reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Trina haha dobre, może przejdzie z tym papieżem Karolem:-D
Pluszacze Przecież normalne imię chcecie dać dziecku, myślałam że jakieś z kosmosu że mamusie się buntują;-) po prostu nie ma sie czym przejmować, przyzwyczają się do imienia i przywykną, a jak wnuk się urodzi to będzie oczko w głowie i imię też sie przyjmie:tak:Leoś pięknie przecież

reklama
Vanilia tez uwazam ze ladne imie i w sumie dobrze mowiszbeda musialy sie przyzwyczaic babcie i nie marudzic
hahahahah
a tym czasem mykam spac bo rano wstac musze i do pracki lece milej nocki wam zycze i do juterka papapapapapa

pluszacze tez smutno ... szkoda gadać - wysprzątałam kuchnie że aż miło popatrzeć, ale psycholog przedszkolna mnie zdołowała i całe popołudnie przepłakane. Na kobitke zła nie jestem - powiedziała mi samą prawdę, a że prawda czasem bywa bolesna to trudno. Muszę wziąć się w garść, jeszcze da się wiele odkręcić.
a Leoś to piękne imię (sama tak syna nazwałam). Początkowo bałam się że będą go od "zawodowca" wyzywać ale nic z tych rzeczy. Rodzina też była nastawiona sceptycznie ale się uparliśmy i już. My z reguły wołamy go Leo i brzmi to zupełnie fajnie. Jak chcemy bardziej zdrobnić to Leoś i po sprawie.

Suzi wbrew pozorom imieniny w Wigilie dla rodziny są wygodniejsze bo jeden prezent kupujesz. Mój brat jest z 25 grudnia i zawsze kupowałam mu tylko prezent urodzinowy, a na wigilie już nie. My na dzień dzisiejszy obstawiamy dwie opcje Alicja Barbara lub Helena Anna. Drugie imię po prababci a co do pierwszego to mąż chce Alę ja Helę pytanie teraz tylko na czym stanie. Dla chłopca jakoś zupełnie nie mamy pomysłu więc wolałabym jednak żeby leakrz się nie mylił;)

Hehe z tymi imionami to - tak samo jak u Nas. Jak powiedzieliśmy rodzince, że jak będzie córa to EWA (to stwierdzili, że lepiej aby chłopiec był) ehh... Dla chłopca mamy w planach Wiktor lub Filip, albo i Nikodem (mi się bardziej Filip podoba) a rodzinka znów gada, że ładniej Wiktor hehe. No nic będą musieli się pogodzić z Naszym wyborem - to nasze dziecko. Ja nigdy nie zapomnę jak mam chciała mi dać na imię Balbinka, hehe tata mnie uratował i dał mi na imię Angelika (ale jego też nie lubię :p) dlatego wolę jak mówią do mnie Angela ;)

Pluszcze - imię bardzo fajne :) rodzinka się przyzwyczai zobaczysz !!!

Właśnie rozmyślamy z mężem nad imieniem :D i jak na razie na niczym nie stanęło...

Widziałyście nową gazetę VIVĘ z Anną Muchą?

u nas od samego poczatku ze bedzie Nadia ale jakies dwa miesiace temu rozmyslalismy nad vivian a moja mama mowi viva to taki program muzyczny tak?i mowi corciu prosze nie robcie jej krzywdy no i stwierdzilismy ze zostaniemy przy Nadi ale vivan i tak mi sie podoba:)

Ja jak zwykle ostatnia:-)

Isia -no masakra z tym siedzeniem ja też dostałam skierowanie i musze zrobić tyle że posiedze 2godzuny co mnie przeraża,siedzieć zaprzeproszeniem 2 godziny na d...e.No ale co zrobić ,dobrze że podpowiedziałaś troszke-wezme sobie ksiażke dla zabicia czasu ,już od dłuższego czasu mam zaległości w czytaniu a czasu niestety brak.A jak samopoczucie już coś lepiej???mam nadzieje że tak!

