reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

bylam dzis na usg no i jestem troche zawiedziona....
dzidzia ulozona jest miednicowo (tak jak na ostatnim usg i tak jest caly czas bo czuje silne kopniaki tam na dole) i gin pow ze to juz utrudnia badanie usg...odwracala sie caly czas tylem...nawet buzki nie dalo sie zlapac tak jak ostatnim razem, no ale przede wszystkim chodzilo mi o to zeby rozwiac watpliwosci co do plci....no i za bardzo nie rozwialam...eh...bylo jeszcze slabiej widac niz ostatnio....wogole nie dalo sie sprawdzic ani dolnego odcinka kregoslupa ani co ma miedzy nozkami....
gin pow ze jedyna nadzieja jest zrobienie usg przez pochwe to MOZE wtedy da sie cos wiecej zobaczyc...bo im bedzie wieksze dziecko tym slabiej bedzie widac...oczywiscie chyba ze by sie obkrecil/a glowka do dolu...
takze na razie pozostaje mi bycie w niewiedzy aczkolwiek dalej obstawiam chlopca...
a maz i cala rodzina upieraja sie ze to pewnie dziewczynka...

ale najwazniejsze ze zdrowe i od srody z 430 wazy juz 470g
052.gif
):)

reklama
hmm to widocznie się pomyliłam i nie Was widziałam, a szkoda.
Ja wyszłam z tam tąd około 14:30. Szkoda, że nie udało się Nam spotkać.
Co do zdjęcia - mam tylko zdjęcie buźki i do tego nie wyraźne. Jutro dodam zdjęcie - dzisiaj już nie mam siły. Mały się kręci, więc zmykam z kompa ;)

Ja też byłam koło 15, nie było miejsca, ale była lista rezerwowych na które się załapałam :-D
Blair dół brzucha może boleć, bo się wszystko rozciąga :-) mnie boli głównie dlatego, że mała się ułożyła główką do dołu i jak daje kopniaki to wszystko mi się napina :-D spokojnie. Gratuluje nagrody :-) jak ja przyszłam to nie było już konkursu.
Tzn. Mieli zrobić na USG 4D jeśli ktoś z osób nie przyjdzie, a że malutka się ułożyła twarzą do moich pleców to nawet nie czekałam, bo i tak nic bym nie zobaczyła. Poczekam cierpliwie na piątek :-)

Witam
ale wam zazdroszczę takich fajowych badań

mnie wczoraj tak brzuch bolał ze az nospę wziełam wsio sie rozszerza ała nie wiedziałam jak lezeć

DE super potwierdzenie miałaś hehheheh
Isia ja mam pieska i w sumei prócz kapci córki i swojej smyczy nic mi nei pogryzł mialam go jak miał około pól roczku ale ten co był u Ciebie to olbrzymmmmm

ja wczoraj tak policzyłam to ejst przewaga chłopców 25 a az tylko 16 dziolch

Karola trzymam kciuki mi sie 3 razy nie udało i sobie na arzie odpuszczam by nie nerwować maluszka bo za pierdoły mnie oblewali wiec nie mam siły niby w zaawansowanej ciązy potrafia przymknac oko

Krisowa ja tez mam ciagłe problemy ze snem wrrr

Mama niki ja chyba kupię zwykła komodę do sypialni a przewijak na łóżeczko dam

Ostatnia edycja:
witam

no zaraz lece na odpowiedni watek zobzczyc wasze cuda :)

ja dolaczam sie do tych co w nocy spac nie moga :(

strasznie sie wierce krece i nic! dopiero rano troszke przysypiam ale co z tego jak trzeba do pracy wstac!

no i jestem coraz blizej podjecia decyzji o zwolnieniu :(

reklama
hej

znów poniedziałek. Nie wiem jak Wam, ale mnie teraz strasznie szybko lecą te tygodnie....niedługo na porodówkę będziemy się pakować:-D

Isia uwielbiam labradory, a szczeniaki to już można schrupać takie są słodkie:-) nie wyobrażam mieć takiego małego byczka w mieszkaniu, takie psisko raczej na podwórku. Kiedy planuję:-D

Dee noo czyli córcia potwierdzona na 100%:-) mnie ostatnio łapią wątpliwości, a jak u mnie lekarz się nie wyznał, siusiak się schował i nie siedzi w brzuchu dziołcha?już przyzwyczaiłam się do tej myśli że będzie córcia....pozostaje poczekać do następnego USG. Jak mi się uda to zrobię zdjęcie z filmiku i wstawię. Może rozwiejecie moje wątpliwości:-p

blair ale Ci zazdroszczę tych zajęć na basenie. Ja uwielbiam wodę i z wielką chęcią chodziłabym na takie ćwiczenia. U nas niestety ostatnio zamknęli basen więc nie ma szans:wściekła/y:
mnie też w nocy bolał brzuch, mam nadzieję że to normalne. Coś się w koncu rozciąga. Zapytaj ginki to też się może uspokoję

dziewczyny powiedzcie mi co myślicie o noszeniu dzieci w chustach? wydaje mi się do wygodne gdzieś na szybki wypad. Podobno noszenie w takiej chuście uspokaja dziecko i zmniejsza prawdopodobieństwo kolki.....i wiele innych zalet.
Ciekawa jestem Waszej opinii

Do góry