reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Właśnie robiłam sobie kanapkę z dżemem i pomyślałam o tym, że zjadłabym naleśnika :-D
Skąd się takie same zachciewaje biorą to nie wiem :-D

reklama
Witam,
Ja dzisiaj męża mam w domu cały dzień ale .... jest po wyrwaniu zęba. Cały opuchnięty i taki....biedny:) Na dodatek ja się przeziębiłam więc oboje na kanapie - ja z książką, on gra na konsoli. Jestem tu nowa więc witam Was dziewczyny bardzo serdecznie:)

Witam was serdecznie. Już chyba was nigdy nienadrobię. A to tylko niecały tydzień mniejszej aktywności. Dzisiaj na 15 i tylko do 20. Juz się nie mogę doczekac jak wrócę do domku. jkoś ostatnio wyczerpana się czuję. Dzisiaj zrobię naleśniki z mięsem i z serem i to wszystko na dzisiaj.
A jutro może w końcu wybierzemy się po kurtkę dla mnie. Mam nadzieję że w końcu coś wybiorę.
Tylko pogoda u nas taka że życ sie nie chce/ Jest 11.30 a mgła i zachmurzenie takie jakby 7 rano była. Więc ochota na wszystko mija. Przepraszam ze was moze zasmucam trochę. Buzi dziewczyny i miłego dzionka :-)

Witam

Podczytuje czasem wątek ale nigdy nie mam kiedy napisać..
Coś o mnie.. Jestem mamą czternasto-miesięcznego Kacperka, jest on istnym żywym złotem, wszędzie go pełno, ale jakoś daje radę, chociaż czasem jest to mega wyzwanie. Plany o drugiej ciąży podjęliśmy w tym roku w kwietniu/maju, poczekaliśmy na nowy cykl i wyszło za pierwszym razem (wiedziałam kiedy była owulacja - i trafiliśmy), byliśmy w wielkim szoku jak zaczął mi się spóźniać @. Myśleliśmy, że troszkę dłuższe będą starania tak jak w przypadku pierwszej ciąży (18 miesięcy) lub też chociaż półroczne. Oczywiście decyzji nie żałujemy, bo bardzo chcieliśmy drugie dziecko. Pod serduszkiem noszę dziewczynkę.
Termin według owulacji mam na 25 lutego, a według OM na 18 lutego.

Pozdrawiam

Dee ja bym naleśniki codziennie mogła jeść w tej ciąży

Ostatnia edycja:
Cześć mamusie:)
Ja już po kawce, śniadanku mam chwilkę na kompa.Mąż w pracy a ja powinnam się zabrać za sprzątanie a totalnie mi się nie chce :( lenia mam dziś niezłego.
Jutro jedziemy do męża rodzinki na groby i chce ogarnąć aby mieć już jutro wszystko z głowy.
Ja w tamtym tygodniu robiłam naleśniki z serem moje ulubione,ale nie tylko w ciąży.Zawsze było to moje ulubione jedzonko.
Na obiadek dziś nic nie robię,zupkę wczorajszą podgrzeje i już:)

Witam nowe mamusie.

Digitalis
- to tak jak mój synek (on też by chciał rządzić wszystkim, ale mu nie pozwalamy) wiem, że to czasem jest wygodniejsze - ale trzeba się trzymać swoich zasad ;)

blizniak
- trzymam kciuki za zakup kurtki.

Dee
- chyba każda z Nas lubi naleśniki. A najlepsze są z dżemem truskawkowym (mniam), mama wzięła oddemnie mikser - więc nawet zrobić nie mam jak... Co do zachcianek to biorą się od maluszka. Mi wczoraj zapachniało pierogami z mięsem (choć nikt nie gotował) poszłam do tesco i kupiłam - Polecam są pyszne :D

Wyniosłam rzeczy do piwnicy i znów mam lenia... a zdjęć wózka nie zrobiłam - m tak go skitrał w piwnicy, że nie chciało mi się grzebać. Przyjdzie czas to go wyjmiemy ;)

A dziewczyny na wątku zapkniętym założyłam nowy temat: Kontakt

Zmykam po szperać na allegro - może coś ciekawego znajdę ;)

Mama :-D ja do naleśników nie używam miksera - tylko trzepaczkę :-p
ja niestety dziś nie mam składników... :-( muszę czekać do wypłaty ...

reklama
Dee - z trzepaczką za dużo roboty :p hehe mikserem szybciej ;)

Właśnie mój brat dzwonił jutro ma przyjechać ze swoją nową rodzinką. Nawet fajnie, bo poznam jego dziewczynę oraz jej synka Kubusia. Już doczekać się nie mogę ;) hehe no i moja mama teraz ma przyszywanego 2 wnuczka Kubusia :D a w lutym będzie 3-ci hehe ;)

Cyśka
- pewnie najlepiej jechać na groby teraz. 1.11 będzie strasznie dużo ludzi... skądś to znam. Jak wspominam jak kiedyś chodziło się całymi rodzinami na cmentarz - to aż tak miło się na serduszku robi.

U mnie też by przydało się po sprzątać na jutro - ale jakoś mam lenia i mi się nie chce...

Do góry