reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Witajcie
Ja już na szczęście po glukozie, w smaku nawet ok tylko potem robiło mi się słabo i strasznie mnie muliło:baffled:
Digitalis nie smuć się ja też się nasłuchałam we wrześniu o mojej córci od pani nauczycielki a teraz jest już coraz lepiej:tak:

reklama
Dziendobry kochane bardzo dziekuje za te mile slowa otuchy ja tez uwazam ze ja nosze ja rodze ja nazywam i tak zostanie
Digitals nie smutaj sie i przytulam
Mama2006 dziekuje kochana jestes a Vivy nie widzialam niestety u nas w polskim sklepie nie mamy tej gazetki a szkoda bo lubieeee
Natalia26 I Nadia i Vivian sa slicznymi imionami niestety u nas w polsce imiona takie jak Vivian beda roznie odbierane bo niepolsko brzmia ja jak jeszcze nie wiedzialam ze bedzie synus mielismy dwa typy Marika i Scarlett i tez nosem krecili
MamaNiki spoznione ale szczere zyczonka dla mamusi ,fajnie wam ze zrobia wam chrzciny wydatek jeden odpada i na to konto cos dla Dzidziulka mozna zafundowac
Isia masz racjie z tym mieszkaniem daleko hihihihihihi mozna ich miec wszystkich w nosie, widac nie tylko u mnie nie ma tyle badan no zobaczymy jak to bedzie ,i mam nadzieje ze juz u Ciebie ze zdrowkiem lepiej
Dee trzymam kciuki na tej Glukozie dasz rade &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Suzi86 moj dzidek tez sie budzi ze mna hihihihi fajny budziczek:):):)
Daissy trzymam kciuki oby to cholerstwo nie wrocilo do Ciebie no i tez za wszystkie inne dziewuszki ktore robia teraz glukoze
Ja tym czasem mykam sie szykowac do pracy bo sie zaraz spoznie ,ale mi sie nie chce tam isc masakra no coz ale musze milego dzionka dla wassssss

hej kochane witam się i ja:-)

Właściwie to wpadam się przywitać i zaraz wypadam,słoneczko za oknem ładnie świeci to trzeba korzystać ,takze zaraz się z Niki ubieramy pakujemy do auta i śmigamy na targ po warzywka i jakieś inne zakupy.Potem mały spacerek trzeba troszke liści pozbierać coby dzieć miał troche frajdy:-)

A później niestety musze dalej kończyć sprzątanie sypialni a tak mi się nie chce,coś dziś mnie leń dopada.A robie sobie po troszke na raty,synuś daje mi popalić -główke ma nisko przez co czuje ogromny nacisk i mało przyjemny ból od kilku dni co jest niesamowicie męczącze no ale co zrobić.

Dee-mam nadzieje że źle nie poszło że dałaś rade,fakt mało przyjemny ten test na glukozo no ale jak mus to mus.Dobrze że można sobie troszke cytrynki dodać,będąc w ciąży z Nicol nikt o cytrynie mi nie powiedział,teraz jak będe się wybierać to napewno ze sobą wezme.

Isia-no to faktycznie zbyt długo nie odpoczełaś ,liczyłam że dłużej pobędziesz w domku ,no szkoda .

Nic zmykam bo czas leci-miłego dzionka kochane mam nadzieje że potem uda mi się do Was zerknąć.

I o.
Nie wiem czy ja zapomniałam, czy moja gin przeoczyła, ale nie powiedziała mi, że mam kupić sobie glukozę. A, że pieniędzy nie mam żadnych nie mogłam jej wykupić żeby wypić ją dziś. Więc przełożyłyśmy to na środę. Panie kazały kupić 75g rozpuścić w szklance wody, przelać do butelki i wlać cytrynkę. Przyjść w środę, kujemy na czczo wypijam i po 2h znów kujemy :-) no trudno. Nastawiłam się, ale kasy brak :/
Dobrze, że wyniki będą na czw, bo wtedy mam wizytę :-)

Dostałam znów trzy siaty gazetek i pierdółek i kolejną butelkę aventu :-p

Byłam też na poczcie odebrać paczkę. Moja siostra zrobiła na jakimś kocim forum zbiórkę dla mnie i jedna dziewczyna przysłała mi 44 szt ubranek (od body, po pajace, kaftaniki i inne) i mnóstwo małych skarpetek i czapeczek. Miło. Nie wszystkie ubranka są piękne, ale nie mogę na to tak patrzeć, jestem wdzięczna tej kobietce, że była uprzejma mi pomóc :-) zawsze coś dla malutkiej jest :-)

Dee - nie za dobrze Ci z tymi gazetkami? też tak chcę :D no to super niespodziankę siostra Ci zrobiła ;) Te ciuszki nie które co dostałam też za piękne nie są (ale nie o to chodzi) trzeba się cieszyć, że jest ktoś kto chce pomóc i nie trzeba się o to prosić :D Co do glukozy hehe to ja już na początku ciąży ją sobie kupiłam i teraz czeka w szafce na odpowiedni moment - ja mam zamiar zrobić sobie w czwartek. A miałam się zapytać co dzisiaj porabiasz? Może na kawkę masz ochotę?

