reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

mnie też nikt miejsca ani w kolejce w sklepie ani w autobusie nie ustępuje.....ja nawet tego nie oczekuję, bo nie lubię się prosić, i z reguły dobrze się czuję chociaż wiadomo że czasem są momenty kiedy jest nam słabo ( mnie szczególnie właśnie w kolejce w sklepie bo jest duszno) to by było miło gdyby ktoś ustąpił.....raczej się to nie zdarza

U nas sex to tak raz-dwa w tygodniu, niewiele się zmieniło:tak: ja czuję się jakaś mniej atrakcyjna.....ale to by było na tyle zmian

ciekawy filmik o pozycjach w czasie porodu, musze zapamiętać rady
http://www.mamazone.pl/tv/film,24093,6-pozycji-na-pierwsza-faze-porodu.aspx

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Wam dziewuszki :)

Czytam was cały czas ale dopiero od dzisiaj "mam wolne" od pracy więc postaram się częściej z wami bywać:) Ginie w naszych czasach niestety dobre wychowanie mi najbardziej własnie w supermaretach jest ciężko, źle gorąco i nie powiem bo chciałabym aby mi miejsca w kolejce ustąpili. Tym bardziej że od 11 tyg mam zdiagnozowana cukrzycę ciążową i przez nia potrafi mi się naprawdę źle zrobic zimne poty i kołatanie serducha.

Flower i ja mam drętwienie rąk gin kazał mi brać magnez bez żadnych witamin i przeszło :) zadzwoń do swojego i powiedź mu o drętwieniu napewno powie o magnesie:)

jeśli chodzi o sex my mamy zakaz od początku gdy dowiedziałam sięo ciąży czyli od 5 tyg:zawstydzona/y: jest cięzko niepowiem ale jakoś musimy dawać radę mój pracuje w Niemczech więc na wekend co 3 tyg jest w domu więc inne sposoby narazie musza nam wystarczać:-p
Pozdrawiam Was wszystkie mam nadzieję że przyjmiecie mnie do siebie:):)

Dziewczynki a ja mam do Was pytanko ale tak z zupełnie innej beczki.Może mi pomożecie.
Nie wiecie może gdzie w Wawce można sprzedać suknię ślubną??. Chodzi mi o jakiś dobry komis gdzie można wstawić lub od razu sprzedać suknię.Chętnie bym moją sprzedała bo kaska by mi się teraz bardzo przydała.Komisów jest niby dużo ale jakiegoś sensownego niestety nie znam.
Jak byście coś wiedziały to dajcie znać:)

EwenikaK witamy - a ja nie mam co dzwonic do gina bo magnez i tak lykam z powodu skurczy! wiec juz raczej wiecej niz 3 razy dziennie nie dostane :)

Co do pierwszeństwa, to w pierwszej ciąży mi nigdy nikt nie ustępował ani w mpk ani tym bardziej w sklepach ani przychodniach. Jakoś szczególnie mnie to nie raziło bo czułam się dobrze i stanie w niczym mi nie przeszkadzało. A poza tym ja też nigdy nie miałam tylko brzuszka i po prostu wyglądałam grubo a nie ciążowo :p ale odkąd jeżdżę z dzieckiem w mpk to rzadko kiedy się zdarza, że nie ustąpią mi miejsca i co ciekawe zazwyczaj są to osoby starsze. Raz miałam sytuacje że jakiś dziadek około siedemdziesiątki jak widział że stoję z Bartem na rękach kazał mi usiąść, a ja chyba jednak więcej siły miałam niż on, no ale nie chciałam robić scen i usiadłam :) a młodzi ludzie... no cóż. No ale żeby nie było kolorowo to miałam w sklepie kiedyś jedną sytuację która strasznie wytrąciła mnie z równowagi. Stałam w kolejce do kasy z moim zbuntowanym wtedy dwu i pół latkiem, który już nie wiedział co ma ze sobą zrobić (bo czekaliśmy dość długo) i wtedy podeszła do kasy kobieta z około 8-latkiem - spokojnym, zrównoważonym chłopcem, i zapytała kasjerki czy może być obsłużona poza kolejką bo ona jest z małym dzieckiem :o. Skomentowałam (jak nigdy) że ja też jestem z małym dzieckiem (bo wepchała się centralnie jak była moja kolej), ale popatrzyła tylko na mnie, zapłaciła i poszła:wściekła/y:.

