czy dwie probuje zasnac! a do tego zawsze mlody w brzuchu szaleje i najpierw sie ciesze i sie z nm "bawie" ale po pol godz to bym chciala juz zasnac a on dalej szaleje :-D

Do góry