Ja też już jakiś czas temu pytałam o Geniusie bo zauważyłam że nie ma jej dłuższy czas,dobrze że wszystko ok:tak:

Widze że dziś był jakiś dzień sprzątania ;-)i mnie też wzięło.Wysprzątałam część naszej sypialni poukładałam i powywalałam ubrania w które już napewno bym się nigdy nie wbiła,tylko mi miejsce niepotrzebnie zajmowały.Na jutro mi zostało wycieranie tam kurzy.M wczoraj wyniósł środkową część mebli -była zbędna i teraz w tym miejscu stoi komoda synusia:tak:

co do imienia dla dzieciątka to moja mama też niebardzo zadowolona z mojego wyboru[-stwierdziła że Wiktor to imie dla starszego pana,i tam mi się strasznie podoba i innej opcji nie biore pod uwage.A to my rodzice mamy najwięcej do gadania:tak:

Dzień dość szybko przeleciał,późniejsze popołudnie spędziliśmy u moich rodziców na urodzinkach mojej mamy było smacznie i przyjemnie:tak:Mój tatuś oznajmił że zrobi nam Chrzciny dla małego w restauracji ,no oby trzymam go za słowo .Miło z jego strony bo dla mnie to super bo nie będe musiała wszystkiego w domku szykować no i nic nas to finansowo nie będzie kosztować.Fakt że był po %no ale obiecał to obiecał:-D

Nic kochane mykam bo już mi się literki rozmazują spadam spać.Dobrej spokojnej nocki laseczki.

pluszacze u nas tez zbytnio badan nie ma. Co wizyte mam tylko mocz robiony ale to tylko laska papierek wsadza i sprawdza bialko; wage; czy bije serduszko i tyle. Raz mi zrobili krew i mocz co mialam te bole brzucha. USG mialam 3 razy ale tylko dlatego, ze lekarz ma u siebie. Z Kevinkiem mialam tylko w 8 i 20 tygodniu.
Leonek tez mi sie podoba, mam dobre wspomnienia z tym imieniem. Kiedys sie opiekowalam blizniakami Leo i Theo.
U nas rodzinka probowala na Kevina na poczatku mowic Mateusz bo takie ma drugie imie ale ich szybko skorygowalismy. Pisanie Kewin tez.
Jeden z plusow mieszkania daleko - mam ich wszystkich w nosie, kontaktuje sie z tymi ludzmi, z ktorymi mam ochote a reszte i ich opinie moge miec w nosie.
cyśka mi sie zupelnie nie podobaja zadne imiona meskie a musza byc na K lub M bo tak sie wszyscy juz nazywamy. Miala byc moja wymarzona Megan no ale chyba bedzie po prostu Martin. Nie wiem tylko czy dac junior czy nie bo moj maz jest w sumie Marcin ale kazdy go tutaj wola Martin wiec chyba tak.
No i sie nasiedzialam w domu. M zawolali z powrotem do roboty, na inna budowe i nawet nie wiadomo ile potrwa. Jeszcze nigdy nie robil dluzej niz do swiat ale kurcze no juz myslalam, ze mam labe. Takze jutro do roboty i to na 4 domki i wycene.

reklama
Dee niech moc będzie z Tobą ;)
ja jeszcze nie miałam zleconego tego testu, ale pewnie czeka mnie to w połowie listopada;p ciekawe jak ja to zniosę, jak pytałam się pielęgniarki o szczegóły, to powiedziała, żebym kupiła sobie tą glukozę, w domu wypiła i po godzinie do nich przyszła... to może tak będzie lepiej ;p

po wczorajszym ostrym zapaleniu lenia, dziś mam dużo więcej energii:) więc trzeba jakoś pozytywnie ją spożytkować :)

zauważyłam, że mój maluch budzi się razem ze mną i wojuje ;) nagrałam nawet filmik dla małżona jak mi brzuszek skacze ;p

także miłego dnia kochane!!

Do góry