reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Mi też nikt nie ustepuje, a brzuch widac bo czesto chodze rozpieta bo wiecznie mi gorąco.
Nawet jak robiłam badanie z glukoza to musiałam wejsc na samym poczatku bo inaczej czasowo bym sie nie wyrobiła ( musiałam miec pobrane 3 razy co godzine, a laboratorium pracuje od 7.30 do 10.30) i pielegniarka mnie poprosiła jako pierwsza to i tak starsi ludzie mieli pretensje.

Ach zycie seksualne... prawie nie istnieje ostatnio. Chyba brzuch mam juz za duzy.

reklama
mama2006 toż Ty mlekopijcą jesteś:D uwielbiam mleko ale że mąż musi wszystko przytachać (dopiero przymierzamy się do samochodu) to staram sie ograniczać.

Suzi86
niby mamy pierwszeństwo w kolejkach, ale ja np. nigdy sie nie wpycham. Jak ktoś normalny to Cię przepuści, a że mi się słabo robi i zaczynam być zielona na twarzy to z reguły szybko do ludzi dociera że powinnam wejśc pierwsza. Ostatnio czkeałam z 20 minut i jakiś starszy Pan poprosił żebym weszła przed nim to skorzystałam. Z reguły to starsi ludzie ustępują - kwestia kultury. Młodsi uważają często że jak sobie bachora zrobiła to niech teraz czeka - przykre to...

Dee u mnie tez pod płaszczem specjalnie ciąży nie widać, ale jak zyczyna mi byc słabo to bezczelnie sie rozpinam i wtedy juz miejsca z reguły ustępują, a jak nie to w ostatczności lepiej spytać niż zasłabnąć.

Isia raz w tygodniu to i tak dobrze, u nas ciągle jakies infekcje panowały jak nie ja zakatarzona, to mąż i jakos zupełnie nam się nie chciało (przynajmniej mi). Wczoraj mi sie na amory zebrało i stwierdzam że już siły nie ta, ale nie narzekam, jeszcze 3 miesiące i dzidzia opuści brzuszek:)

Ech sexik...nawet już nie pamiętam kiedy to było...

hmmm....ja już też pamiętam jak przez mgłę...
Biorac pod uwagę naszą ostatnią aktywność to raz w tygodniu to super często... I nie wiem czemu tak jest...martwi mnie to bo przecież powinnam teraz korzystać...a jakoś tak...:/
Dzis przed 19 widze moją Niunie:) już nie mogę się doczekać:) no i zaraz po pracy ide odebrać wyniki z obciązenia glukozą....mam nadzieję ze ominie mnie cukrzyca ciążaowa...

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki apropo pierszenstwa no u nas w angli tez niezbyt popularne,choc w polskim sklepie zawsze ale tyo zawsze ludzie mnie przepuszczaja i jest to bardzo mile zaczynajac od mlodych konczac na starszych
SEX hehehehehheheheh bardzo zadko istnieje u nas choc musze powiedziec ze jakos ostatnio po 5 miesiacach sie kochalismy i czulaqm sie jak ORKA HEHEHEHEstrasznie antyseksualnie:-D:-D:-D

mi narazie tez nikt nie ustepuje miejsca.sama nie wymuszam bo narazie laski nie potrzebuje ale jak bedzie mi braknac sil to sie upomne o swoje.od wczoraj juz kiepsko sie czuje.chyba zaczynaja sie uroki 3 trymestru.czuje sie zmeczona, jak wracam piechta z pracy to mam niezla zadyszke.dzis mnie w jednym momencie dopadl bol kosci ogonowej i pobrzusza z boku, maly musial mnie jakos przygniesc.bo naszczescie dlugo to nie trwalo.
co do sexu to u nas jest raz na 2 lub 3 tyg.kiepsko z dobra pozycja a o orgazmie to moge juz zapomniec.

Ja już w domku. Przyszłam i zaraz się położyłam na drzemkę... jakoś trzeba odespać nockę...

Co do tego pierwszeństwa - kiedyś do moja koleżanka usłyszała od starszej pani ,,zrobiłaś sobie bachora to się teraz męcz,, no ale połowa ludzi tak myśli - niestety... takie społeczeństwo. Ja czasami jak czuję, że jest ze mną nie za ciekawie (a nikt nie chce mi miejsca ustąpić) to proszę o nie.

Ale wszystko mnie ostatnio (wkurwia) wrr... zmykam

Seks.... jak u was jest raz na 2lub 3 tyg albo raz na tydz :szok: to naprawde fajnie!!! Ja na poczatku ciąży miałam plamienia więc musiałam sie oszczedzac.Później mąż sobie ubzdurał że zrobi małej krzywde.Nawet podrzucane gazety i książki otwarte na "odpowiedniej" stronie nie pomagały.Choć ostatnio widze poprawe( tylko wczesniej nie moze klasc reki na brzuch bo jak go mała pokopie to juz po "zabawie" :)
Co do ustepowania jak bylam w ikei z m to stanelismy w kasie pierwszenstwa bo byla najmniejsza kolejka, juz bylam tak zmeczona ze powiedzialam to na glos ze chce juz do domu.Byla przed nami para kolo 30, kobieta sie tylko wrednie spojrzala na brzuch i tyle reakcji.Facet jak pakował ich zakupy a ja stanelam kolo niego to dopiero zauwazyl brzuchola spojrzał na znak nad kasa i widac ze bylo mu glupio.W innych sklepach taka sama reakcja, przewaznie i tak omijam te kasy dla uprzywilejowanych.Polityka sklepu poprawna ale zachowanie ludzi,..
Ciesze sie ze ja zawsze kobiety ciezarne przepuszczalam moj m tak samo.

reklama
oj pierwszenstwo! ja ostatnio poszlam z emem do energi podpisac umowe a tam kolejka ze... no i tak stanelismy a ze cieplo to ja zdjelam plaszcz wiec brzuchol zrobil wielka furore w sensie ogladania sie za nim ale zeby ktos zaproponowal zeby ustapic to chetnych nie ma! no i dwie kobiety (po 40) siedzialy na krzeslach i jedna do drugiej ze moze ta w ciazy by chciala usiasc a tamta ze w sumie jeszcze tylko z 2 osoby przed nia to niedlugo miejsce zwolni :baffled: szok normalnie!!!!

w sklepach tez raczej nie spotykam sie z tym ze ktos ustepuje, a raz pewna kobieta przyszla i ze ona chce przede mna stanac w kolejce bo ja to i tak na zwonieniu jestem to mi sie pewnie nie spieszy! popatrzylam z politowaniem na chastwo i beszczelnosc i puscilam!

sex... hmm ja juz kiedys poruszalam tu ten temat i u nas caly czas jest sporadycznie a moj m juz taki biedny ze jak pije ze znajomymi to zali sie jaki to okropny ten czas ciazy jest ze nawet kochac sie nie moze z wlasna zona i ze z tego powodu nigdy wiecej dziecka :-D taki on biedny!

a mi tak od 2-3 tyg strasznie dretwieja rece! przede wszystkim jak leze a najgorzej na lewym boku! czy ktoras tak ma! bo to juz mnie wku... czasami nawet jak siedze to po jakims czasie reke mam zdretwiala ot tak sobie!

Do góry