Seks? A co to takiego? :rofl2:

Vanilia ciekawy filmik, chociaż w praktyce i tak wybiera się jedną pozycję w której najlepiej się czujesz, mi najbardziej odpowiadała piłka, ale każdy odbiera wszystko inaczej. Co do masażu to gdyby nie to że mąż kilkanaście godzin masował mi dół pleców to bym chyba nie wytrzymała tych skurczy, a juz na pewno nie bez znieczulenia.

Cyśka
z suknią ślubną Ci nie pomogę bo trzymam swoją przez sentyment żeby dzieciom pokazać jak podrosną, ale wydaje mi się że na Pradze jest sporo tego typu miejsc. Najlepiej poszukaj w necie.
Przy okazji niepokoję się że nie ma ciągle naboru na szkołę rodzenia na Madalińskiego, więc chyba jutro tam pojadę i zapiszę się na prowadzenie ciąży żeby już być tamtejsza pacjentką, to może łatwiej będzie z przyjęciem na oddział. Polecasz jakiegoś lekarza stamtąd?

hooba bezczelna ta baba! 8-latek to juz sam może spokojnie wystać w kolejce, a ona głupia sie wykreca - porażka! Mi kiedyś chciała się wepchnąć kobitka w ledwie widocznej ciąży do kasy pierwszeństwa (w 6 czy 7 msc wtedy byłam), a że stałam do niej tyłem to nie zauważyła brzuszka. Jak się odwróciłam to jej się głupio zrobiło i stanęła potulnie za mną.

poszłam z mężem na zakupki, niby on wszystko dźwigał ale i tak mniie brzunio w dole ciągnął. Do tego widzę że coraz grubsze uda mi się robią. Przedtem tylko brzuszek sie powiększał, a teraz słoń się ze mnie robi.

Mi w ciąży z Maćkiem raz w Carrefour ustąpili miejsca w kasie z pierwszeństwem. Później jak młody miał koło roku byliśmy z nim i M w tesco osiedlowym, straszna kolejka była i młody zaczął marudzić. Wtedy przyszedł jakiś kierownik zmiany czy coś i otworzył nową kasę poprosił nas i jeszcze parkę, gdzie kobietka była w zaawansowanej ciąży i obsłużył poza kolejnością, a później zamknął kasę :-) a ludzie w kolejce mruczeli, ale olać ich. A ostatnio jak spodnie ciążowe h&m kupowałam, to babka za mną w kolejce powiedziała, że powinnam podejść do kasy i nie stać w kolejce. Ale ja się dobrze czułam, a poza tym jeszcze rzeczy w koszach po drodze oglądałam, więc nie chciałam. Myślę, że jak by mi było źle to bym się wpychała :-p tak to nie chce mi się z luźmi użerać ;-)

Witam wieczorową porą.

Witam nową koleżanke:tak:

Dziś mimo to że lekarz przyjmuje to w zwyczaju mam zawsze przedzwonić wcześniej i się upewnić czy jest ażeby podaremnie nie jechać.Jednak lekarz nie odbierał więc stwierdziłam a jedziemy w ciemno no i pocałowaliśmy klamke.No i dupa pojade z małą dopiero w środe,fakt że Nicol nie ma gorączki kataru czy kaszlu ale słysze że jest cała zatkana,pewnie ma w środku sporo gestej wydzieliny-jak śpi to tak strasznie chrapie.Więc nie będe jej puszczać do przedszkola.Zobaczymy co lekarz w środe powie.Oby jej szybko przeszło!

Dziś dzień jakoś tak szybko przeleciał choć nic specjalnego się nie działo,zwykła codzienność śniadańko troche zabawy z małą potem sprzątanie obiadek itd.Coś ostatnio mi szybko czas leci aż za szybko też takie odczucia macie???Generalnie to zbyt szybko się ciemno robi przez to ma się wrażenie że jest późna pora.Wnocy złapał mnie skurcz na szczęście szybko puścił ale wkurza mnie to że przez cały dzień łydka boli.Mały też dosć aktywny nawet teraz czuje że szaleje w brzuszku:tak:

Cyśka-ja swoją sukienke sprzedałam w przeciągu tygodnia od wywieszenia ogłoszenia.Pamiętam że moje klientki z salonu doradziły mi ażeby wywiesić ogłoszenie na tablicy w jednym z naszych super marketów,no i zadziałało.Powiesiłam ogłoszenie ze zdieciem bez twarzy oczywiście no i :tak:

Dziś przyszedł mi kombinezonik dla synusia fajny,nie jest zagruby więc myśle że bedzie ok,bo zapewne mały będzie spał w śpiworku czy pod kocykiem w wózku w zalezności od pogody.

