reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Trina haha dobre, może przejdzie z tym papieżem Karolem:-D
Pluszacze Przecież normalne imię chcecie dać dziecku, myślałam że jakieś z kosmosu że mamusie się buntują;-) po prostu nie ma sie czym przejmować, przyzwyczają się do imienia i przywykną, a jak wnuk się urodzi to będzie oczko w głowie i imię też sie przyjmie:tak:Leoś pięknie przecież

reklama
Vanilia tez uwazam ze ladne imie i w sumie dobrze mowiszbeda musialy sie przyzwyczaic babcie i nie marudzic
hahahahah
a tym czasem mykam spac bo rano wstac musze i do pracki lece milej nocki wam zycze i do juterka papapapapapa

pluszacze tez smutno ... szkoda gadać - wysprzątałam kuchnie że aż miło popatrzeć, ale psycholog przedszkolna mnie zdołowała i całe popołudnie przepłakane. Na kobitke zła nie jestem - powiedziała mi samą prawdę, a że prawda czasem bywa bolesna to trudno. Muszę wziąć się w garść, jeszcze da się wiele odkręcić.
a Leoś to piękne imię (sama tak syna nazwałam). Początkowo bałam się że będą go od "zawodowca" wyzywać ale nic z tych rzeczy. Rodzina też była nastawiona sceptycznie ale się uparliśmy i już. My z reguły wołamy go Leo i brzmi to zupełnie fajnie. Jak chcemy bardziej zdrobnić to Leoś i po sprawie.

Suzi wbrew pozorom imieniny w Wigilie dla rodziny są wygodniejsze bo jeden prezent kupujesz. Mój brat jest z 25 grudnia i zawsze kupowałam mu tylko prezent urodzinowy, a na wigilie już nie. My na dzień dzisiejszy obstawiamy dwie opcje Alicja Barbara lub Helena Anna. Drugie imię po prababci a co do pierwszego to mąż chce Alę ja Helę pytanie teraz tylko na czym stanie. Dla chłopca jakoś zupełnie nie mamy pomysłu więc wolałabym jednak żeby leakrz się nie mylił;)

Hehe z tymi imionami to - tak samo jak u Nas. Jak powiedzieliśmy rodzince, że jak będzie córa to EWA (to stwierdzili, że lepiej aby chłopiec był) ehh... Dla chłopca mamy w planach Wiktor lub Filip, albo i Nikodem (mi się bardziej Filip podoba) a rodzinka znów gada, że ładniej Wiktor hehe. No nic będą musieli się pogodzić z Naszym wyborem - to nasze dziecko. Ja nigdy nie zapomnę jak mam chciała mi dać na imię Balbinka, hehe tata mnie uratował i dał mi na imię Angelika (ale jego też nie lubię :p) dlatego wolę jak mówią do mnie Angela ;)

Pluszcze - imię bardzo fajne :) rodzinka się przyzwyczai zobaczysz !!!

Właśnie rozmyślamy z mężem nad imieniem :D i jak na razie na niczym nie stanęło...

Widziałyście nową gazetę VIVĘ z Anną Muchą?

u nas od samego poczatku ze bedzie Nadia ale jakies dwa miesiace temu rozmyslalismy nad vivian a moja mama mowi viva to taki program muzyczny tak?i mowi corciu prosze nie robcie jej krzywdy no i stwierdzilismy ze zostaniemy przy Nadi ale vivan i tak mi sie podoba:)

Ja jak zwykle ostatnia:-)

Isia -no masakra z tym siedzeniem ja też dostałam skierowanie i musze zrobić tyle że posiedze 2godzuny co mnie przeraża,siedzieć zaprzeproszeniem 2 godziny na d...e.No ale co zrobić ,dobrze że podpowiedziałaś troszke-wezme sobie ksiażke dla zabicia czasu ,już od dłuższego czasu mam zaległości w czytaniu a czasu niestety brak.A jak samopoczucie już coś lepiej???mam nadzieje że tak!