Digitalis - może jak Nam napiszesz co się stało lepiej się poczujesz. Nie smuć się na pewno będzie wszystko dobrze !

Isia - to nie ciekawie, że mąż znów do pracy musi iść. Ale dobrze, że choć troszkę sobie od poczełaś ;) może niedługo znów będzie miał wolne - głowa do góry. Trzymaj się i kuruj !!!

Daissy
- również trzymam kciuki za dobry wynik badania. Może tym razem przy innej płci dziecka się obejdzie bez cukrzycy ciążowej ;)

Mama Niki - super, że jest ktoś kto chce Wam pomóc ze chrzcinami ;) Pomoc rodziców jest bezcenna :D

Ja dzisiaj też jak na razie mam lenia... ale zaraz śmigam to piwnicy aby wynieść rzeczy i przy okazji zobaczyć wózek dla maluszka (hehe zapomniałam już jak wygląda :p). Zrobię może jego zdjęcia ;)

Odezwę się do Was później, mąż na 13tą idzie do pracy - więc troszkę trzeba Nim się nacieszyć :p Buziaczki miłego dzionka.

Dee ale fajnie, że ta kobitka przysłała Ci ubranka :) zawsze to mniej do kupienia :) ja mojego malucha ubieram póki co w ciucholandzie, tam są naprawdę ładne te ciuszki i dobrych firm angielskich za grosze :) my nie dostaliśmy nic w spadku po rodzinie, siostra mojego małża rodzi 2 tyg po mnie, więc po swoich dzieciach zatrzymuje sobie ciuszki ;p

Pluszacze no ja wtedy to mam wrażenie, że nie budzę się rano sama hehe bo małż to wcześnie do pracy wychodzi ;)

Mama Niki
ja wczoraj miałam ostre zapalenie lenia, jedyne co zrobiłam to ubrałam się i łóżko złożyłam... na szczęście dziś mi minęło:)

witam

jesli chodzi o imie dla malenstwa moim zdaniem to nasz tylko i wylacznie wybor - wszyscy rodziece, babcie i ciocie juz se ta mozliwocia nacieczyli :-)

Dee szkoda ze dzis z ta glukoza nie poszlo zawsze bylo by juz z glowy!

Isia wspolczuje tych 4 godz!!! no i powrotu do pracy tak szybko! dbaj o siebie i malenstwo! AAA no i zawsze mnie interesowalo to jakbys chciala dac Martin Junior to w ten sposob go rejestrujesz??? Taka ciekawostka dla mnie :-D

A ja mam smaka na nalesnki od kilku dni juz i jakos czasu nigdy nie mialam wiec teraz mykam do kuchni!

milego dnia

reklama
mama Niki mi Wiktor kojarzy się z takim spryciarzem, ale to pewnie zasługa bohatera "Majki" o tym imieniu. Poza tym ładne imie tylko nie mam pojęcia jak to ładnie zdrobnić. U nas chrzciny organizują z reguły teściowie z nasza pomocą. Ale mamy zaprzyjaźnioną kameralną parafię gdzie co tydzień uczestniczą w mszy (mąż tam całe dzieciństwo chodził) i jest duża sala parafialna, gdzie są i obrusy i zastawa, tylko przygotować jedzenie trzeba, ale z tym problemu przy dużej rodzinie nie ma. Tak czy siak to dopiero na wiosnę, jak wszystko będzie w porządku ze zdrówkiem dzidzi to na Wielkanoc już się zrobi.

Antila rzecz w tym że nasłuchałam się na swoje metody wychowawcze a nie synka, bo on sam z siebie nie jest niegrzeczny, tylko zbyt wiele serca, a mało konsekwensji w tym moim macierzyństwie:(

Mama2006 dziękuje za wsparcie, dzis już lepiej, musiałam tylko wszystko na spokojnie przemysleć... a czy będzie dobrze to zależy tylko ode mnie i od męża, bo czeka nas cięzka praca... rozchodzi się głównie że często to on ustala reguły, a nie my. Czasem jest tak wygodniej, ale w grupie przez to mu trudniej, bo próbuje narzucać swoje reguły...

Dee gdzie tak rozpuszczaja przyszłe mamusie gadżecikami? Mam dwie butelki Aventu ale od siostry - przychodnia jeszcze nic mi nie dała, oczywiście prócz fachowej opieki medycznej;)

jakby któraś chciała skorzystać to w ten weekend jest promocja na wiele zabawek na Merlinie (Sklep internetowy Merlin.pl - filmy, książki, zabawki, muzyka, ...), polecam - ja już się chyba za prezentami świątecznymi rozejrzę;)

Do góry