Widze że poruszałyście temat ustępowania miejsca i td.Fakt u nas społeczeństwo jest mało wrażliwe-delikatnie to ujmując.Takie głupie czasy nastały że każdy patrzy tylko na siebie.Co najbardziej mnie złości to że faceci są niewzruszeni w tej kwesti,może są wyjątki.Pamiętam że będąc w pierwszej ciąży ,byłm u lekarza ogólnego chyba angine znów miałam kolejka ogromna przedemną sami faceci i jedna starsza pani wręcz babcia.Ja byłam już w dość zaawansowanej ciąży no iżaden facet nie wpadł na to ażeby ciężarną przepuścić no i wiecie ta starsza schorowana Pani chciała mnie przepuścić.Grzecznie podziękowałam bo sumienia nie miałam wejść przed starszą schorowana osobą,czego jak czego ale szacunku do starszych mama mnie nauczyła.Także tak mnie to wkurzyło że młodzi faceci nie jacyś tam obłożnie chorzy udawali że brzucha nie widzą a tu biedna babulinka miała jakiś ludzki odruch czy gest!no masakra.Oj przydało by się facetom pochodzić troszke w ciąży:tak:Teraz w tej ciąży w kolejce np .w sklepie nie zdażyło mi się ażeby ktoś mnie przepuścił .Jednak teraz w niedziele jak byłam w kinie to stałam w kolejce do kasy za biletami to odziwo jakiś młody chłopak przepuścił mnie co było miłe i mało spotykane dzisiaj:tak:

Nic zmykam dobrej spokojnej nocki kochane życze ,nie rozpisuje się bo zabardzo nie mam o czym pisać.

hej
u mnie seks też nie istnieje, ale jakoś nie mam potrzeby, a i mąż jakoś ostatnio już nie napiera, chyba teraz on się boi, chociaż to nie jego pierwsze dziecko
brzuch mnie też często ciągnie na dole jak za szybko idę, a i właśnie niedawno pojawiły się dziwne bóle rąk, coś takiego jak drętwienie, ciągnięcie, nie umiem tego opisać, no i jak mam głowę spuszczoną na dół to mi się kręci w głowie, ale to chyba normalne w ciąży ?!
znieczulicy nie będę już komentować, zaraz się denerwuję, a czytając Wasze sytuacje z życia wzięte, to aż słów brakuje !!
wymieniłam się dziś ciuszkami dla dzieciaczków z koleżanką po jej córci, a ona dostała po moim synku, chyba na dłuuuugo nam wystarczy :)
no i podpisaliśmy kredyt na działkę, więc pierwszy etap mamy prawie zakończony :)
zmęczona dziś już jestem, zaraz idę się myć i spać-spokojnej nocy Wam życzę :)

reklama
Vanilia no rozbroilas mnie dziewczyno. Myslalam, ze dalas link do pozycji SEKSOWYCH wygodnych w ciazy i sie ucieszylam, ze sie doksztalce, otworzylam link a tam pozycje na porod.:baffled:
No ja bym chciala jeszcze poszalec poki mozna bez obaw, ze w ciaze zajde. Po porodzie bedzie posucha plus maly pasozyt wiec pewnie nasze zycie seksualne bedzie "0".
Tak ostatnio z M rozmawialam, ze jak mielismy jedno dziecko po drugim to to bylo takie ekonomiczne. Jak mielismy miec Karen to praktycznie 3 rzeczy zesmy dokupili no i ubranka. A teraz az mnie ciarki przechodza jak patrze na ta liste.
No i na bierzaco czlowiek byl, pieluchy, butelki, nieprzespane noce a teraz jejku od nowa sie zacznie i taka perspektywa na nastepnych pare lat.
Tak zesmy sie rozmarzyli, ze jakbysmy wygrali w lotka (taaa) to bysmy jeszcze coreczke dorobili bo przeciez cala wyprawka bedzie a ja i tak w domu. Ale to wiecie jedno z takich marzen co sie nigdy nie spelnia ale milo sobie pomarzyc.

Do góry