Ja też już jakiś czas temu pytałam o Geniusie bo zauważyłam że nie ma jej dłuższy czas,dobrze że wszystko ok:tak:

Widze że dziś był jakiś dzień sprzątania ;-)i mnie też wzięło.Wysprzątałam część naszej sypialni poukładałam i powywalałam ubrania w które już napewno bym się nigdy nie wbiła,tylko mi miejsce niepotrzebnie zajmowały.Na jutro mi zostało wycieranie tam kurzy.M wczoraj wyniósł środkową część mebli -była zbędna i teraz w tym miejscu stoi komoda synusia:tak:

co do imienia dla dzieciątka to moja mama też niebardzo zadowolona z mojego wyboru[-stwierdziła że Wiktor to imie dla starszego pana,i tam mi się strasznie podoba i innej opcji nie biore pod uwage.A to my rodzice mamy najwięcej do gadania:tak:

Dzień dość szybko przeleciał,późniejsze popołudnie spędziliśmy u moich rodziców na urodzinkach mojej mamy było smacznie i przyjemnie:tak:Mój tatuś oznajmił że zrobi nam Chrzciny dla małego w restauracji ,no oby trzymam go za słowo .Miło z jego strony bo dla mnie to super bo nie będe musiała wszystkiego w domku szykować no i nic nas to finansowo nie będzie kosztować.Fakt że był po %no ale obiecał to obiecał:-D

Nic kochane mykam bo już mi się literki rozmazują spadam spać.Dobrej spokojnej nocki laseczki.

pluszacze u nas tez zbytnio badan nie ma. Co wizyte mam tylko mocz robiony ale to tylko laska papierek wsadza i sprawdza bialko; wage; czy bije serduszko i tyle. Raz mi zrobili krew i mocz co mialam te bole brzucha. USG mialam 3 razy ale tylko dlatego, ze lekarz ma u siebie. Z Kevinkiem mialam tylko w 8 i 20 tygodniu.
Leonek tez mi sie podoba, mam dobre wspomnienia z tym imieniem. Kiedys sie opiekowalam blizniakami Leo i Theo.
U nas rodzinka probowala na Kevina na poczatku mowic Mateusz bo takie ma drugie imie ale ich szybko skorygowalismy. Pisanie Kewin tez.
Jeden z plusow mieszkania daleko - mam ich wszystkich w nosie, kontaktuje sie z tymi ludzmi, z ktorymi mam ochote a reszte i ich opinie moge miec w nosie.
cyśka mi sie zupelnie nie podobaja zadne imiona meskie a musza byc na K lub M bo tak sie wszyscy juz nazywamy. Miala byc moja wymarzona Megan no ale chyba bedzie po prostu Martin. Nie wiem tylko czy dac junior czy nie bo moj maz jest w sumie Marcin ale kazdy go tutaj wola Martin wiec chyba tak.
No i sie nasiedzialam w domu. M zawolali z powrotem do roboty, na inna budowe i nawet nie wiadomo ile potrwa. Jeszcze nigdy nie robil dluzej niz do swiat ale kurcze no juz myslalam, ze mam labe. Takze jutro do roboty i to na 4 domki i wycene.

reklama
Dee niech moc będzie z Tobą ;)
ja jeszcze nie miałam zleconego tego testu, ale pewnie czeka mnie to w połowie listopada;p ciekawe jak ja to zniosę, jak pytałam się pielęgniarki o szczegóły, to powiedziała, żebym kupiła sobie tą glukozę, w domu wypiła i po godzinie do nich przyszła... to może tak będzie lepiej ;p

po wczorajszym ostrym zapaleniu lenia, dziś mam dużo więcej energii:) więc trzeba jakoś pozytywnie ją spożytkować :)

zauważyłam, że mój maluch budzi się razem ze mną i wojuje ;) nagrałam nawet filmik dla małżona jak mi brzuszek skacze ;p

także miłego dnia kochane!!

Do góry